Leden 27, 201411 r Kdyby někdo potřeboval pravý blinkr,mrkněte na bazos,tam prodává někdo z Prahy nový jen za 150 Kč. Škoda, já ho kupoval za 560 Kč.
Únor 1, 201411 r Ahojte. Prestala mi ísť smerovka v pravom spätnom zrkadle. Ale auto nic nehlási. Budú zlé diódy alebo problém bude niekde inde? Dik
Únor 2, 201411 r Musíš vyměnit ty diody, je to celý kus a já platil za výměnu v autorizáku kolem 1000kč. Ted mi odešla i ta druhá strana.
Únor 2, 201411 r Ja mam lavu prasknutu ta funguje a cela a je kaput. Objednane. Skusim vymenit. Inak so si vsimol ze lave zrkadlo sa sklopi menej ako prave, je to ok? Auto mam 3 dni takze sa ucim
Únor 2, 201411 r Zatím to tak bylo u všech SII, ale i OII co jsem s el.sklápěním viděl, že se levé sklopí méně. Proč, to nevím.
Březen 21, 201411 r Ahoj kdyby náhodou někdo potřeboval,je to sice návod na octavii ale postup je totožný dnes sem podle toho udělal blikač v levém zrcátku. http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/rozebrani-zpetneho-zrcatka-vymena-zarovky-osvetleni
Březen 22, 201411 r Já bych potřeboval také vyndat zrcátko ale mám strach že mi praskne nějaký zobáček a to je potom průser
Březen 23, 201411 r za výmenu tejto smerovky berie autorizák koľko ? možno tak 300 kč , čo je stále lepšie ako meniť sklo zrkadla alebo niečo iné ...
Říjen 23, 20159 r Ahoj, po cca. 5 rokoch mi prestal svietiť smerovka v zrkadle na strane vodiča, všimol som si to pri zatváraní auta cez kľúč, ale problém ukazovala aj diagnostika. Rozobratie zrkadla a vybratie smerovkového LED modulu cca. 20 minút a potom nasledovala diagnostika problému. Pri meraní vykazoval modul skrat, ale nevidel som nič poškodené, alebo žeby tam bolo zatečené. Modul sa dobre a ľahko rozoberá, zadná krytka je tam iba jemne nalepená. Po rozobratí nastal úplny šok, jedná sa totiž o absolútne amatérsky prevedený výrobok, s použitím vodičov v papierovej izolácii a lacných LED diód, výrobná cena možno 2€, toto by som skutočne nečakal v aute typu Superb2, je zázrak, že to vôbec 5 rokov vydržalo funkčné. Samotný problém spočíval v skrate na plošnom spoji (viz foto), kde je absolutne nelogicky vedený mínusový pól popod konektor pre + pól, medzi nimi je iba jemná laková izolácia, ktorá časom zvetrá a skrat je na svete. Riešenie je veľmi jednoduché, stačí trochu zdvihnúť konektor pre + pól, aby nedochádzalo k priamemu kontaktu s doskou plošného spoja - oprava vyžaduje iba spájkovačku a zaberie cca. 10 minut. Potom sa iba sekundovým lepidlom prilepí naspäť zadná krytka (pozor na vodotesnosť) a modul je zasa plne funkčný. V rámci rozobratého spetného zrkadla som hneď vymenil aj žiarovku osvetlenia nástupného priestoru za LED.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.