houmik Vloženo 7. Březen 2010 Sdílet Vloženo 7. Březen 2010 topi: a mas znovu prizpusobeny PP? jestli ne, tak ti po nachipovani pekne keca za 3.4 litru nejezdi ani Smart snad tomu neverite, ze ty auta dokazou jezdit za 3,5 litru 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homy Vloženo 7. Březen 2010 Sdílet Vloženo 7. Březen 2010 Tohle téma mě vždycky pobaví Kdo s s 1.9TDI jezdí dlouhodobě pod 5 litrů tak to musí strašně podtáčet.. je to motor s turbem a turbo se musí točit ale abych nebyl OT, tak mám zimní spotřebu na pneu 15/195/65 6 litrů na sto, 1.9 TDI, 66KW plus chip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TonyRS Vloženo 8. Březen 2010 Sdílet Vloženo 8. Březen 2010 Tak já teď jezdím s O1 1,9 TDi 66kw za 5,5 - 5,7, tak 90 procent dálnice, rychlost max do 150 kmh, jinak po normálních silnicích jezdím tak za 5 - 5,3l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 8. Březen 2010 Sdílet Vloženo 8. Březen 2010 ja beru jako nejakou extremni dolni hranici treba 4.7 litru (jeste treba 4.5 bych si nechal nakecat), ale kdo jezdi min jak za tyhle hodnoty, tak neni soudnej... ja mel podle vypoctu tankovani mezi 4.9-5.2, jen pridam, ze jezdim vetsinou dost z lehka a "delsi" trasy, rychlost tak 95-100 a kdyz to jde, tak zapnuty tempomat a bez klimy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novinář Vloženo 9. Březen 2010 Sdílet Vloženo 9. Březen 2010 Tohle téma mě vždycky pobaví Kdo s s 1.9TDI jezdí dlouhodobě pod 5 litrů tak to musí strašně podtáčet.. je to motor s turbem a turbo se musí točit .gif' alt='default_icon_lol.gif' alt='lol'>.gif'> ale abych nebyl OT, tak mám zimní spotřebu na pneu 15/195/65 6 litrů na sto, 1.9 TDI, 66KW plus chip Souhlasím s Tebou toto je seriozní odpověď k tematu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecko Vloženo 11. Březen 2010 Sdílet Vloženo 11. Březen 2010 Souhlasím s Tebou toto je seriozní odpověď k tematu. Ahoj mam octavii 81kw,asv diesel,rok 01.ked natankujem plnu moj pc mi ukazuje maximalny dojazd 500km,nieje to nejak malo diki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mefisto Vloženo 11. Březen 2010 Sdílet Vloženo 11. Březen 2010 Ahoj mam octavii 81kw,asv diesel,rok 01.ked natankujem plnu moj pc mi ukazuje maximalny dojazd 500km,nieje to nejak malo diki Asi jo, me ukazuje cca 1100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novinář Vloženo 11. Březen 2010 Sdílet Vloženo 11. Březen 2010 Ahoj mam octavii 81kw,asv diesel,rok 01.ked natankujem plnu moj pc mi ukazuje maximalny dojazd 500km,nieje to nejak malo diki Tak to máš něco špatně. Zkoušl jsi odvzdušnít? A kolik tam dáš nafty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecko Vloženo 11. Březen 2010 Sdílet Vloženo 11. Březen 2010 (editace) Tak to máš něco špatně. Zkoušl jsi odvzdušnít? A kolik tam dáš nafty? neviem ked mi zasvieti kontrolka tak tam dam zhruba 41l ,aked jazdim normalne pocujem tu naftu pod sedadlami lietat,ako sa to odvzdusnuje,a este nieco ked zastavim a vystupim je citit taky cudny zapach ako by to auto zle palilo,ale vlnovec je cisty ako novy ,ale pravda je ze ja viacej ako 500km na nadrz neurobim (vecsinou mesto)diki Editováno: 11. Březen 2010, autor: marecko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffee Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 neviem ked mi zasvieti kontrolka tak tam dam zhruba 41l ,aked jazdim normalne pocujem tu naftu pod sedadlami lietat,ako sa to odvzdusnuje,a este nieco ked zastavim a vystupim je citit taky cudny zapach ako by to auto zle palilo,ale vlnovec je cisty ako novy ,ale pravda je ze ja viacej ako 500km na nadrz neurobim (vecsinou mesto)diki sa mi zda, ze nemusi byt problem ani tak v nadrzi, lebo ti vychadza spotreba 8,2l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Čížek Vloženo 19. Březen 2010 Sdílet Vloženo 19. Březen 2010 Tak tady pročítám ty Vaše spotřeby a nějak mezi Vás nezapadám. Octavia 1,9 tdi 81kW rv2000 najeto 150000 a spotřeba dle palubního pc 7-8l asi není něco dobře že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 19. Březen 2010 Sdílet Vloženo 19. Březen 2010 jestli jezdíš jen město a krátký tratě tak bych tomu věřil ale jinak je to dost (záleží jak máš těžkou nohu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 25. Březen 2010 Sdílet Vloženo 25. Březen 2010 neviem ked mi zasvieti kontrolka tak tam dam zhruba 41l ,aked jazdim normalne pocujem tu naftu pod sedadlami lietat,ako sa to odvzdusnuje,a este nieco ked zastavim a vystupim je citit taky cudny zapach ako by to auto zle palilo,ale vlnovec je cisty ako novy ,ale pravda je ze ja viacej ako 500km na nadrz neurobim (vecsinou mesto)diki Řešilo se to tady v jiných vláknech. U hrdla je odvzšňovací ventil. Když ti vypne pistole, zmáčkni ten ventil pisotí a uslyšíš jak se odfoukne přetlakový vzduch z nádrže. Takhle můžeš naplnit plnou nádrž až po hrdlo a dojezd budeš mít klidně kolem 1000km (záleží na průměrce)...ale to už jsme mimo téma, tudíž . Já včera dálnice HK-Pdy (50km) spotřeba 6,2, nafta Shell V-power diesel. Vymetal jsem saze takže od 130 do 190km/h. Dneska zpět, ale už s naftou od "no name" pumpy, rychlost 130-150km/h, spotřeba 6,9! Jinak jezdím město 90% a spotřeba cca 6,4. Po vedlejších cca 5 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pospa3 Vloženo 28. Březen 2010 Sdílet Vloženo 28. Březen 2010 Zdarec.Taky se pochlubim :Oct.1 4x4 1,9 tdi 66Kw -chip Na dovcu do Bibione ve 3 lidech naloženej a klima imrvere tak spotřeba 4,7-4,8. No a teď zima,hrabačky atd 6,5 a to jemax ve městě.Olej do výměny dolejvám max 1dc.Asi supr zajetej. Jinak k tý dovče tak 2 kolegové museli 2krát tankovat a já jen jednou za pár eurošů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adnots Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 (editace) Tak jsem vzal plnou a po dotankování mi vyšla spotřeba 5,1 a to jsem jel svižně a dle PP 5,8. To kecá teda o hodně, ale jsem rád, že se to vysvětlilo. Tak je to paráda, uvidim co ten chip s tim udělá Mám chip ze 81kW na 109kW (měřeno na brzdě Bosh v Opel Srba) od TDiFUNa a když jsem si pro něj jel z prahy kousek za ostravu tak tam byla spotřeba 6,2 a zpátky spotřeba 5,7 - hodnoty z palubního počítače. Odbočím: reálná spotřeba je o 0,5l vyšší. Jel jsem tam i zpět převážnou část po dálnici, větší část s tempomatem na 140km/h a tak 10x prošlápnul plyn na podlahu až do 190km/h - vše hodnoty z tachometru. Tady je vidět, že chip jedině prospěje :-) Ale nemyslete si: pokuď pojedete jako důchodce s chipem, spotřeba bude skoro stejná jako bez chipu. Pokuď pojedete s chipem středně dynamicky, spotřeba bude o něco málo nižší než se sériovém nastavení, ale nesmíte při tom mačkat plný plyn. Pokuď pojedete s chipem jako závodník tzn. často plyn na podlaze, časté vytáčení motoru až do 4300ot. či ještě více, kroutící moment a výkon se tím zvětší proti seriovému momentu a výkonu. Tím spotřeba bude pochopitelně ve finále vyšší než jen při seriových kW a N.m. Editováno: 15. Duben 2010, autor: Adnots Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 konecne to nekdo rozumne napsal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adnots Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 (editace) Zdarec.Taky se pochlubim :Oct.1 4x4 1,9 tdi 66Kw -chip Na dovcu do Bibione ve 3 lidech naloženej a klima imrvere tak spotřeba 4,7-4,8. No a teď zima,hrabačky atd 6,5 a to jemax ve městě.Olej do výměny dolejvám max 1dc.Asi supr zajetej. Jinak k tý dovče tak 2 kolegové museli 2krát tankovat a já jen jednou za pár eurošů. super! to jste museli teda jet v klídku jako blázen a občas podtáčet motor (v rozmezí 1000-2000ot.)při takové spotřebě. Já cestoval naloženej ve dvou třeba do Puly (Chorvatsko) a jel jsem často na rychlosti, aby mě nedali pokutu. Občas jsem to rozjel do 180km/h a chvíli podržel na dálnicích, pár zácp, na odpočívadlech či pumpě vždy nechal běžet motor, snažím se nepodtáčet motor, jezdím co nejvíce v rozmezí 2000-4000ot. - spotřeba byla 5,6l/100km což je u mě ok! Do výměny oleje což je v mém případě 10.000km dolejvám postupně až 0,8l oleje; záleží vždy na tom, jak a kde jezdím. Mám 109kW TDi O1 combi. Editováno: 15. Duben 2010, autor: Adnots Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 16. Duben 2010 Sdílet Vloženo 16. Duben 2010 2000 ot.není žádné podtáčení.1900 ot.je vrchol krouťáku,takže do 2500ot.je optimum.Při běžné jízdě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin vel. Vloženo 30. Duben 2010 Sdílet Vloženo 30. Duben 2010 Tak tady pročítám ty Vaše spotřeby a nějak mezi Vás nezapadám. Octavia 1,9 tdi 81kW rv2000 najeto 150000 a spotřeba dle palubního pc 7-8l asi není něco dobře že? ja mam myslim ze to same na plnou najedu cca 750km co je hodne malo. a to proste nejezdim zadnou palbu. PP ukazuje 10,7 prumer. ale tam je neco posranyho mel jsem to napichnute a porucha nejde smaznout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 30. Duben 2010 Sdílet Vloženo 30. Duben 2010 Já nevím jak na to šlapete,ale já mám spotřebu tu co mám v podpisu a to je psaná a je to celoroční průměr včetně tažení káry a plného auta když jedu s kapelou.A tu spotřebu mám už 4 roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Tak neco z jineho soudku at muzete porovnat :)dle posledniho dotankovani a k současnému nastaveni origo motoru ASZ 96KW/310Nm na 231ps a 500Nm vysla spotreba na 7,14 litru Pod 7 dlouhodobe se da, ale na ukor zasirani turba. Ideal je motat se kolem 8 mi litriku .) extrem nejde pres 11litru :)Takze spokojenost, serie jezidla tak za 5,5 - 6 litru .) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bolek Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Včera s 1,9TDI DSG poprve pod 6 litrů resp.5,5 litru. Cesta tam a zpět 200km za trvalého deště. Jinak za normálních okolností s DSG pod 6 litrů ani rana. Hoblíku to SDI 8.4.2010 u TDIfun-a je nejspíš tvoje, že jo?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 28. Květen 2010 Sdílet Vloženo 28. Květen 2010 Včera s 1,9TDI DSG poprve pod 6 litrů resp.5,5 litru. Cesta tam a zpět 200km za trvalého deště. Jinak za normálních okolností s DSG pod 6 litrů ani rana. Hoblíku to SDI 8.4.2010 u TDIfun-a je nejspíš tvoje, že jo?? Jo je :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bolek Vloženo 28. Květen 2010 Sdílet Vloženo 28. Květen 2010 Jsem čučel jak bagr na tvrdou hlinu. Opravdu fajna kára!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bruno128 Vloženo 29. Květen 2010 Sdílet Vloženo 29. Květen 2010 Uz nekolikrat jsem meril spotrebu dolitim nadrze az po uzaver nadrze . takto propocitana spotreba mi vychazi na 5,5L / 100km kdyz to beru podle palubaku, temer vzdy mi ukazuje 6,4 L tak mi to teda keca o 0.9L/100km , mem to čipnuté , tak asi proto to lže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.