Marek_Norway Vloženo 14. Září 2012 Sdílet Vloženo 14. Září 2012 Zdravim Vas, chcel by som sa opytat ci ste niekto nemali podobny problem ako ja. Pred nedavnom som generalkoval prednu napravu, kedy okrem ineho boli menene aj brzdove dosticky, naboje a loziska kolies kvoli kruteniu kotucov, no samotne kotuce neboli vymenene, ale stiahnute frezou. Odvtedy auto brzdi vyborne, ziadne vibracie od pedalu ci volantu. No postrehol som, ze pri dobrzdovani (tz. pri velmi pomalej jazde a zastavovani) citim aj pocujem na brzdovom pedale, ze zasahuje abs, nerobi to vzdy, ale nemozem ani povedat, ze iba obcas. Stava sa to aj na uplne suchej ceste, bezne na parkovisku kedy nieje mozne, ze kolesa idu do smyku, no ABS to zrejme tak vyhodnoti a aktivuje sa. Pri vyssich rychlostiach je vsetko v poriadku, skusal som aj brzdenie na strku, vtedy abs zapne ako ma. Nemate s tym niekto skusenosti? Mam octaviu combi tour 2005, esp, ktore tiez funguje. Myslite, ze to moze byt tymi stiahnutymi kotucmi? Dakujem za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda.R Vloženo 14. Září 2012 Sdílet Vloženo 14. Září 2012 Mám ten samej problém, kotouče a destičky vyměněný dělalo to před a dělá to i ted... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo Tdi Vloženo 18. Září 2012 Sdílet Vloženo 18. Září 2012 Mi to dělá taky, ale vypozoroval jsem, že to dělá jenom když je moc teplo. Po výměně snímačů se to sice trochu zlepšilo, ale stejně to ABS občas zapumpuje. Pak jsem ještě dostal radu, ať očistím pojistky na pojistkovém bloku na baterce, ale to moc nepomohlo. Vím že už se to tady probíralo a mohlo by to být způsobené větší vzdáleností snímače od toho kroužku. Vzhledem k tomu, že se pomalu, ale jistě blíží zima, tak na to zatím kašlu a řešit to začnu asi až příští rok, až se zase zvednou teploty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_Norway Vloženo 19. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2012 (editace) Dnes mi jeden známy hovoril, že by to mohlo súvisieť aj s ložiskami v kolesách, ževraj tam je senzor a pri výmene keď sa staré ložisko vytĺka tak sa ten senzor môže poškodiť (pokiaľ mechanik nemá sťahovák alebo ako sa to volá). Mne to začalo robiť presne po generálke prednej nápravy kedy boli menené aj ložiská a náboje v kolesách. No môže sa ten senzor poškodiť tak, že pri šmyku funguje normálne ako má? Alebo žeby neoriginál ložiská? Editováno: 19. Září 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakoubek Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Mám stejný problem při dobržďování občas zapracuje ABS ale spíš častěji při pomalém rozjíždění což je divné protože se brzdového pedálu nedotýkám auto normálně brzdí tak nevím kdo by uměl poradit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 (editace) promerte vzdalenost cidla ABS od krouzku, myslim ze kolem 1.5 mm od sebe, pokud to bude 3 a vice tak bude problem v nalisovanem lozisku na naboj a nebo kontrolu dotahnuti matky poloosy Editováno: 24. Září 2012, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 17. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2012 lozisko snad zajistis segrovkou,takova vule pri zajistenym lozisku snad nemuze ani vzniknout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_Norway Vloženo 16. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2012 Zrejme môže, pretože presne ako písal Octavka, ja mám tú vzdialenosť niečo cez 3 mm. Akurát mi mechanik hovoril, že tú vzdialenosť v mojom prípade nieje možné zmenšiť nakoľko čidlá ABS sa posúvať nedajú, ja si to síce neviem predstaviť nakoľko som to nevidel, ale zrejme boli použité neoriginál náboje alebo ložiská, pretože po výmene týchto to začalo robiť. Otázka teraz znie: mám teraz vymeniť zase aj ložiská aj náboje alebo stačí len jedno z toho? Pýtam sa takých, ktorí sa v tom vyznajú a vedia si to predstaviť, možno pre niekoho hlúpa otázka, ale ja som to ešte nevidel ako to tam je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_Norway Vloženo 24. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2013 Takže problém konečne vyriešený, ďakujem týmto užívateľovi Octavka, naozaj to bolo spôsobené vzdialenosťou čidiel ABS a snímacieho krúžku, po upravení krúžku kvôli zmenšeniu vzdialenosti problém vyriešený bez výmeny akéhokoľvek dielu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Únor 2013 Sdílet Vloženo 24. Únor 2013 a ako ste upravili ten krúžok?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_Norway Vloženo 10. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 Ako to urobil som nevidel, ale hovoril, ze ho udajne nejak povyhynal a popribodaval zvarackou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 11. Březen 2013 Sdílet Vloženo 11. Březen 2013 a jaj jaj jaj jaj ...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
josef.D Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Taky jsem kámošovi měnil ložisko v kole(přední)a pak ještě jsem mu měnil pružiny pérování,a zadní brzdy.Když jsem to byl projet,tak při dobrždˇování se aktivovalo abs.Byl jsem taky z toho jelen.Na vagu žádná závada,jenom sporadická,snímač podélného zrychlení,ale tu už tam má déle,proměřoval jsem snímače,taky v pořádku..Vyčistil jsem ty snímací kroužky,ty měly na sobě dost silnou vrstvu rzi i samotné snímače.Po projetí stále to samé.Tak jsem zkusil ty kroužky jemným poklepáváním přiblížit k snímači,protože když opadala ta rez,tak vznikla dost velká vůle mezi čidlem a kroužkem.Hrál sem si s tím dost dlouho,chtěl jsem ,aby nebyly došišata.Po projetí už to bylo v pořádku.Octavia1.9 tdi 4x4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert16 Vloženo 15. Březen 2014 Sdílet Vloženo 15. Březen 2014 mam podobny problem , nedavno mi menili predne pravé ložisko a tiež ked už dobrzdujem do pedala mi idu niekedy jemne vybracie ako keby zapinalo abs , mechanik mi povedal že takto sa chová abs kocka ked odchádza , ale kedže mi to robí od v tedy ako mi menil ložisko moc sa mi nechce tomu verit , ake su vaše názory ? mam octaviu 1.9 tdi 2002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 Robert: skús zmerať tú vzdialenosť od impulzného kolesa po snímač.používajte originálne diely a autá si robte sami! alebo keď už nieste zdatný tak to nedávajte "kamarátom" čo si myslia že niečo vedia alebo do pochybných servisov. vyvarujete sa tým zbytočným problémom! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert16 Vloženo 19. Březen 2014 Sdílet Vloženo 19. Březen 2014 No zajtra to skúsim zmerať , auto mi robí známi čo dlhe roky robil v škodovke ale práve to ložisko mi menil niekto iný bo on nemal čas ale zajtra idem do lidla kupit novy zdvihák tak ho aj vyskúšam ale chystam sa už taketo veci si robiť na aute sám o chvilku sa chystam na komplet brzdy tak mi drže palce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Březen 2014 Sdílet Vloženo 19. Březen 2014 chystam sa už taketo veci si robiť na aute sám o chvilku sa chystam na komplet brzdy tak mi drže palce to budem,ale ešteže bývaš odomňa ďalej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.