Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

to: shadow2410- hlavně tam nedávej vika :kol-43: , přesně tohle mi odešlo po 15 tis. km. Originál by měl být fag, takže min. fag a lepší (jako skf)

to: davidspace - magnetický kroužek tam nevadí, ničemu by neměl bránit.

• 1 rok později...

Zdravim vas.

Mel bych dotaz. Chci menit zadni loziska a je tam pod bubnem ta matice pro naboj a nevim, cim to mam povolit. Je to nejakej dvanactihran ci co. Na fotkach na to jdou s metrovou trubkou. Da se to golou, nebo je na to potreba specialni nastroj? A druhy dotaz, na lozisku s nabojem pri koupi pisou pod stejnym cislem 6Q0598611 ze to je pro vozy s i bez ABS, nekde jsem vsak cetl, ze v tom je rozdil. Muzu tento dil pouzit i na bubnove brzdy, nebo tam opravdu nejaky rozdil v pritomnosti ABS cidla je?

Moc diky za odpovedi.

Je tam jen magnetický kroužek pro abs,povolíš to vícehraným ořechem č.34, utažéné je to dost,takže trhák a trubka.U fab.jde ložisko většinou stáhnout rukou,někdy je třeba stahovák.

Je to mnohohran vel. 30 ( nástavec na golu) u mojo fabie jsem to taky stáhnul rukou, jinak tříramenný stahovák. Mění se celej náboj , dej minimálně Fag, co byla prvovýroba, ať tě nenapadne tam dát třeba čínu ( vydrží 15 tkm ). Ten kroužek , jak píše standavfr, je jen doplněk pro ABS. Já jsem to povolova gola ořech + gola trhák. :kol-28:

Upraveno od Casy

Super. Dekuji :kol-47:

Edit: Jeste drobnost, gola je sestihran, ta matka alespon 2x tolik, bude to fungovat? A jeste kdyz to nepujde sundat rukou, tak ten stahovak to je co za vec prosim?

Upraveno od mutant

Ziaden stahovak nepotrebujes ide to rukou. Maticu treba dotiahnut  70Nm a 30stupnov

presne tak...nikdy som sťahovák nepotreboval

Ok, jeste jednou diky vsem za podnety. Obvolal jsem zname a kdekdo ma 34ku doma, no nicmene 6hran, 12ti hran samosebou ne, jsem zvedavej, kde v ty podelany dire Pardubicich to koupim. Navic, aby se to nepletlo, vsude maj 32 a pak 36... to samy jsem pred x lety resil u stranovych klicu. 13-15-17. No ja potreboval 16tku. Tata nastrojar si rval vlasy, z ty podelany doby :o)

Casy: diky, ja to zhruba tusil, stahovak jo stahovak :kol-44:

přinejhorším koupiš lahev plzně a půjčíš si tu 30tku v nějakym servisu. :kol-45:

• 2 týdny později...

Tak nakonec to byla 32ka orech. Vse v pohode, matka krasne povolit, lozisko uplne lehce sundat rukou, nandat novy, utahnout, dat kolo a za cca 25 min. hotovo. Krasna prace. Diky vsem za rady!

síce o tej 32ke silno pochybujem,ale dôlezite je,ze to mas hotove ;) ..

pisane z mobilu

• 5 měsíců později...

Prosím, kde seženu v Praze nástavec XZN M18. Potřebuju na OII vyměnit ložisko.

si v nesprávnej sekcii 

• 5 měsíců později...

chtěl jsem vědět jestli jde měnit jen ložisko a nemusí se měnit celí náboj??? :kol-32:

len komplet

proč?je k tomu nějaký důvod,nebo je to jen pohodlnost a podpora prodejců prodat jen celek?!!!!!

Upraveno od Pawouk
Necituj předchozí příspěvek - porušuješ tím pravidla fora!

Co řešíš?Prostě se vyrábí jen náboj.Buď rád,že nemáš Renaulta s kotoučema v zadu,tam se to mění komplet ložisko kotouč.

proč?je k tomu nějaký důvod,nebo je to jen pohodlnost a podpora prodejců prodat jen celek?!!!!!

toto ti ja nevyriešim ...buď vymeníš,alebo hučíš 

• 1 rok později...

Dîk Pawouku že jsi můj dotaz zamknul. Tohle jsem si přečel ale není zde nic o přimazání ložisek. Nechci zbytečně sundavat náboj jen přidat trochu vazelíny. Protože kdo maže tak jede:-) .

Pokud chceš jen přidat, tak do injekční stříkačky (bez jehly) a natlačit mezi válečky. Ale zásoba bude mezi ložisky.

Tak jsem na stříkačku dal jehlu 0,8 a trochu tam natlačil. Pod víčkem sucho a válečky vypadaly taky pěkně suchý. No třeba jsem nepomohl ale mám dobrej pocit že sem to udělal.

• 4 roky později...

Zdravim vas pani,

dnes som na F1 vymenil zadne naboje(loziska), vsetko prebehlo bez problemov. Maticu som dotiahol ut.momentom 160Nm, - takyto parameter som nasiel niekde na nete. Zda sa mi to moc. Teraz mam dilemu ci to mam znova rozobrat, povolit a znova dotiahnut na 70Nm+30°, alebo max 140Nm, alebo to ponechat tak ? Nebude tej matici s umelym istenim vadit, ze ju opat povolim a dotiahnem. Pani vdaka za radi.

Michal

Nevím, kde jsi přišel na 160Nm. V DP a Rapida je 70Nm+40°. A řekl bych, že je to u všech Škodovek s klikovou zadní nápravou stejné. Pokud to povolíš a nevyšroubuješ, pak by to nemělo asi tolik vadit. Na autě mě autorizovaný  servis měnil pár věcí a matice, co se mají vyměnit, nikdy neměnil. Je to trochu šlendrián z jejich strany, ale nikdy mi nic neupadlo. A zadní čep není zrovna díl, kde by povolení matice ložiska nějak extra hrozilo. 

na 160 Nm som prisiel na zaklade tychto videi.

Seat Ibiza a VW Polo - rok vyroby + podvozok, respektive zadna naprava rovnaka ako Skoda F1. Ibiza 175Nm, a Polo 155 Nm.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.