Přejít na obsah

Bezradnost, neznalost ... cívky, hlava, tlaky ???

Doporučené příspěvky

Vloženo

Moje blbost. Je to mé první auto koupené v bazaru. Předešlé 2 jsem kupoval od známých. Příště už nic nenechám náhodě a nechám to někde prověřit už před koupí. Teď musím pořešit aktuální situaci. S tím motorem to taky není snadné. V Hlučíne na Škoda vrakáči mi řekl, že má 4 motory, ale žádná záruka, neví kolik to má najeto ani serviska. A kupovat zajíce v pytli se mi nechce. Ještě mě napadlo to nějak zrepasovat a prodat. Protože při takovém nájezdu si myslím, že je otázka času, kdy se zas něco posmolí.

Vloženo

No právě. Možná opravdu zrepasnout a prodat. Při takovém nájezdu to bylo asi služební a to určitě nikdo nešetřil. A stahování kilometrů bych tvrdě trestal. Je to fakt sviňárna. Bohužel jsme v ČR a je tu jakási anarchie v takových věcech.

Vloženo

co je to za rok výroby? Mezi nama, já bych to asi nepouštěl dál do světa, budeš na tom finančně tratit, ten repas ti nikdo nezaplatí a navíc, ty auta co jezdí hodně bývají v lepší kondici, jak ty co se s něma jezdí jen v neděli a to ještě jen když svítí slunce a mají na tacháči za 8 let pouhých 30t km. Prodáš to a co pak, budeš hledat jiné?

Vloženo

Je to 2006. Vím, že mi to nikdo nezaplatí, ale jak tak pročítám fórum, tak se tyto problémy řeší hodně často a nerad bych to za chvíli řešil znova. Byl bych aspoň 2 roky bez auta, něco přišetřím a koupím buď něco nového a nebo 1-2 roky staré, ale důkladně proklepnout. Jinak celkově je to auto dobré. Dělal jsem komplet brzdy a natechnické mi to pochválil za dobrý stav. Ale ten motor je srdce auta a bez něj to jaksi nepůjde.

Vloženo

Jestli jsi jinak spokojený nech to opravit. Já to řešil nedávno, cca 8000km, kontrolka, občasné vibrace, tak jsem tušil která bije. Tlaky 14-10-14, Oprava a zároveň výměna rozvodového řetízku,olej,kapalina, Motor šlape jako nový. Bohužel to je vlastnost těchto motorků, ale zase nemusím vrážet peníze do GO turba, :kol-46:

Vloženo

Možná to nechám opravit a nechám si to. Teď otázka jestli to řešit ve škodovce nebo v nějakém servisu. Ve škodovce to bude dražší, ale asi tomu víc rozumí podle mě.

Vloženo

tak to si myslím že je férová cena, když vím co s tím všechno dělá, ve škodě mají akorát řeči že se ty opravy nedělají, nebo když už, tak tam něco odrbou, nebo podrbou

Vloženo

Tohle mi přišlo v SZ:

zdravim, zabýváme se opravou poškozených a opotřebených motorů htp, víme vyřešit váš problém.

Možnost i výměnným způsobem váš motor za zrepasovaný. Skladem máme také zánovní motory z Německa, najeto do 30tis km.

Záruka. V případe otázek me kontaktujte.

Vloženo

Huba sice zatial nespoznám osobně, ale mailov sme si už vymenili vela. Onehdá jsem mu dohodil taky jednoho Slováka a jak byl rád, že dal za opravu polovic a měl to v cajku. Já měl problémy zač.jara a vše s ním konzultoval a už to skoro vypadalo, že se k němu rozjedu, ale nakonec byla příčina jinde, takže repas hlavy nebyl nutný.

Vloženo (editace)

Poprosím Vás pány znalé .

Jaké mají být tlaky válců pro 1,2 12V AZQ MR2005 POUZE BENZÍN ??? .

Trápím se s volnoběžnými otáčkami které jsou na hranici 680-704ot/min. najeto máme poctivých 117.000km, na 75.tkm rozvodová sada Orig. s přípravky na aretaci, v 90.000km výměna 3ks cívek Orig. a spojky Sachs na 115.000km velký servis ( filtry, svíčky, oleje, kapaliny ) . Klepavý zvuk od levého předního kola je slyšet do 780 ot/nim pak už krásný klidný chod... už jsem došel do fáze sehnání shodné starší škrtící klapky a vyvrtání do ní 2mm díry. Otáčky stouply na 840 - 960ot/min motor houpe a svítí občas Check a padá do nouzového režimu. problém přetrvává od cca 85.000km a postupně se zhoršujě.

VELMI prosím o radu. Jediné mi zbývá nechat změřit tlaky a pak jedině k Mr. Cimbu na chip.... :kol-33:

Editováno: , autor: puummy
Vloženo

AZQ má dle výrobce rozsah volnoběžných otáček 640-860 ot./min., takže jseš v normě. Mám přečipováno od Cimbu a ten vyšší volnoběh (alespoň v mém případě) klepání převodovky neřeší (je slyšet hlavně u studeného motoru v zimě). Jako bonus jsem málem neprošel emisemi, protože tam musí být volnoběh v rozsahu určeném výrobcem. Takže jsem si stejně přes VAG volnoběh snížil...

Vloženo

tlaky by měly být 13 a více a hlavně rovnoměrně stejně na každém válci. Já třeba mám na Fábulu, měřeno letos v únoru, 13,3; 13,3; 12,9 ... není to sice ideál, ale vzhledem k 244 000km to nepovažuji za žádnou tragédii

Vloženo

Poprosím Vás pány znalé .

Jaké mají být tlaky válců pro 1,2 12V AZQ MR2005 POUZE BENZÍN ??? .

Trápím se s volnoběžnými otáčkami které jsou na hranici 680-704ot/min. najeto máme poctivých 117.000km, na 75.tkm rozvodová sada Orig. s přípravky na aretaci, v 90.000km výměna 3ks cívek Orig. a spojky Sachs na 115.000km velký servis ( filtry, svíčky, oleje, kapaliny ) . Klepavý zvuk od levého předního kola je slyšet do 780 ot/nim pak už krásný klidný chod... už jsem došel do fáze sehnání shodné starší škrtící klapky a vyvrtání do ní 2mm díry. Otáčky stouply na 840 - 960ot/min motor houpe a svítí občas Check a padá do nouzového režimu. problém přetrvává od cca 85.000km a postupně se zhoršujě.

VELMI prosím o radu. Jediné mi zbývá nechat změřit tlaky a pak jedině k Mr. Cimbu na chip.... :kol-33:

pokud jsou najeté km pravdivé tak tlaky 14bar za předpokladu že je motor mechanicky v pořádku

Vloženo

tlaky by měly být 13 a více a hlavně rovnoměrně stejně na každém válci. Já třeba mám na Fábulu, měřeno letos v únoru, 13,3; 13,3; 12,9 ... není to sice ideál, ale vzhledem k 244 000km to nepovažuji za žádnou tragédii

Tak to je super :)

Vloženo

Díky moc pánové za odpovědi, v pondělí jedu na měření a pomalu snad budu rád když tlaty budou rozdílné a nižší... dnes jsem zjištoval v ori. servisu opravný kit ( repasovaná kompletní hlava + kat) pro tento motor 15.900,- s DPH bez práce.

Kilometry jsou pravdivé. Tankuji výhradně na Benzině 95 + jednou za měsíc plnou Vervy.

Vloženo

AZQ má dle výrobce rozsah volnoběžných otáček 640-860 ot./min., takže jseš v normě. Mám přečipováno od Cimbu a ten vyšší volnoběh (alespoň v mém případě) klepání převodovky neřeší (je slyšet hlavně u studeného motoru v zimě). Jako bonus jsem málem neprošel emisemi, protože tam musí být volnoběh v rozsahu určeném výrobcem. Takže jsem si stejně přes VAG volnoběh snížil...

a to jde přes Vag zvýšit volnoběžné otáčky??? To asi jde až když má chip, že?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...