Don Magneton Vloženo 20. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 2 dny zpátky jsem měl vyndanej na autě startér a dělal jeho kontrolu. Vše jsem složil jak bylo a namontoval zpátky. Další den jsem najel cca 200 km a vše bylo ok. A teď mi najedou když jedu z ničeho nic vypadne tak na cca 0,5 vteřiny motor, rozsvítěj se mi všechny kontrolky, spadnou ručičky budíků a vynuluje se mi PP a čas. Pak se vše nahodí zpátky a zase jedu jako před tím. Ještě se u toho výpadku rozsvítí stropní světýlko, jako bych otevřel dvěře. Tak jsem očistil všechny kontakty na baterce a na svorkovnici, která je na nad baterkou a stále nic, dotáhnul jsem všechny kabely pro jistotu. Dál jsem vyměnil relé č. 109 a pořád to dělá. Je to nepravidelně, třeba 50 km nic a pak 2x během 10 km. Mám podezření na kabely, že by mohly bejt někde zlomený, ale to člověk težko najde.... Máte někdo tip na co se podívat? Už jsem z toho jelen.... Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 20. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 Co ten kabel u startéru. Je to vlastně jediný, kterým jsi nějak manipuloval a před manipulaci to šlo a po ní už to blbne. Nemůže tam někde docházet ke skratu, samozřejmě jen mžikově, jinak by ten kabel okamžitě shořel, a tím pádem ke kratičkému výpadku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beny250 Vloženo 20. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 (editace) ahoj, když jsi vyndaval ten startér odpojil jsi před tím akumulátor? pokud ne a škrtnul jsi si klíčem - bude vada v diodovém bloku usměrňovače alternátoru. jako první se rozsvítí (i třeba slabě) kontrolka dobíjení a pak následuje ten zbytek..... Zkontroluj si kostru mezi motorem a karoserií ( mám dojem, že je přímo pod šroubem starteru oko s kabelem a vede někam pod Aku na karoserii ...). Odkud jsi? Editováno: 20. Listopad 2012, autor: beny250 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Don Magneton Vloženo 20. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2012 Samozřejmě, že jsem baterku odpojil a vyndal. Nejdřív mínus a pak plus. Montáž obráceně. Na tvrdý plus, který vede na startér jsem nešahal - nechal jsem ho na startéru, když jsem ho měl venku. Takže zkrat mohu vyloučit, nikde mi nic nejiskřilo atd. Kontrolka dobíjení se mi nerozsvítila při jízdě vůbec. Kostru jsem speciálně dotahoval pod držákem baterky :-/ Jinak jsem z Liberce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Don Magneton Vloženo 23. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2012 Tak najeto 250 km a vše v pořádku. Vyndal jsem opět baterku, dotáhnul znova všechny kabely atd a auto jezdí jak má. Takže snad to bude ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.