Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Docela by mne zajímalo, jak je na tom OIII s tlumením hluku od kol. U OII je to snad největší slabina.

• 3 týdny později...
  • Autor

Konečně se někdo zabýval změřením hlučnosti uvnitř vozu a porovnání OIII s OII,
test vyšel ve včerejší MF DNES. V testu se mj. píše: „V odhlučnění valivého hluku
od kol udělala nová octavia největší skok …“, tak doufejme, že novináři mají
pravdu. Píše se zde také o snížení aerodynamického svistu a zlepšení tlumení
motoru.

6.rychl. stupeň, zimní pneu 225/45 R17

OIII           OII

100 km/h - 62,7 dB - 68,9 dB           

120 km/h - 64,3 dB - 69,6 dB           

140 km/h - 66,5 dB - 73,1 dB          

bavil jsem se s člověkem, který má u škodovky na starosti akustiku a těch vylepšních a testovacích kilometrů co najeli, byla strašná spousta. Ty čísla novinářů zhruba odpovídají i naměřeným hodnotám při testech ;)

• 2 týdny později...

Dneska jsem s ní jel, (dvoulitr diesel, 110kW) a to odhlučnění je opravdu velmi dobré - výrazné zlepšení od dvojky.

Ja jel v 1.4tsi a hluk vetru kolem oken mi prisel vysoky. No ale mozna je to tim, ze v me soucasne 1.9Tdi/77kw motor prehlusi vse ostatni :)

• Autor

Přesně tak, pokud jedeš s TSI, tak mnohem víc vnímáš jiné hluky než ten motorový jako u TDI. Když s OII vjedu na hrubší asfalt, tak musím zesílit rádio, abych ho přes ten hukot vůbec slyšel :kol-32:  

• 3 týdny později...

Bol som na skusobnej jazde s predvadzacou O3, kedze to bol diesel chcel som aj benzinovu, no tu na Sk ziaden predajca nema predvadzaciu O3 benzinovu ( potvrdene z centra Skoda auto slovensko) tak som sa previezol na Fabii 2 a zistil som obrovsky rozdiel v hluku od kamienkov ( zimne posypy ) na podvozok v prospech O3  :kol-47: . Predajca mi tvrdil, ze to je ochranou podvozku proti kamienkom u O3, u nas 46€ doplnok. Ma s tym niekto skusenosti? 

• 3 týdny později...

Jezdil jsem 1.6 TDi a 2.0 TDI DSG,oboje Elegance a odhlučnění velmi dobré. :kol-47:  

Nesmysl, prodejce nerika pravdu.

Ochrana podvozku proti kamenum znamena dodatecne male plastove kryty v oblasti zadni napravy proti poskozeni, nema to nic spolecneho s odhlucnenim v podbezich.

Mám oct.1,6 tdi-cr facelift 3/2011, 100tis.km a teraz týždeň oct.III tiež 1,6 tdi-cr 1100km.Mám pocit,že je výrazne tichšia aj od kolies aj od motora.Motor je nejaký zmenený,bežným pohľadom som ani po odobratí krytu nenašiel filter oleja.Neviem,či niečo robili s prevodmi,ale zdá sa živšia.

Strčili mi tam start-stop systém,nevie niekto,či sa dá vypnúť trvale cez zásuvku?.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.