jaluska Vloženo 1. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2012 Octavia II 77kW TDi PD 2008. Po umytí motoru servošamponem a vodou motor naskočil, ujelo to cca 100m a konec. Točí to naprázdno, někdy má náznak. Žhavení blikalo, VAG psal chybu snímače otáček, po smazání chyb žhavení nebliká, chybová hláška se po neúspěšném startu už neobjevila ale nastartovat nejde. Prý je problém snímač najít, netuším kde je. Prosím poraďte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2012 no tak ten snímač je fakt čertovsky zašitý ....je potreba zhodiť celý držiak olej.filtra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 1. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2012 Nejlepší je při mytí motoru nechat nastartované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 3. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2012 Nemýt motor,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka-spel Vloženo 27. Duben 2013 Sdílet Vloženo 27. Duben 2013 Mě šlo těžko nastartovat motor u stejné oktávky po mytí wapkou a to jsem samotný motor nebyl. Jednou se mě to stalo po ostříkání podvozku a podruhé po po mytí kastle. Šlo to těžko nastartovat a pak to za jízdy furt chcípalo a cukalo. Vzpamatovalo se to až po cca kilometru. Připadá mě, že se zacákalo něco z elektriky (starter, alternátor). U předchozí feldy či sierry jsem něco takového nezažil a to jsem kropil i motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 (editace) Já motor meju vždy po zimě (doporučeno výrobcem). Zbaví se zbytků posypové soli a jiného bordelu. Ovšem pánové, musí se jet do značkového servisu Škoda, kde zakryjí potřebné díly (baterka, počítač, alternátor ap) a motor umyjí. Samozřejmě je zde výhoda v tom, že pokud oni nenastartují, nebo se ukáže problém, je to čistě problém jejich a musí ho zdarma opravit. Nemůžou se vymlouvat, že to člověk nechal neodborně mýt u nějakýho šmudly wapem. Takže já neměl zatím problém.... Editováno: 29. Duben 2013, autor: Clint 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 Proto se ve značkových motory nemyjí....Jen na vyslovené přání zákazníka a ten je seznámený s případnou možností následných problémů potvrzenou svým podpisem. Jen magor nechá mýt třeba 1.2, 1,4, 1,8, Tdi bez přípravy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 No já nic nepodepisoval a riziko šlo na ně. Každopádně v návodu u vozidla mám napsáno jasně, že po zimě se má motor umýt a zbavit zbytků posypové soli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 A ty jsi u toho byl když něco v motoru zakrývali? O tom vážně pochybuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 No, po pravdě mám v autorizáku šéfem servisu bratránka manželky, takže co mi říkal, zakryli alternátor, odpojili baterku a rozhodně to nemyli tlakovou vodou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka-spel Vloženo 6. Květen 2013 Sdílet Vloženo 6. Květen 2013 Tady http://forum.skodahome.cz/topic/24686-myti-motoru/ se to rozebírá celkem podrobně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka-spel Vloženo 2. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2014 Tak moje škubání a chcípání motoru (současně svítila kontrolka žhavení, vstřikování a abs) po mytí wapkou nebo při jízdě v hustém dešti vyřešena. Byla to poškozená izolace k čidlu abs. Čidlo to pak špatně vyhodnocovalo a škubalo s celým autem. Oprava za 200. Potom 2x WAP i velký chrsták a nic.[emoji41] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.