Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Rozdíl mezi ventilem N75 a N18 prý není žádnej (mám namysli ty úplně stejný ventily co mají akorát jinou barvu kloboučku - bílou a černou, né ty hranatý plechový). Aspoň tak nám to tvrdili na školení emisí na naftové motory (speciálně jsem se na to ptal). Říkali, že oba ventily měli rozebraný a oba na nějaké svojí speciální diagnostice proměřovali a žádnej rozdíl nezaznamenali, tudíž, že jsou záměnné. Schválně jsem to pak zkoušel doma na své Š Octavia 1.9 TDI 66kw ALH a prohodil jsem je mezi sebou a nic mimořádnýho se nedělo, vše fungovalo naprosto normálně. Pak jsem stejně odmontoval (vyřadil) EGR ventil, takže mám teď ventil N18 jako záložní, kdyby se pokazil N75 k turbu.

Vloženo

jj pravda oba fungují uplně stejně sám sem přehodil ale nic nespozoral vše fungovalo jak má jenom čísla jsou jiná na každém ventilu jinak se mi zdá že nic jiného

• o 4 týdny později...
Vloženo

Nedávno me v tahu na trojku kolem 2500 otacek prestalo auto táhnou, ale po ubrani a opětovném přidání plynu zase zacalo. V paměti bylo uloženo toto 17958(p1550) tlak v sacim potrubi regulacni diference. Po vymazani tam již nic není, ale auto je linejsi. Ventil N75 mi obcas hrozně hlasite cvakal i jen po zapnutí zapalování. Muze ta chyba mít souvislost s tim ventilem? Mam motor AGR

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahojte, 

prikladam výpis chyb z Vagu - motor, auto klepe ako traktor, slabšie ťaha. Poradte, ktorým smerom sa uberať.

01265 - ventil zpetneho vedenia vyfukovych plynov N18, 31-00 prerusenie nebo skrat na kostru

01262 - magneticky ventil plniaceho tlaku, 31-00 prerusenie nebo skrat na kostru

01269 - ventil pre zacatek vstriku N108, 31-00 prerusenie nebo skrat na kostru - sporadicka

Dakujem za kazdu radu. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...