Přejít na obsah

1.6 TDi CR napinacia kladka

Octavius

Doporučené příspěvky

Ahojte, octa (1.6TDi/CR) ma 42000km a začala mi pravdepodobne pískať napínacia kladka.

Podľa čísla v ETKE je to diel 038903315AH resp. AJ a to je táto: post-181-0-42126000-1353009390_thumb.jpg

Na aute a podľa vyobrazenia ETKY je namontovaná takáto kladka:

post-181-0-31734800-1353009408_thumb.jpg

V programe ELSA sa popisuje aj kladku podľa zobrazenia ETKY:

montaž_kladka s klimou.pdf

Vie niekto poradiť aké je správne číslo tohto dielu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný motoru 66kW ,ale na FAB II. No to jsem si myslel taky že mi to dělá napínací kladka. Ano a dělala, ale napínací kladka na rozvodech V 56000km se měnily rozvody (to bylo ještě na záruku) a proto, že napínací kladka byla asi o 12mm přešponovaná. Následně úpo dalších 30000km odšla vodní pumpa. (to už po záruce ,ale naštěstí kulance). Sundej plochý řemen a zkus na studeném motoru jestli se pískání neztratí je to na rozvodech.

post-1028-0-01222500-1353015208_thumb.jp

post-1028-0-24509200-1353015282_thumb.jp

Editováno: , autor: Pepa007
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak a je to vyriešené.

Kladka aj remeň vymenené.

Remeň sa používa tzv. kaučukový (zmes gumy), ktorý sa časom natiahne a kladka nakoľko je upevnená na bloku

motora na pevno - nedokáže napínať tento remeň. Asi sa toto prevedenie konštrukčne nepodarilo a tak postupne

dochádza k servisnej výmene remeňa a zároveň aj kladky. Pri výmene pozor na dĺžku skrutky (M8x50).

Oficiálne zdôvodnenie prečo k poruche dochádza a spôsob odstránenia závady: 11_027_en.pdf

Možno to niekomu pomôže.

Téma sa môže uzavrieť, ďakujem.

Editováno: , autor: Octavius
Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

budeme sa opakovať ....zhoď klinový a uvidíš ...toto,ale vyzerá od rozvodov

budeme sa opakovať ....zhoď klinový a uvidíš ...toto,ale vyzerá od rozvodov

Tak ten VW group je fakt kvalita auto ma 39 000Km hm co uz skoda simply NEVER

Este dodam ze to robi len na zohriatom motore a ked je von teplo.

Editováno: , autor: miskocin
Odkaz ke komentáři

Autom som kupoval ako nove 14.6.2013 Impa Bratislava.

Vyrobene bolo 12.1012 bol to dopredaj 2-jkovej octavie.

Auto ma 2 roky a 3 mesiace a objavila sa mi tato porucha priam nadreha cize VW group uz neviem spavit rozvod ani na TDI aby to vydrzalo 38 000Km to je riaden smejd.

Zajtra idem do servisu a uvidime ako to dopadne.

Kym nie je motom zohriaty tak nic nepiska iba ak sa zohreje.

Olej menim po 15 000km a tankujem iba OMV a SHELL.

Odkaz ke komentáři

Takze potvrdene rovnaky problem ako pepa007.

Mbecka od vyrovy nevie nastavit ani rozvody na TDI hodl kvalitne auto za 17 000eur :-)

Aby rozvod co ma zivotnost cca 200 000km vydrzal 38 000km a potom si clovek zaplati 400Eur priam parada.

Ak to niekto cita a chce si kupit auto nech sa velkym oblukom vyhne VW group moja rada!!!!! Su ovela lepsie automobilky ako VW.

V praci mame KIE, Hyundaie, ople ale ani jedna automobilka netrpi takymito problemami s motormi ako VW GROUP!!!!!

A este pikoska v zime mi na aute vrzga predna naprava a odpoved z autorizovaneho servisu aj po napisani priamo skodovke bola:

Vazeny pane vase auto nema ziadnu zavadu a prizove casti podvozka mozu za urcitych poveternostnych podmienok(zima, teplo, sucho, mokro) vydavat vrzgave zvuky co neovplyvnuje riadne uzivanie vozidla a ani jeho zivotnost.

Hold mal som uz megane a astru vsetko od nova ale ani na jednom aute som nic neriel okrem oleja.

Editováno: , autor: miskocin
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...