Publikováno Únor 16, 201312 r Ahoj všichni. mam 14 dni SII 2.0 TDi 103kw. v autě, které jsem koupil již jeté, je i systém START / STOP. je mi jasný jeho přínos v šetření paliva a ve vypouštení splodin. ALE máte někdo zkušenost co toto udělá s motorem??? s baterií, se svíčkami??? když to vemu v průměru na 1 den jízdy, tak má moje auto o cca 8 - 12 startů více (stání na semaforech) nebude moje " uhíková stopa " nakonec vyšš,í když budu muset dříve koupit nové svíčky, novou baterii a co motor??? neuškodím nakonec přírodě víc i tím, že budu více spotřebovávat tyto produkty, které musel někdo někde vyrobit, a expedovat??? Upraveno Únor 16, 201312 r od miha-cudrman
Únor 16, 201312 r Pro přírodu uděláš líp, když prodáš auto a budeš chodit pěšky...prej uhlíková stopa. Automobilky tvrdí, že motor a spol. jsou na tento systém (start/stop) uzpůsobeny. Ovšem otázka je, jestli to jen nejsou kecy marketingových oddělení...Přeber si to jak chceš. Jinak souhlas s kolegou ferda 25.
Březen 13, 201312 r řeknu to takhle : ještě že tam je tlačítko, kterým se to dá vypnout. Na druhou stranu ale si umím představit situaci při popojíždění někde v zácpě, kdy to asi uvítám. Jako většina majitelů to mám ale chvíli, takže hlubší zkušenosti nikoliv.
Září 19, 20205 r Deaktivace Start-Stop ŘJ Gateway 7N0…… Typy vozidel ŠKODA Superb II Facelift VW Passat B7 ŠKODA Octavia II Facelift VW Golf VI Podmínky Jednotka Gateway s výrobním číslem začínající 7N0…. od roku výroby 2011- Postup se vztahuje pouze na jednotky Gateway na adrese 19 s označením 7N0…od roku 2011- kde je přístupný kanál číslo 13 kde jsou okolní podmínky pro deaktivaci Start-Stop. Postup Navažte komunikaci s řídící jednotkou Diagnostické rozhraní datové sběrnice (19). Není potřeba zadávat Login. V menu Příkazykomunikace zvolte funkci Přizpůsobení a zadejte přímé zadání kanálu číslo 13 a zatrhněte dlouhé přizpůsobení. Potvrďte OK. V kanálu přizpůsobení číslo 13 změňte hodnotu z 002000 na hodnotu D02000. Otestovat novou hodnotu. Uložit. Přepíše se hodnota v pravém horním okně z -50°C na + 54°C. Hotovo. Poznámky Postup se vztahuje na koncernová vozidla, kde se nachází daná řídící jednotka gateway.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.