Juros Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 Zdar chlapi, u tohoto motoru se mi rosvítila kontrolka emisí. Na diagnostice je závada 17443 čidlo NOX( G295)-nevěrohodný signál a závada 16804 řada válcu 1:katalyzatorový systém-malá učinnost. Obě závady sporadické. Motor má najeto 92000km. Myslíte, že je v háji kat nebo čidlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Khamos Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Stejné sporadické závady mám na diag taky. Někde jsem ale četl, že u kódu motoru BLR není NOx katalyzátor. Nevíte, co je na tom pravdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Khamos Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Tak BLR opravdu NOx katalyzátor nemá. Ta chyba lambdy a snížená účinnost katu je na 99 % způsobena netěsností v sání - buď ty 4 gumové propojky na sání (vyměnit i s objímkama) nebo dvě krátké tenké hadičky od odlučovače oleje. Mám najeto 260 tisíc, takže už na to mají nárok ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktor2003 Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 (editace) Ahoj, také se mi vypsala chyba 16804 řada 1 malá účinnost katalyzátoru - sporadicky. Kontrolka ale žádná nesvítí. Mám už jen 3 týdny platné emise. Projde to? Ve škoda servisu mi chtějí vyměnit kat za 30tis. A prý je tam ještě další katalyzátor/konvertor (ještě blíž k motoru), který může být také v háji. Na 10let starý auto dost velká investice. Poradí někdo? Díky Editováno: 27. leden 2017, autor: Doktor2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 Řešil jsem to před měsícem u OIII s nájezdem ani ne 30 tis. km. Kat jsem nechal vyměnit, bylo to na záruku, ale mohou to být I banálnější příčiny - koukni, co psali kluci mně, když jsem to řešil - link na téma Rozklikni si hlavně příspěvek od sk0d@ dovede Tě na stránku s rozspisem možných příčin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.