Publikováno Červen 17, 201213 r Mám manuální klimu v Octavii 2011. Včera při 28 °C ve stínu jsem změřil teplotu ve středních průduších: volnoběh, ventilátor na 4. rychlost - 13 °C volnoběh, ventilátor na 1. rychlost - 6 °C zvýšené otáčky, ventilátor na 4. rychlost - 9 °C zvýšené otáčky, ventilátor na 1. rychlost - 4 °C Zdá se mi, že to málo chladí zvlášť při jízdě po městě nebo při vychlazování vyhřátého auta. Před tím jsem měl OI s klimatronikem a tam při nastavení na "low" to roztočilo ventilátor na max. a chladilo při stejné venkovní teplotě na volnoběch na 5 °C. A to bylo auto z roku 1999. Prosím, jakou máte zkušenost s výkonem klimy v OII? Upraveno Červen 17, 201213 r od pet59k
Červen 17, 201213 r Mám stejný dojem, domácí OII 2.0tdi s Climaticem (model 2007) chladí subjektivně líp než nová OII1.6 tdi s manuálem.
Červen 18, 201213 r Však ty rozdíly teplot díky otáčkám ventilátoru jsou úplně normální. A to že to kdysik chladilo i na volnoběh lépe bych přisuzoval ekologii.
Červen 18, 201213 r Autor Asi ekologie: OI má o 200g chladiva víc. Ale říkal jsem si, že pokud to chladí takhle nic moc teď, co bude v létě až bude hodně přes 30 °C. Rozdíl oproti OI je taky v tom, že tam běžely ventilátory hned po zapnutít klimy, i když byly chladiče studené. U OII spínají později, až když je kondenzátor teplý. Spíš mi šlo o to, jestli je tohle normální stav.
Červen 18, 201213 r S chlazením jsem neměl nikdy problém, ani když mi PP ukazoval 38.5°C. Určitě bych se nebál, že je klima nějak poddimenzovaná.
Červen 18, 201213 r tiez mam O2 2011, manualnu klimu a subjektivne to chladi horsie ako vo Fabii 1 s poloautomatickou klimou
Červen 20, 201213 r Oproti O1 je u mne rozdil znacny (O2-2009 climatic). V O1 jsem mel zachvili jak v mrazaku. U dvojky to je nejaky chciply - to plati i pro topeni
Červen 21, 201213 r Autor Tak díky za reakce. Zřejmě normální stav. No, tak jsem přišel na první věc, v čem je OII horší než OI. Co se dá dělat.
Červen 21, 201213 r Není to o "O I versus O II ale O I versus O II od určitého MR", já sem ještě v poho Upraveno Červen 21, 201213 r od šulda
Červen 21, 201213 r Musim rict svuj naroz na climatronic. Popravde mi prijde ze chladi malo. Proto jsem se objednal na komtrolu cely klimy. Vyslo to cca na 1500,- vycistili. Doplnili chladici smes a dalsi malickosti. Rikali ze to bylo malym mnostvi chladic kapaliny. Prijde m to ted uz lepsi ale znam i lepsi klimu nez u moji OII.
Červen 28, 201213 r Jde Pepo o to jestli Ti to chladivo neutíká. Já kvůli tomu měnil chladič klimy. Teď mám nový z faceliftu (bez horní plastové zátky-tou to utíkalo (celé chladivo za rok)).
Červenec 2, 201213 r Kluci malinko odbočím, klimu mám doplněnou, chladivo neutíká, ale i tak v těhle hycech chladím naplno a není to ono. Zvláštní je že když zapnu na climatronicu chlazení tak mi dost dlouho fouká horký vzduch-po nějakých 2-3 minutách teprve jde z průduchu vzduch chladný. Jinak po cca 20 min jízdy s naplno puštěnou klimou teprve pozoruji že je v autě tak jak bych si představoval. Říkám si nemůže to být třeba ventilátorem???? Pač s firemní fabi,VW Caddy a i superbu mě prostě pod kapotou hučí a hučí. Což se u mě nějak moc neděje. Který ventilátor patří klimě?? A má při zapnuté klimě jet pořád??? Ješte jedna věc,poznatek v OI mě chlazení dokonale chladilo palubovku,což bylo myslím si dobré řešení. teď v OII ať jedu jak dlouho chci tak palubovku pořád ohříva slunce a je teplá! Možná proto OI jakoby chladily líp.
Červenec 2, 201213 r Tak já mám MR 06 s climaticem a nemůžu si stěžovat, třeba včera v tom hicu sem to dal naplno a radši sem ubral protože to bylo opravdu moc a s angínou se mi marodit nechce Horkej vzduch mi jde jen chvilku když to stojí dlouho na slunci a k těm větrákům sem nedávno něco četl tak sem ti to našel: "Správná funkce ventilátorů OII 1,9 tdi 77kW" Vždy se točí oba' date=' řídící jednotka je ve velkém.Jednoduchý test funkčnosti: pustit klimatizaci, oba se začnou točit na minimální otáčky. Pokud se netočí malý - chyba je v něm (možná jen uhlíky), pokud se netočí oba - vadná řídící jednotka ve vekém (mění se celý větrák), pokud se točí jen malý, řídící jednotka v pořádku ale odešel motor větráku (uhlíky jdou vyměnit). Pozor! Řídící jednotka nedetekuje chybu typu větrák se netočí i když to po něm chci ! Pokud se o kondici větráků nezajímate aktivně, jejich nefukčnost se projeví až přehříváním motoru, případně vysokým tlakem v klimatizaci! VAGem lze v "kontrole akčních členů" řídící jednotky motoru, vynuceně spustit větráky.[/quote']
Prosinec 29, 201311 r Ja mam rovnaky problem s Climaticom. V lete 35°C a viac, teplota nastavena nadoraz dolava na najvacsi chlad, ventilator na 3 (viac nedavam, pretoze uz aj ta trojka je prilis hlucna). Musim prejst polku mesta so stiahnutymi oknami, lebo prvych 5 minut to fuka tropicky vzduch, potom vlazny a az po 20 minutach mam aky-taky chlad. Kvapalinu mam v poriadku, vzdy novy a cisty filter, vsetko je funkcne ako ma byt. Nizsi vykon chladenia prisudzujem tomu, ze to nie je Mercedes, ale Skoda. Ale potom vzdy pri plateni v servise sa citim, akoby som platil za Mercedes
Prosinec 31, 201311 r Doval myslim ze aj ty mas nejake ,,kurvitko" v systeme ako ja. Ja mam k tomu este bonus ze v zime mi to kuri - topi jen na max., o polohu nizsie ide iba vlazny vzduch = chlad alebo teplo.
Prosinec 31, 201311 r Kuci,jak je to s min telotou aby se sepla klima ? U O1 to byly 3 stupne myslim,ne ? jak je to o O2 ?
Prosinec 31, 201311 r V manuálu se píše:Chlazení může pracovat jen tehdy, jsou-li splněny následující podmínky:- nastartovaný motor,- vnější teplota nad cca +2 °C,- AC zapnuto
Leden 1, 201411 r Ale nekde jsem cetl, ze to pozdeji menili, aby se spinala i pri nizsi teplote. Kvuli mlzeni oken. Nevim co je na tom pravdy...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.