Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám problém, že zhruba v polovině případů, kdy šlápnu na plynový pedál (stačí jemně, nemusí to být až na zem) nebo jej úplně uvolním, cítím z auta takové lehké škubnutí. Hledal jsem tady v různých tématech, ale vůbec netuším, kudy se vydat. S motorem jinak žádný problém nemám. Táhne a zní jako vždy.

HTP 12V, BME, MR2006, 91000 km

Vloženo

vlezeš pod auto, koukneš se na nápravnici...kulatá část je vsunutá do nápravnice, drží ji jeden šroub....druhá část je chycená k převodovce, tuším dva šrouby....pokud je to jako ub TDI, tak vyndání nandání je práce na 10 minut...

Vloženo

není, s nápravnicí, ani dílama nápravy nehýbeš....odšroubuješ vyndáš, mrkneš - pokud KO pořídit dobrou, pokud OK, vrátíš = chytíš k převodovce, přitáhneš rukou převodovku k nápravnici, vsuneš tam vzpěru a chytíš šroubem...není tam žádná věda...jestli je u HTp nějaký fígl navíc, tak se omlouvám že matu, ale dle mně je to stejný :)

PS: známýmu dělala Fabka neskutečnej bordel, když sem vytáhl vzpěru, tak tam už neměl ani kousek toho silentbloku....navíc byl pátek podvečer a on musel pryč...tu gumu jsem vyřezal z gumové "patky" co je na spodku invalidní hole :D pár stovek km, než dorazila nová vzpěra držela :D

Vloženo

Jeste dotaz, jsou tam ty vzpery dve u kazdeho ramene jedna nebo to je jen na jedne strane pridelane k prevodovce? Jestli mam shanet berle dve nebo staci jedna : )

Vloženo

Přesně toto mi dělá moje HTP také (BME, 2005, 124000 km). Ale už se to nedá úplně označit za lehké škubnutí... Plyn musím přidávat skoro po mikrometrech a stejně je to trochu cítit. To cuknutí pozoruju už asi od 50000 najetých km a postupně je znatelnější. Oba silentbloky motoru + reakční vzpěru jsem měnil letos na jaře. Vyčištění škrtící klapky taky nepomůže. Už jsem se s tím smířil. Tipuju to na součet vůlí v převodovce (v diferáku) a na poloosách.

Vloženo

niekedy to cukne aj mne ale za studena ked prepne na plyn teda 35°c mam nadstavenú prepínaciu teplotu ale to bude asi v lpg tak som to neriešil ale pozriem tie silentbloky mam tam 174000 km

Vloženo

Přesně jak píše rkonf, také je při lehkém sešlápnutí nebo sundání nohy z plynu cítit škubnutí, pokud chci jezdit plynule, musím mít hodně citlivou nohu. Vyčištění škrtící klapky nepomohlo, kdyby jste někdo na to přišel co s tím, tak dejte vědět.

Vloženo

Také mám teď přesně ten problém. EPC mi nesvítí, pomáhá jedině velice jemná a pomalá práce s plynem nebo při sundání nohy z plynu velice těsně vyšlápnout spojku. Ve středu jsem objednán na servis, poprvé neautorizovaný (pěkně mi teď v autorizovaném hnuli žlučí), tak jsem zvědav :-)

Vloženo

Jasně, zítra dám vědět. Snad to bude ta vzpěra, to se jeví jako nejekonomičtější řešení situace :-)

Vloženo

Takže po servise a nikam se to neposunulo. Projížděli to 2x, a že se jim to zdá normální, čistili škrtící klapku, dělali diagnostiku a nic zvláštního. Že to mám zkusit projet já a přijet, když to bude pokračovat - pokračuje. Ještě zjistili zajímavou skutečnost, že na roční prohlídce v autorizovaném servise, když mi měnili svíčky, tak mi dali jednu jinou než zbývající dvě, takže k tomu jak mě vytočili už minule mě potěšili ještě dodatečně . . .

Vloženo

Zítra jdu zkusit ještě jeden servis, na který jsem dostal tip.

Na mé připomínky k silentblokům a reakční vzpěře se tvářili vcelku pozitivně, tak snad to také řádně prohlédnou.

Zítra dám vědět.

Vloženo

No, lambda by snad měla házet nějaké chyby a rozsvěcet kontrolku, i když bych přísahal, že už jsem tady viděl téma (nedaří se mi dohledat), kde se lambda chovala diagnosticky korektně, ale její výměna vedla k vyřešení problému.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...