Přejít na obsah

Po umytí motoru nestartuje


jaluska

Doporučené příspěvky

Octavia II 77kW TDi PD 2008. Po umytí motoru servošamponem a vodou motor naskočil, ujelo to cca 100m a konec. Točí to naprázdno, někdy má náznak. Žhavení blikalo, VAG psal chybu snímače otáček, po smazání chyb žhavení nebliká, chybová hláška se po neúspěšném startu už neobjevila ale nastartovat nejde. Prý je problém snímač najít, netuším kde je. Prosím poraďte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Mě šlo těžko nastartovat motor u stejné oktávky po mytí wapkou a to jsem samotný motor nebyl. Jednou se mě to stalo po ostříkání podvozku a podruhé po po mytí kastle. Šlo to těžko nastartovat a pak to za jízdy furt chcípalo a cukalo. Vzpamatovalo se to až po cca kilometru. Připadá mě, že se zacákalo něco z elektriky (starter, alternátor). U předchozí feldy či sierry jsem něco takového nezažil a to jsem kropil i motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já motor meju vždy po zimě (doporučeno výrobcem). Zbaví se zbytků posypové soli a jiného bordelu. Ovšem pánové, musí se jet do značkového servisu Škoda, kde zakryjí potřebné díly (baterka, počítač, alternátor ap) a motor umyjí. Samozřejmě je zde výhoda v tom, že pokud oni nenastartují, nebo se ukáže problém, je to čistě problém jejich a musí ho zdarma opravit. Nemůžou se vymlouvat, že to člověk nechal neodborně mýt u nějakýho šmudly wapem.

Takže já neměl zatím problém....

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak moje škubání a chcípání motoru (současně svítila kontrolka žhavení, vstřikování a abs) po mytí wapkou nebo při jízdě v hustém dešti vyřešena. Byla to poškozená izolace k čidlu abs. Čidlo to pak špatně vyhodnocovalo a škubalo s celým autem. Oprava za 200. Potom 2x WAP i velký chrsták a nic.[emoji41]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...