Přejít na obsah

Drážkový řemen AMF

Doporučené příspěvky

Hodlal jsem vyměnit na AMF , tedy 1,4 tdi 55kw s klimatizací vyměnit drážkový řemen.

Koupil jsem tedy řemen Contitech 045903137D označený dále jako 6PK955 rozměr 21,18x996mm.

Značení, vše odpovídá Etce, i nabídkám různých prodejců.

V autě mám ale řemen s označením *PK966, který je delší! Obávám se, abych novým řemenem nepřehnal napnutí a namáhání všeho souvisejícího.

Který řemen je správný, může mi nějaký majitel AMF s klimou poradit?

Předem díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je klasika.

Na Focusu ST 170 jsem potřeboval simering do skříně na levou poloosu.

U Fordů to našli v počítači, skladem nebyl, tak ho objednali z Německa.

Přišel, měl správné číslo, auto jsem zvedl, vyndal poloosu, vydloubl starý simering a vybalil nový.

Jenže jsem zjistil, že má jiný průměr, že je to ten na pravou stranu.

Výborná věc - auto na heveru, nepojízdné, starý simering už tam dávat nebudeš, že?

K Fordům, vrátit simering - podle katalogu dílů levý a objednat pravý.

Když přišel, ukázalo se, že je to on - simering na levou stranu.

A co si na kom vezmeš? Podle originál Fordového katalogu to bylo přesně naopak.

Teď aspoň vím, že kdybych potřebovat ten druhý simering, že si ho musím objednat špatně, aby přišel ten správný...

Odkaz ke komentáři

Kupodivu mě to tentoktár ani nerozhodilo :) Páč výměna rozvodů šla jako po másle, tak byla dobrá nálada:)

Jinak s vámi pánové souhlasím, to je vždycky o možnostech. Bylo by nejlíp auto rozebrat vyndat starou součástku a koupit, příp. mít kam odskočit koupit příp. další - o který člověk netušil že bude taky třeba že..

Bývá to problém, páč ne každý má víc než jedno auto a nevím jak vy, ale obvykle tyhle akce provádím o víkendu.

No tak abych končil trochu optimisticky, kdo pamatuje shánění dílů před nějakými 20ti lety (to nebylo nic), ba co dím i před 10ti (pořádně bez netu, papírový katalogy, nemožnost srovnání cen) tak teď je to paráda ne? :-)

Odkaz ke komentáři

Jo ta doba byla šílená,ale naopak i v něčem dobrá. Já pamatuji jak mi paní prodavačka v mototechně při požádání o katalog sdělila,že jim ho někdo ukradl a nový jen tak nedostanou. Z odstupem času je to v dnešní době k smíchu,ale mě v tedy bylo do pláče,protože ta paní nedokázala pochopit jakou součástku po ní chci a věděl jsem,že mi nezbývá nic jiného než jet do další mototechny vzdálené 25km.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...