Judr Mudr Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Potřeboval bych vědět,když vyměním brzdovou kapalinu o 6měsíců později než mám jestli se může něco stát,nebo jestli to zas až tak nevadí.Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Nevadí to vůbec, v tom výměnným intervalu je hodně velká rezerva. Kolikrát sem přijede auto na servis a brzdovka tam nebyla měněná i 4 roky, to je pak pěknej sajrajt... v tý nádobce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Potřeboval bych vědět,když vyměním brzdovou kapalinu o 6měsíců později než mám jestli se může něco stát,nebo jestli to zas až tak nevadí.Díky za odpovědi. za beznych prevadzkovych podmienok nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Nevadí to vůbec, v tom výměnným intervalu je hodně velká rezerva. Kolikrát sem přijede auto na servis a brzdovka tam nebyla měněná i 4 roky, to je pak pěknej sajrajt... v tý nádobce ide o tom, ze ta brzdovka nielenze uz ma kriticky bod varu ale ide aj o to, ze uz nema tie antikorozne vlastnosti a rychlejsie odijdu brzdove hadicky a cele brzdove potrubie podlieha radove rychlejsej korozii.... stoji to za usetrenych 600Sk/2roky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Táta měnil kdysi dávno u Š120 poprvé kapalinu asi po 12 letech Pamatuju si tu černou sračku co z toho šla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Vím o jednom auto co má i po 15ti letech původní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Vím o jednom auto co má i po 15ti letech původní... do toho auta by som nesadol ani keby mi platili... (pri pantatovskej jazde sa to prejavit nemusi) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 ozaj ked sme pri tej brzdovej kvapaline kolko ma nova teplotu varu ? tusim niekde cca 210 stupnov. mne teraz na STK namerali teplotu varu 180stupnov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 ve skodovce ji taky na prohlidkach nemeni kazde 2 roky,ale zkoumaj teplotu varu a klidne ti ji tam nechaj i 4 roky.zalezi jak se servisak vyspi,jinou zavislost nevidim :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Nevím teda jak v jakým škoda servisu, ale mi tady ani nemáme nic na měření bodu varu kapaliny. Jinak ta brzdová kapalina DOT 4 žlutá, která se používá ve většině aut má bod varu asi 265°C...aspoň myslím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Judr Mudr Vloženo 17. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Tak díky moc ,aspoň jsem se utvrdil v tom co jsem si myslel a to že to zas až tak nevadí a ten půlrok při té výměně nehraje zas až tak velkou roli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 OloZX6R: treba v servisech zadny merak nemaj,jen to tvrdej aby se nemuseli zajimat vymenou.Podle me ji maji vymenit kdyz to narizuje skodovka a ne se vymlouvat,zvlast kdyz to stejne platim :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 DOT 4 ma bod varu nekde kolem 260°C (jak psal OloZX6R), ale protoze vsichni vime, ze brzdovka je hydroskopicka, jeji bod varu z casem a provozem klesa. Proto je predepsana vymena po 2 letech. Jinak bod varu brzdovky se da normalne zmerit bazmekem k tomu urcenym, divil bych se, kdyby to v servisech nemeli... Na druhou stranu - kdyz se ma menit po 2 letech, je mereni zbytecny, v tom intervalu je velka rezerva. Nicmene, nepodcenovat!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 ja som menil po 4 rokoch /1STK/-je to bez problemov,určite zaleži aj od najazdu km.niekto najazdi za 2 roky20t km a iny100t km myslim,že sa musi ratať aj toto hladisko-zaťaže kvapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bajerka Vloženo 20. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2006 Souhlasím, že půl roku není až takový problém. Na staré škodovce jsem to děla snad jen jednou. Na Fábii se snažím dodržet alespoň dvouletý interval, kvůli výše zmíněným důvodům. Nakonec ani v autorizovaném servisu si s tím příliš hlavu nelámou. Dle servisky to dělali každý druhý rok. Když jsem to, ale nedávno dělal sám, tak jsem vyměnil kapalinu i ve vedení spojky a dle humusu co odtamtud tekl si dovoluji tvrdit, že to nedělali nikdy. ps:nejsem odborník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 20. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2006 Do spojkového okruhu se nikomu nechce moc šahat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 20. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2006 Tak to ja mam vymenu brzdovky kratce za sebou... Bylo po 2 letech a 22 dni Vysel mi na to akorat servis pri 45t km, takze to bylo vse pri jednom... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
repkin Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 V krámu mi daly castrol Dot 4 (1l) za cca 270,-, tak snad to bude OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.