tunerX Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 Zdravím potřeboval bych poradit který kabel je napájení k autozapalovači podlě mě je červenočerný + hnědý - a šedomodrý ovládání osvětlení protože na ně budu připojovat neony tak jestli připojit + i - na ty kabely nebo jenom + a - kdekoli na kostru díky za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 31. Květen 2012 Sdílet Vloženo 31. Květen 2012 Základním předpokladem pro vrtání se včemkoliv je mít k tomu potřebnou dokumentaci a nářadí. Zde se předpokládá mít alespoň jednoduchý multimetr, kterým si to můžeš případně změřit a schéma zapojení kde si to můžeš dohledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tunerX Vloženo 1. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Díky za odpověd měřil jsem to a podle měřáku je to tak jak jsem psal chtěl jsem se jenom ujistit a ještě zeptat jak s tou kostrou jestli to připojit přímo na kabel nebo na kostřící bod připojovat to budu spojkama viz. příloha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tunerX Vloženo 1. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Omlovám se ještě jsem nenapsal jedná se o škoda octavia 1,9 tdi r.v.2001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Díky za odpověd měřil jsem to a podle měřáku je to tak jak jsem psal chtěl jsem se jenom ujistit a ještě zeptat jak s tou kostrou jestli to připojit přímo na kabel nebo na kostřící bod připojovat to budu spojkama viz. příloha Najlepsie je to zaletovat -zacinovat!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Až na to, že "zacinovat" neexistuje, jen "zapájet", v případě že to měl být český překlad, tak pájený spoj se pod větší zátěží rád "odhřeje". Proto je v takových případech úplně ideální spoj lisovaný. Zde, v případě napájení neonu, by to ale nemuselo být tak dramatické. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 wojnar: ACH BOZE!!! :kol-26: Pisal som to po SLOVENSKY!!! Ziadny preklad!!! Najlepsie je to zaletovat -zacinovat!!! ---je to po SLOVENSKY. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 vsechno je snad lepsi nez ta zlodejka, pochybuju, ze bude mit doma nejaky vhodny nastroj na lisovani spoju ja vsechny spoje vypinoval kabel kousek odholil omotal pridanym kabelem, poradne prolil cinem (zaletoval nebo zacinoval, to mate jedno) a pretahnul smrstovackou, pin zase vratil - ale zde je zase problem, ze musi mit jak vypinovat piny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=81&t=4176 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 1. Červen 2012 Sdílet Vloženo 1. Červen 2012 Přessně tak. Takové ani jiné svorky (spojky) nepoužívat!!! Nebo si pořiď do kufru balík špekáčků, až Ti auto jednou blafne, ať máš co opékat. Jak se říká - chybama se člověk učí - já je před časem viděl také jako dobrou volbu. Dopojil jsem si pomocí tohoto nesmyslu led pásek do kufru k originálnímu světlu. Půl roku pohoda - pak začaly ledky poblikávat. Když jsem hledal příčinu - bylo to v těch spojkách. Vytvořil se tam studený spoj, který se začal dost zahřívat... No prostě už nikdy více!!!! Pokud pájet neumíš, raději někoho popros o pomoc. Třeba ti poradí lepší napojení na 12V. Nápad napojit něco takto na zapalovač je dost No ale jestli musíš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tunerX Vloženo 2. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2012 Díky netrvám na zapojení k tomu zapalovači ale viděl jsem to jako nejjednoduší řešení ale jestli mi to nedoporučujete tak asi natáhnu kabely přímo od baterky přes pojistku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 2. Červen 2012 Sdílet Vloženo 2. Červen 2012 Kup si trafopajku a cin. A mozes to napojit na ten zapalovac. LINK : http://www.gme.cz/rucni-pajecky-trafopajecky/pajeci-pero-pro-skit-8pk-s120nb-60-p730-251/ LINK: http://www.gme.cz/rucni-pajecky-trafopajecky/transformatorova-pajecka-75w-etp4-p730-517/ LINK: http://www.gme.cz/pajky/cinova-pajka-s-cin-08-18-p745-011/ Trafopajku vyuzijes aj v domacnosti, aj pri oprave elektriky na aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tunerX Vloženo 10. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2012 Tak nakonec jsem to napojil přímo na baterku na plus jsem napájel pojistkové pouzdro dále to pokračuje na vipínač a na plus od neonu mínus jsem napájel přímo na mínus od neonu a chci se zeptat jestli se némůže něco stát třeba nějak zahřát nějaký spoj a dojít ke zkratu a v nejhorším případě k požáru led neony jsou 12v 250 w pojistka 2A Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 10. Červen 2012 Sdílet Vloženo 10. Červen 2012 Stát se může všechno. Proto se do elektrických obvodů zapojují pojistky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 10. Červen 2012 Sdílet Vloženo 10. Červen 2012 Pokud jsi pouzil kabel s dostatecne hrubou izolaci, bude to v pohode. Ale desi me ten udaj 240W. To je nejak moc, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 11. Červen 2012 Sdílet Vloženo 11. Červen 2012 To se překlepl. Všimni si údajů 12V a 2A. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 11. Červen 2012 Sdílet Vloženo 11. Červen 2012 jeste poznamka, tu pojistku umisti co nejbliz k baterce, kdyz by se ti napr. nekde prodrel (skripnul) tebou dodelavany kabel, at praskane pojistka a odpoji ho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.