nohic Vloženo 15. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2008 zdravim, mam o1 81kw 2003 combi, najeto 139 tis., mam dva mesice novy kola 7x16 enzo + gumy hankook 205/55/16 (novy) a asi pred dvemi tydny mi zacalo divne klepat (lehce) leve predni kolo, kdyz jedu pri vyssi rychlosti do pravotocive zatacky... taky se zacal objevovat problem, pri rychlosti kolem 120 - 130 km/h se mi nekdy roztrepe volant.. jen lehce. znami mi rikali, ze to neni moc ok, ze by to chtelo do servisu, jestli nemam neco s poloosou nebo neco podobnyho, ze kdyz jedu do zatacky a vrazim se zpet do osy, tak kola se uz nevrati zpet na osu auta a tak to kope. neni to desny, ale je to otravny. znamy, ktery mi dela na aute pravil, at si necham radeji prevazit kola, protoze se me na ten problem dnes koukal a rekl, ze je vse ok. loziska jsou meneny, kolo nema zadnou vuli (kdyz se zvedne auto), zkousel ruzny triky, kdy od dokaze odhalit urcite defekty v podvozku, nebo v cepech, tlumicich atd. ale nic nenasel. nebo muze prasknout membrana v pneumatice a dela to neprechu? dejte vedet, co si o tom problemu myslite. dik! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 Zkus si ty kola nechat vyvážit, může ti to pomoct. Mě to teda pomohlo, když jsem jel víc jak 100 km/h tak se mi taky celkem dost třepal volant a po vyvážení je po problému. Zkus ještě zkontrolovat jestli jsou všechny šrouby pořádně dotáhnutý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
antle Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 Ahoj , mám stejný problém stejný rozměr pneu,je to asi utržené závaží na disku...pokud není nikde vůle v řízení nebo poloose Ahoj Tonda O1 1.8T 110 kW SLX r.2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nohic Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 diky. zkusim a napisu, jak to dopadlo a co pomohlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robin Vloženo 18. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2008 cau presne tento problem som mal aj ja... silentbloky, tlmice, kotuce, oblozenie, vyvazenie kolies - vsetko ok... nakoniec po skoro roku laborovania co sposobuje vibraciu volantu okolo 110 km/h - zacalo hucat lozisko v lavom kolese - lozisko som vymenil... a volant pri akejkolvek rychlosti nevibruje... podotykam, ze volant vibroval okolo 110 km/h aj vtedy ked lozisko este nehucalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nohic Vloženo 19. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2008 (editace) loziska mam meneny as pred dvemi mesici, tak to myslim, ze bude ok... dneska chci zajet na to vyvazeni kol, tak uvidime jak to dopadne Editováno: 21. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soptajs Vloženo 1. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2008 Zdravím všechny, Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti co by mohlo způsobovat vibrování volantu při brždění? Mám O1 1.8 SLX 20V r.v. 1999. Nejvíce to paradoxně vibruje při jemném brždění. Koukal jsem na kotouče a vypadají v pohodě. Žádné poškození jsem nezjistil. Kola jsou vyvážená. Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin265 Vloženo 1. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2008 Řekl bych, že kotouče (byť vypadají dobře). Nechat stáhnout nebo raději vyměnit a bude klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 1. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2008 Mam ten samy problem. 2002 1.9 tdi uz mam vyreklamovany kotouce a po ca. 3000 km to dela zase, vymenily se silentbloky a nepomohlo to. Kdyz nekdo prijde na to, co se tomu deje, budu moc rad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jara-v Vloženo 4. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2008 Nazdar, jsem taky majitel dnes již ojetiny O1 Combi 1,9TDI 81KW 260000 km a vibrování volantu jsem řešil několikrát v různých souvislostech, když pominu dynamické vyvážení kol což by měla samozřejmost, tak na kmitání má vliv několik parametrů z nichž nejdůležitější je stav brzd. kotoučů a destiček, stav ložisek v těhlicích předních kol a stav odpružení (silentbloky) v ramenech, dále jsou to i takové "prkotiny" jako stav a kvalita pneu, tlumiče atd... Já osobně jsem měnil brzdové kotouče při třetí sadě brzd. destiček ve 180 tis (použil jsem destičky i kotouče zn Ferodo-slušná cena i kvalita) Současně jsem měnil přední ložiska P i L namontoval jsem sadu ZKL z mototechny za pomoci indukčnío ohřívače - lze použít i el.plotýnkový vařič (ložiska se tam nesmí namlátit kladivem!) a samozřejmě při kilometrovém proběhu nad 200tis km je zapotřebí také řešit stav silentbloků ramene nápravy a kul. čepu. Doporučuji vyměnit vše - tedy taková malá repase přední nápravy. Já osobně v tomto případě se domnívám, že bude zase na nějakých 150 - 200tis.km po problému aspoň současná kvalita jízdy tomu nasvědčuje. Přeji mnoho zdaru a trpělivosti, v případě zakázky slušného, laciného a precizního automechanika - jedná se o nenáročné opravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 4. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2008 Mam podobny problem s PN , zhanam silentbloky na predne rameno ale prevedenie PLNE, nestretol sa s nimi niekde niekto. Dakujem, viem ze to uz kedysi niekto riesil ale nemozem to najst. Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 5. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2008 (editace) Řešil jsem to já, zajdi do VW/Audi a kup silentbloky na TT/R32 - jsou plné 8N0 407 181 B. Cena cca 500,- Kč +- Můžeš koupit i repliky, ale nevím jak jsou na tom s kvalitou, jinak cena za repliku je překvapivě stejná (alespoň co jsem hledal). Editováno: 5. Říjen 2008, autor: lukash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 5. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2008 Dik za pomoc,pozeral som to uz v ETKE, tiez najprv davali s vybranim a neskor plne. Mohla to tak robit aj Skodovka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Butch1 Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 Mě vibroval volant a lehce to kopalo do brzdového pedálu.Vyměnil jsem kotouče a destičky.Mám klid.Je tedy otázka na jak dlouho, protože jsem zvolil levnější díly.Třeba ale budu mile překvapený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardachal Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav1974 Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 Zdravím, vedeli by ste mi poradiť, čo môže spôsobovať trasenie volantu? Prejavuje sa to tak, že pri plynulej jazde na rovnej ceste sa mi zrazu roztrasie volant, akoby som mal defekt na prednom kolese. Po chvíli to prestane, no po prejdení pár km to robí znovu. Prvý krát sa mi to stalo dnes ráno, predtým nikdy. Mám OI 1,8T (1999). Vopred dakujem za reakcie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONZA83 Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 tak je víc možností, buď si někde vlítl do díry a ohnul sis ráfek, pohnul s geometrií nebo jestli jezdíš teď v zimě a občas pořádně neprošlápneš brzdy, tak je možné, že ti bordel a brzdný prach zmrzl přes noc na kotoučích a to může způsobit vlnění kotoučů a přenesení vibrací do volantu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav1974 Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 čau, díky... robia tieto problémy aj nejaké iné závady? Napr. rameno, čapy, prípadne niečo iné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 Je tady o tom tema "krouceni kotoucu" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan7777 Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 Otcovi to robilo na favorite a bol zly homokinetický klb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 Může to být spousta věcí jak už bylo napsáno taky ještě poolosa ,ale to už je extrém musel bys vybrat nějakou pořádnou díru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 12. leden 2009 Sdílet Vloženo 12. leden 2009 (editace) Skontroloval by som spodne otocne capy a ulozenie spodnych ramien.Vybrujuce brzdove kotuce a zdeformovane disky by som vylucil-ich zavada sa prejavuje stabilne a ty spominas nahodne prejavenie problemu.Nebolo by odveci("dat si este poldeci" ) absolvovat kontrolu geometrie-za cca800sk budes mat istotu ci sa jedna o zavazny problem. Editováno: 12. leden 2009, autor: juro sdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 (editace) Zdravim mám ten samý problém, při jizdě nad 80 km/h se začíná klepat volant a při 120 to klepe s celym autem, a problém je v tom že se to klepe chvíli a pak je zase dobu pokoj tuhle to ustalo po tom když jsem okopal sníh z podběhů, ale deska jsem ho okopal a klepalo to furt tak se uvidí zítra, poškozenej ráfek je blbost to by klepalo furt a né občas, zkroucený kotouče to taky nejsou to by se stupňovalo při brždění a ne při zrychlování, je to fakt záhada a dost nepříjemná. Editováno: 13. leden 2009, autor: headerTDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@s Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 Me auto delalo to samy, pak sem kupoval novy kola a gumy a nic.Tak sem nechal prevazit puvodni disky a jeden byl spatne vyvazenej a jeden trochu koplej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.