martin.s Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 Zdravim, mam taky problem. Na fabii mi hrkotalo dvojlozisko (velmi vyrazne, prehlusovalo chod motora) tak som najprv vymenil spojku (sachs, komplet sada) a potom aj to lozisko v prevodovke.. A po nastartovani, na moje prekvapenie zvuk ostal presne taky isty aj ked je nova spojka aj lozisko v prevodovke. Kde by mohla byt chyba? Lamela spojky? dikk moc za odpovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 pokud se nezmění projev při vyšlápnutí spojky, řekl bych že to vůbec se spojkou souviset nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.s Vloženo 5. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 (editace) ked stlacim spojku tak je ticho, je tam nova spojka komplet aj nove lozisko v prevodovke.. Editováno: 5. Květen 2012, autor: martin.s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 (editace) Řešil jsem to samé. Mě akorát začalo to klepání až po výměně spojky. Dával jsem také Sachs. Nakonec jsem koupil origo spojku a je to OK. Ta origo spojka je také Sachs, ale byly tam okem viditelné rozdíly - jak na lamele, tak na přítlačáku. Dle mě za to mohly příliš tuhé pružiny tlumiče rázů na té první lamele viz obr. Viděl bych to tak, že ty lamely nejsou určené pro HTP, ale např. pro 1.4 16V. Edit: řešil jsem to v tomto tématu: Editováno: 5. Květen 2012, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Sleziak Vloženo 4. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2019 Dobry den.Mam ten isty problem po vymene spojkovej sady na fabii 1,2HTP47KW rocnik 2003.Stara spojka mi zacala preklzovat tak som sa rozhodol pre vymenu..Auto ma nabehane 14000KM. Robil mi to Mechanik neautorizovanom servise. Povymene novej spojkovej sady znacky Sachs sa zacalo ozyvat klepanie prevodovky na volnobehu..Pri zvyseni otacok motora klepanie prestalo..Mechanik povedal ze pravdepodne odchadza na prevodovke nejake lozisko.Rozhodli sme sa vymenit prevodovku z inej nepojazdnej fabie..Povymene prevodovky klepanie na volnobeh pokracuje...Neviete mi poradit co mam robit aby klepanie na volnobeh prestalo?Rozmyslal som zvysit volnobezne otacky motora aby klepanie prestalo..Len nemozem najst niekoho kto to dokaze..V Autorizovanom servise Skoda mi to odmietaju urobit ze je to zasah do riadiacej jednotky motora...Prosim moze mi niekto poradit co mam s tym robit ? Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 4. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2019 no zvýšení otáček na volnoběh nemá smysl, u nás se za to vyhazuje od STK, pokud ho nemáš v rozmezí stanovené výrobcem. Kde máš záruku, že vyměněná převodovka nemá také problém s dvojložiskem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter Benčík Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 Čaute riešim podobný problém Fabia 1.2htp BME vo februári (únor) menená spojka komplet Sachs...po vymene na voľnobehu ticho, nic neklepalo a ani nebuchotalo... Pred mesiacom som. Neprešiel cez emisnú kontrolu pre olej v motore... Tak sa urobil repas motora nove ventily piesty, ložiská proste všetko GO motora.. Za 1400eur... Auto som prevzal pred týždňom v sobotu... Pondelok ráno na štartujem a buchod od prevodovky ako od zotrvacnika... Vytlačím spojku je ticho pustím spojku znova hluk... Je možné že to až teraz začalo robiť alebo sa niečo muselo pri demontazi motora stať.... Mechanik mi chcel rovno meniť ložiská a olej v prevodovky... No teraz som vyplatil 1400eur a ďalšie peniaze do auta nechcem liať.. Je možné že tá. Zavada tých pružin na spojke sa objavila len teraz? Alebo bude v prdeli prevodovka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 bude to na 99,9% dvojložisko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter Benčík Vloženo 13. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2020 Ok, a mám to riešiť alebo to zatiaľ nechať tak? Po prejdení 20km je ticho... Včera som ai to všimol... Už som sa dohodol a mechanikom ze mi niečo pozrie na počkanie, ale že musí vymeniť olej v prevodovke kvôli tomu, tak neviem čo presne ide robiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rizzo Vloženo 14. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2020 Kúp si stetoskop servisný s ním zistíš odkiaľ ten hluk ide či od spojky alebo dvojložisko . Či to ide od motora alebo z druhej strany kde je dvojložisko . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Canto Vloženo 14. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2020 Stetoskop mám, vyskúšam to... Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter Benčík Vloženo 25. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2020 Ide to z prevodovky na strane spojky.... pozreli sme olej v prevodovke ale bolo ho dostatok, tak sme zhodnotili že to budu predsa tie ložiská... Zatiaľ to riešiť nebudem, po zohriatí motora a jazde cca 5km to prestane úplne... všimol som si že aj na volnobeh ked nastarujem a trocha mu pridám plyn tak je ticho... zatiaľ to nechám tak, Fabia je ajtak mojej ženy a ona je doma na materkej, čiže toho vela nenajazdí... ale Ďakujem za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.