Přejít na obsah

problém s předníma brzdama felicie 1,6 mpi 2000

rafek.honza

Doporučené příspěvky

ahoj potreboval bych poradit ,zkousel jsem snad vsechno, na felde mi zacnou po takovejch 10 km piskat predni przdy, pedal se normalne vraci brzdice komplet s destickama mam nove,odvzdusnene to mam taky, zajimave je ze mi to nedela hned pri jizde za studena piskaj me obe dve brzdy, prosim poradte mi dekuju vsem za uzitecne rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, s velkou pravděpodobností je to materiálem destiček, musíš je mírně zdrsnit a srazit jim hrany. Dobrá operace proti pískání je také naříznutí destiček napříč brzdnou plochou pilkou na železo - nářez se udělá ve směru poloměru brzdového kotouče skrz celou tloušťku obložení až téměř k nosné ocelové destičce. Destička se tím rozdělí na dvě části, které při brždění kmitají zvlášť a nevzniká tak ono protivné pískání.

Odkaz ke komentáři

Může to být hodně věcí,.. třeba velký píst třmenu se nemusí dobře vracet a chodit,ale to by pískalo spíše pořád, píská ti to jen při zabrždění??

jesli ano při výměně se tohle přece normálně může dít, že brzdy pískají, já jsem měnil kotouče i desky a nepíská nic,značku ale nevím přesně kamoš mi to sehnal co běžně montuje do aut a nejsou s tím problémy můžu se jedině optat.(kotouče můžou být spíš zvlněný a to by asi nemělo na pískání vliv spíš by tě vibroval volant).

Odkaz ke komentáři

Toom prave kdyz nastartuju rozjedu se nic nepiska akorad po nejakejch 10 km kdyz jsou brzdy pri brzdeni zahraty to zacne piskat az zase brzdy vychladnou kdyz nekde zastavim nachvilku tak je to dobry, ale zajimave je to ze trmeny jsou nove desticky jsem dneska nariznul napric jak mi tu nekdo poradil zitra to vyskousim za provozu co to bude delat dekuju za radu
Odkaz ke komentáři

Já sem měl toto..rozjedu se a nic nepískalo..po zahřátí brzd,kotoučů mě začalo pískat levé přední kolo docela slabě,ale slyšet to bylo, když sem zatočil mírně doprava přestalo to do leva to pískalo silněji při jízdě rovně to pískalo slaběji, když sem zmáčkl lehce brzdu přestalo to pískat po uvolnění brzdy to opět začalo pískat. Takhle ti to nedělá?? :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Řeknu k tomuhle toto:

Vyměnil jsem kotouče a destičky, ale to nebyla úplně ta pravá příčina dále pístky se třmenama(držáky třemnů) a potom těsnění na velkým pístu třmene bylo už úplně přirezlé to se taky vyměnilo. Proč mě to pískalo - kolo důsledkem těchto opotřebovaných dílů ,,přibržďovalo", hřálo se a pískalo.Po víměně je to o.k. zatím nic nepíská.

Psal si, že už si měnil destičky .. to nepomůže, pokud ti např hůře chodí nebo nějákým způsobem přidrhává velký píst a co pístky ve třmenech? dva na levém kole a dva na pravém, chodí lechce a vrací se? (to jde zkusit při sundaném kole a odebraných destičkách). Pokud se vymění jen desky+kotouče vlastně se nic nevyřeší, je potřeba jít dál.

Nevím vše zas tak přesně takže mě klidně opravte jen píšu co mi pomohlo.. :kol-83:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...