Publikováno Prosinec 10, 201212 r zdravim, chcel by som sa spytat, ci je nutne kupovat celu vzperu, alebo da sa len vymenit ten gumeny silentblok co je v strede a vacsinou vymlateny. Ak ano, ake ma cislo? lb v ETKA neni. dik
Prosinec 10, 201212 r Jo ten silentblok se dá koupit samostatně. Cena kolem 500kč. Číslo dílu ti určitě někdo poradí.
Prosinec 10, 201212 r Bych asi neřešil 500 Kč když to cele stojí 817 Kč s DPH. http://www.cc-autodily.cz/vzpera-zadni-fabia-7_7 Upraveno Prosinec 10, 201212 r od VAG BoBo
Prosinec 13, 201212 r Autor uz som ju kupil, ale jak je ju najlepsie vymenit ? 1. vybrat baterku a tak to vymenit 2. dat dole spodny plast pod motorom a tam ju nejako vymenit ?
Prosinec 14, 201212 r sundat plast pod motorem.... sundat starou, novu chytit k převodovce a poté k nápravnici....není tam žádný fígl, netřeba žádný přizvedávání motoru a jiný blbosti, je to práce na 10 minut
Prosinec 14, 201212 r Autor tak neskoro som sem dosiel... vymenil som to fpohode, ale stara nebola extra potrhana, ale vymenil som ju. No po vymene, stale ak na 1,2,3 pridam a pustim nohu z plynu tak mi tam nieco buchne, neviete co to moze byt?
Prosinec 14, 201212 r Autor silentbloky na ramene som menil aj zadne aj predne pred 4000km a tie su urcite ok... este ma napadli silenty motora, ale nevyzeraju byt KO, resp. poloosy nemaju brutal volu .. fakt neviem
Prosinec 15, 201212 r za motor chyť a zacloumej s ním, utrhlej silentblok by jsi ucítil - uslyšel.....když prudce zabrzdíš, prudce přidáš, klepne to?
Prosinec 15, 201212 r Autor tak vyskusal som, hybe sa to max 2mm, skusal som aj na kamosove FRS co mu to nerobi a tomu sa to kyve este viacej.... stabiky ? alebo zeby tam predsta bola v ATD jednohmota ?
Prosinec 19, 201212 r No me to bouchalo tak.Byly to hodne silne rany.Myslim,ze pri rozjezdu,uz si to bohuzel nepamatuju prasne.Mechanik rikal ,ze mi dotahnul napravnici,ze cca o 3/4 otacky ,nevim zda teda kazdej sroub, a od te doby je po bouchani.Takova moje zkusenost.Pokud by jsi to zkousel ,tak dej vede zda pomohlo... Upraveno Prosinec 19, 201212 r od xxfavo
Prosinec 21, 201212 r Autor nene, to nebude ono, hlavne to tak akoby buchne ked povolim plyn so zaradenou rychlostou .. tipujem bud silenty motora, alebo nieco s poloosami
Prosinec 24, 201212 r Autor tak napadlo ma, ze pri vymene reakcnej vzpery som si vsimol na poloosi (z tej strany odkial ide buchot ) ze je manzeta asi pol cm stiahnuta, ale myslel som, ze auto je dvihnute, ze sa preto stiahla, ale pozeral som , ze to moze robit volna poloosa. Skusenosti ?
Leden 4, 201312 r Autor tak poloosi a diferak je ok, vyzera to na silent prevodovky, kedze silent motora je vraj nejaky hydraulicky a neni rozteceny a mal by byt ok pasuje do ATD silentblok prevodovky z ASZ/BPX ?
Leden 9, 201312 r ha, konečně někdo, já tohle řeším už rok. Při rozjezdu jakoby něco volného klepne, pohne bouchne, nevím jak to poznat. Takže mám poloosy na kterých bylo 15tis km a jsou v pořádku, dnes nové čepy ramen a tyček a veškeré ty gumy na stabiku, před cca 3000km tyče stabiku a silenbloky ramen. Kola jsou dotažená jak mají být a stejně to dělá pořád. Hokejka je v pořádku a silenbloky motoru také. Dle servisu buď vůle diferenciálu v převodovce, nebo jednohmota... Jenže řadit jde krásně, ale dělá to právě u řazení...i u brždění motorem... musím opatrně s plynem a spojkou a celkem to jde.
Listopad 12, 201311 r Kluci, mám dotaz. Může mít vadná vzpěra vliv na geometrii ? Nechal jsem dělat na jaře geo, pak dal nové pneu a opět se mi sjíždí vnitřkem, tentokrát tedy více k hraně běhounu. Díky
Listopad 12, 201311 r To asi ne . To je jediný místo, kde je motor spojený s nápravnicí. Hledej chybu jinde. Příčinou může být špatný silentblok ramene , čepy, ale taky jsi mohl trefit díru a ta ta rozhodí geošku. Upraveno Listopad 12, 201311 r od Casy
Listopad 12, 201311 r Kluci, mám dotaz. Může mít vadná vzpěra vliv na geometrii ? Nechal jsem dělat na jaře geo, pak dal nové pneu a opět se mi sjíždí vnitřkem, tentokrát tedy více k hraně běhounu. Díky alebo špatne urobená geometria..má to rozbiehavosť
Listopad 12, 201311 r Nechával jsem dělat spodní silenty, na jedné straně se měnil i držák ramene (kvůli zalomení šroubu) a ložisko na kole. Proto jsem nechal udělat geo. Ten problém už tam byl dříve před tím vším co se dělalo. Zkusím teda znova na geo i s tím protkolem ať na to mrkne. Díky.
Listopad 12, 201311 r není auto snížené? pokud ano, mění se odklon a ten ti na geo neudělají = sjíždí se vnitřky....pokud to snížené není, bude tam jak napsal libero rozbíhavost, nebo jiná chyba
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.