Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Já jsem do své OCII letos v létě kupoval novou baterku na netu. Je to originální baterie od VW, Škoda. Nazívají to tuším Ekonomické náhradní díly, 72Ah stála asi 2200 Kč. V papírech píší, že je to baterie pro koncernové vozy starší pěti let. Jo, ta původní vydržela přes sedm let (Akuma).

Vloženo

Pro uživatele laika smysl má, koukne pod kapotu a trkne ho černý oko - asi bych měl s baterií něco dělat. Když indikace není, zarazí ho až to, že nenastartuje, no a to už je pozdě. Samozřejmě v baterii je článků 6, takže šanci máš 1/6 že ten vadný bude zrovna ten s indikací. Dokud je baterie zdravá a pouze částečně vybitá (řekněme 12,4V) články jsou +- nastejno nabitý a žádný neujíždí. Varta již v žádné řadě indikaci nemá, tu nyní má například Exide či Banner.

Vloženo

Uživatel laik není uživatel blbec, to je až jeho odnož. Většina starších motoristů má péči o baterii docela zvládnutou z údržbovek a magické oko znají či si spojí s hustoměrem.

Vloženo (editace)

"Uživatel laik není uživatel blbec", ale nemusí být ani borec :_icon_smich2: :_icon_smich2: . Uživatel laik si může vzít také voltmetr a změřit si klidovou baterii, to motoristé starších ročníků používali častěji. :kol-28: No a pro ty ještě starší ročníky by tu byl jen měřič hustoty elektrolytu. :kol-43: Na bezúdržbové baterii bohužel k .......... :kol-32:

Editováno: , autor: Sniper_2003
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Dobrý den,

potřebuji vyměnit autobaterii ( OCII, 1,9 TDI, 77kW, r.v. 2008) a mám několik dotazů:

1) když odpojim starou a připojim novou, tak vše OK? Nechci, aby mi svítila celá palubka. (Co sem tu četl, tak po pár startech je vše v normálu??)

2) jak zamknu auto bez baterky, když jí chci nabít (nemám garáž, parking na ulici)

3) jezdim krátké trasy (cca 3-5km po městě asi 5x denně) a vybral sem Vartu 74Ah/750A (původní Varta 61Ah/540A) máte někdo s tímto zkušenost?

4) baterie se prodávají částečně nabité-je to dostatečné nebo musím poprvé nabít naplno?

Děkuji za rady

Vloženo

1. Nastartujes, ujedes par metru a vse zhasne, nastavis dojezdy oken.

2. Zamkni pred odpojenim

3. Dal bych tam co je od vyroby, ale nic tim nezkazis, bude lehce vetsi

4. Baterka se prodava 100% nabita

Vloženo

Přečti si návod k obsluze vozu. Buď klíčem Odemčeš a podržíš až sjedou dolů okna 3 vteřiny v odemčené poloze.Potom zamčeš podržíš až vyjedou okna nahoru a opět podržíš cca 3 vteřiny. .Nebo vnitřními tlačítky Stáhneš okna dolů a podržíš cca 3 vteřina ,potom totéž nahoru.Dojezdy (jen předních oken jsou nastavené)

Vloženo (editace)

Po odpojeni baterie nejezdi okna bez drzeni ovladace, nastaveni - otevres okno a ovladac jeste par vterin podrzis, to same se zavrenim. Je to snad v manualu.

Byl jsem predbehnut :-))

Editováno: , autor: Stanson
Vloženo

tak ty přední okna můžu potvrdit, včera mě musel nastartovat žlutej anděl (naštěstí mám tu jejich kartu) a přední okna nešly automat (zadní jo) a když sem dojel domu asi 3 km, tak už okna šly automat všude :kol-47:

Vloženo

S baterií KO nemám ještě zkušenosti, ale odhaduju, že v tomhle stavu je KO baterie a ne něco jinýho:

Jinak baterie je 1J0915105AD, ETKA mi AD nenašla, je to 61Ah a 330A. Jde o Octavii II Combi Elegance MR2008. Do auta jsem ale přidával pár věcí a tak bych rád silnější baterku. Poradíte jakou? Hlavně jak je to s těma 330A, můžu použít baterku, která má 540A nebo 750A?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...