Srpen 5, 201213 r Autor otobacid jsme měli sebou (to už máme vždy pojištěné), nepomohl ... můj problém je v tom, že po koupání musím do ucha rvát to "ucho" a tím pádem tam pak v tom vedru mají bakterie rej a způsobí mi zánět kůže uvnitř zvukovodu ... a že mě letos těch vln spláchlo
Srpen 5, 201213 r Autor tak víš co, vlny mě nevadí, ale když pak musím to ucho zašpuntovat, tak to je celý kámen úrazu ... kdyby v pohodě vyschlo, tak by problém nebyl
Srpen 5, 201213 r A obejít se pár hodin bez "ucha", nebo použít před jeho vložením větší množství UCHOŠŤOURŮ na extrakci nadměrnýho vlhka zevnitř zvukovodu nepomůže? Já vím, být na jednu stranu hluch je na palici, ale jako prevence otitidy by se to snad občas mělo dát vydržet... Co myslíš já - když nosím na nose Hubbleův teleskop, musím si před potápěním nacpat na bulvy kontaktní čočky, abych vůbec něco v masce viděl. A protože je trvale nepoužívám, je to vždycky porod - než je dostanu do obou očí, uplyne někdy i půl hodiny...
Srpen 5, 201213 r Ekkar: nádherný fotky Malta: nadměrný "řádění" s klimou během cesty mě taky napadlo jako jeden z důvodů Tvých potíží, ale když říkáš, že jsou to vlnky....
Srpen 5, 201213 r ..... Takže jsem až do dneška neměl na nic pomyšlení, natož sepisovat cestopis.... mam v pivnici liter slivkoveho "odvaru", ma velke motivacne ucinky ! poslem vzorku ??? da sa s nim dezinfikovat vsetko. mozog, koleno, chrbat...mozes vykusat aj na usko.
Srpen 6, 201213 r Iba liter? To už jsi tomu od loňska stačil dát pořádně za ušiska, to ti teda povím...
Srpen 6, 201213 r Ber Martine i ten liter od Collinsa...ten by nic špatného člověku nedal. A jestli se někomu zdá litr málo, tak to bude jistě tím, že Collins v rámci zkvalitnění služeb kamarádům průběžně degustoval, aby se ujistil o neuvadající kvalitě tohoto léčivého všelikéru.... :-)
Srpen 6, 201213 r Autor Ber Martine i ten liter od Collinsa...ten by nic špatného člověku nedal. A jestli se někomu zdá litr málo, tak to bude jistě tím, že Collins v rámci zkvalitnění služeb kamarádům průběžně degustoval, aby se ujistil o neuvadající kvalitě tohoto léčivého všelikéru.... :-) to já vím, od Luboša by jsem nic špatného nedostal
Srpen 6, 201213 r Autor A obejít se pár hodin bez "ucha", nebo použít před jeho vložením větší množství UCHOŠŤOURŮ na extrakci nadměrnýho vlhka zevnitř zvukovodu nepomůže? Já vím, být na jednu stranu hluch je na palici, ale jako prevence otitidy by se to snad občas mělo dát vydržet... Co myslíš já - když nosím na nose Hubbleův teleskop, musím si před potápěním nacpat na bulvy kontaktní čočky, abych vůbec něco v masce viděl. A protože je trvale nepoužívám, je to vždycky porod - než je dostanu do obou očí, uplyne někdy i půl hodiny... no ono je to složitější ... po zkušenosti z loňska jsem si hned po loňské dovči nechal udělat otisk na druhé ucho, aby jsem nebyl "hluchý", takže letos jsem byl připraven na všechno a měl sebou i druhou tvarovku. Když jsem pak poslední večer vytahoval tvarovku z ucha, už jsem věděl že to nebude ono, takže jsem ucho zakápl octipaxem a zadělal jen vatou a použil tvarovku do druhého ucha a byl relativně v klidu. Nicméně se to rozbolelo jako loni a už se to nezastavilo. Takže pokud bude nějaké příště, holt nebudu po koupání nic do uší rvát, nechám se dovést domů a budu v cajku . Holt je potřeba se poučit z krizového výovje jak komunisti Upraveno Srpen 6, 201213 r od Malta
Srpen 6, 201213 r Autor Tak jo kluci, máme tu cestu zpět … ať máte co číst večer před odjezdem jsme byli na městě utratit poslední lováče a nějak se nám to protáhlo, že jsem se dostal do betle až v 22:45, to by asi o dovči nebylo nic tragické, pokud bych však neplánoval vstávat v 2:15 a vyrazit na 1650 km dalekou cestu domů. Jak na potvoru jsem ještě navíc nemohl zaspat … ani polovic, ale nic se nedělo , páč cesta domů byla důležitější. Když zavonil ráno mobil, dal bych ho nejraději mezi dvě cihly. Děvčatům na trojce jsem doporučil, aby raději nechodily ani spát, neboť bychom je asi nevzbudili (chodit spát ve čtyři ráno nebylo pro ně nic nemožného, holt wifi a možnost inetrnetu je všemocná). Věci jsme měli nanošeny už od večera v autech, takže ráno jsme brali jen výpočetní techniku, osobní věci a ledničky. Kupodivu jsme se dokázali sejít, naložit, že jsme podle mého plánu skutečně 4 min. po třetí BG času, tedy po druhé ranní našeho času vyrazili domů. Já řídil Čendu a vezl babinec a známí jeli naloženou Andělkou. Cesta ubíhala v poho, napojení na nový úsek dálnice u Jambolu taktéž proběhl bez komplikací, tak jsme frčeli směr Sofie. Do ní jsme dorazili před sedmou ranní našeho času (budu uvádět veškeré časy jako náš). Provoz malinenko větší než loni, nicméně průjezd přes centrum za 30 min. takže hladký. Byl jsem letos zvědavý na ten pseudokruháč jak to tam bude se světly a provozem. Naštěstí jsem nestál jako první na vjezdu na kruháč, tak si říkám, že su teda zvědavý, jak to bude na světlech v jeho půlce, kde na mě fšici troubili abych jel ačkoliv tam byla červená. Takže letos jsem následoval místní přede mnou, vjedem na kruháč na zelenou a na dalších světlech svítí červená a místní zastavují. Říkám si tomu zase nerozumím, loni troubí ať jedu, dneska zastavují … třeba to pochopím někdy příště. Dál pak byla menší autonehoda, naštěstí v protisměru, do Logana PickUpa vletěla zezadu motorka, musekl to pod ní položit. Myslím si že Logan přejížděl z pruhu do pruhu bez blikání a motorkář na tom vyhlazeném, klouzavém povrchu co tam je (obdoba Chorvy) to nemohl jinak než to položit pod auto. Cesta dál ubíhala stejně bez problémů, jediné co mi začalo vadit čím dál víc, že nás předjíždělo víc a víc Turků. Ne že bych byl takový ješita, ale tušil jsem čekání na blízké Kalotině. Vzhledem k letos příznivé ceně LPG jsem naplánoval další tankování na území BG, tedy v mém osvědčeném Dragomanu. Zajel jsem ke své pumpě, jen doufal, že nebudou mít problém s terminálem, abych se zase nemusel nechat zavést do města k bankomatu. Do Fábči jsme našupli necelých 40 litrů, čerpadlář mě překvapil, donesl až ke stojanu bezdrátový terminál, platba proběhla a na řadě byl Čenda … a čerpadlo točilo a točilo, čučím na stojan, 48 litrů, 49 litrů, začal jsem nervózně přešlapávat, říkám si kurňa šak je tam jednapadesátka nádrž, kolik by tam toho sakra ještě mělo vlézt? Jak jsem viděl, že počítadlo bez zjevné námahy přelézá 50 litrů, už jsem to psychicky nevydržel a naznačil čerpadláři, ať to utne, takže bylo z toho výsledných 50,1 litrů. Ještě nikdy jsem tam tolik nenatlačil (naposledy v Maďarsku v lázních na podzim do prázdné 49 l). Takže natankováno, vzhůru na hranice. Na Kalotině, dle předpokladů dost Turků, čakání 50 min. To už jsem jel se známými a řídil Andělu. Evča jela s holkama Čendou. Cesta dál bez dalších zádrhelů, kousek před Bělehradem jsem říkal známému, jestli mě chce vystřídat, všiml jsem si že podřimoval cestou, tak by mohl být svěžejší než já po 700km, tak jsme se prohodili. Prvních 5 min. jsem sledoval provoz a jízdu, maminu s Čendou před námi, nicméně pak mě to uklimbalo. Najednou mě vzbudí brždění a prudké trhnutí doleva, otevřu oči a my jeli ještě oběma koly v odstavném pruhu. To mě probralo nadobro a už jsme nespustil ze známého oči. Mluvil něco o bavoráku za námi, ale podle mě, normálka regulérně zaspal. Zjistil jsem že můj spánek trval pouhých 10 min. To už jsme sjížděli do Bělehradu. Chtěli jsme tentokrát jet po obchvatu a tak nějak asi naivně doufali, že nás to na něj automaticky navede. Nestalo se tak, opět jsme jeli centrem, nicméně bylo to hladčeji průjezdné než opačným směrem. Známý se mi jevil takový neklidný, viděl jsem že má z toho provozu stress, tak jsem mu řekl, ať zajede k benzínce, že se prohodíme. Nicméně žádná furt nebyla, tak jsme to vrzli do odstavného a tam se vyměnili. Takže opět jsem řídil jako prvý Andělku, Čenda v závěsu za námi. Už na Kalotině jsme věděli, že nazpět přes Horgoš nepojedeme, ale budeme muset zvolit Tompu. V tu chvíli mě zamrzelo, že jsem sebou nevzal aspoň mapu, neb jsme mohli ještě využít nefrekventovaný přechod Bački Breg a tudíž odbočit za Novim Sadem na Vrbas. Jenže jsem si nemohl vzpomenout jak to má být dál, že to má být Sombor a pak buď trajektem přes Dunaj u Mohácse, nebo přes most v Baji. Bohužel Nokia navigace, tuto nehlavní trasu nezná, tak to bylo na jistotu přes Tompu. Takže jsme na severu u hranic sjeli na Subotici, natankovali lenější plyn než na dálnici a frčeli na Tompu. Turků výrazně méně, než by tomu bylo na Horgoši, takže celkové čekání 30 min. Já pořád řídil Fábuli, Evča Rooma. Přefrčeli to po místních silnicích až k nájezdu na dálnici u Szegedu. Cestou v háječku už v pět podvečer stepovala sociální pracovnice, malá drobná, docela hezká cigánečka v černých minišatech. Po nájezdu na dálnici jsem pustil na místo velitelského vozu Čendu a já se zase chvíli držel v závěsu. Před Budapeští jsem opět převzal velení, průjezd vcelku hladký, už přece jenom bylo po sedmé večerní. Kousek za Tatabányí na mě Evča blikla z rooma, na pauzu a že bude chtít vystřídat. Takže opět jsem sedl do rooma a známý, co si opět cestou prodříml, vzal za otěže fábuli. To už jsme zrychlili. Blava nás přivítala něco málo po 22:30, projíždíme tunelem Sitina a neteř že je jí zle, stihl jsem rychle zajet do odstavného a sotva rozvalila zadní dveře a došlápla na zem, začaly šavlové tance. Takže umýt a popojet k blízké Slovnaftce, kde bylo naplánováno poslední tankování. Do obou jsme dali už jen 20 litrů na svižné dojetí domů. Brno těsně kolem půlnoci, tam jsme vysazovali neteř, mimochodem, jen co vysedla, opět byly šavlové tance. No a posledních 50 km jsme už dorazili na jeden zátah, já stále v Čendovi a známý ve fábuli. Jevíčko nás přivítalo 5 min po jedné hodině ranní, tedy po 23h jízdy. Těšil jsem se na sprchu a betli jak malý kluk. Cestou ještě asi 8km od baráku, nám začalo zmateně pobíhat před autem malé liščátko, až jsem musel úplně zastavit a nechat ho v klidu odběhnout do pole. Když už jsme u toho, nevěřili by jste co mi přebíhalo přes cestu v Burgasu. Jeli jsme na ten celodenní výlet, přijíždíme po čtyřproudovce do Burgasu a co nevidím, myslel jsme že mě šálí zrak. Po té čtyřproudovce smetala, ale doslova smetala tak 20 cm želva. Všichni začali kličkovat jen aby ji nepřejeli. No a to je asi tak vše. Kdo to dočetl až sem, má můj obdiv . Zítra už jen přidám ještě pár fotek na dokreslení atmosféry .
Srpen 7, 201213 r Martine, moooc krásnej cestopis, letos ani žádné drobné technické problémy? To je jen dobře. Ptám se, protože loni jsi psal něco o rozsvěcujícím se CHECKu No a to je asi tak vše. Kdo to dočetl až sem, má můj obdiv . Zítra už jen přidám ještě pár fotek na dokreslení atmosféry . Doufám, že tou atmosférou nemyslíš ty šavlové tance...?
Srpen 7, 201213 r Autor na korytnačku bych nenastartoval ani foťák na mobilu, natož klasiku foťák, navíc jsem byl tím tak konsternovaný, že jsem se zmohl fakt jen na to potočení volantem, abych ji nepřejel. Check na Fábii mi svítít trvale, ale jen z důvodu, že mám zaslepený EGR (hlásí to nízký průtok spalin). Kontroloval jsem to teď po příjezdu a bylo to čisté jak lilie, tedy žádná chudá ani bohatá směs, naladěno jedna báseň na ty kiláky. Čenda se prý rozsvítil někde v Maďarsku při cestě zpět, když se jelo po dálnici a Evča musela někde prudce brzdit, ale po druhém zastavení přestal svítit, doma jsem juknul a byla tam zapsaná bohatá směs. neboj šavlové to nebudou
Srpen 7, 201213 r Martine, v jiné diskusi jsem narazil na nápad, jak vydrbat s tím nEGRem - prý stačí ten ventil vyhrabat pryč ze zaslepeného potrubí a nechat jen na (v případě potřeby prodloužených) přívodních drátech někde přichycený šroubkem v motorovém prostoru nebo místo původního (zaslepeného a ponechaného na místě) použít pouze k připojení na ty dráty jiný funkční - prostě aby ŘJ dostávala info o om, že ventil se hejbe, ale aby nezasahoval do procesu přípravy směsi a na regulaci bohatosti se podílela pouze a výhradně lambda. Co si o tom myslíš?
Srpen 7, 201213 r Autor měl jsem a mám obě varianty a ani jedna nefunguje. Neb teď mám EGR z ochcávky, ketrý není úplně totožný jako pro haťapku, tak mi servisák nechal původní starý v potrubí a na ten funkční přibindrovaný páskou k hadici od chladiče napojil konektor s elektrikou. Nicméně na základě "nějakého měření" prostě stejně jednotka pozná, že tam není průtok jaký má být. Momentální stav je, že mám ochcávácký EGR normálka zakomponovaný v potrubí, zaslepen a připojen, takže opět ŘJ zjistí malý průtok, takže nejpozději do 70km od vynulování chyby, je opět tato zapsaná a svítí check.
Srpen 7, 201213 r A má to i u benzínu nějaký význam zaslepovat EGR? U turbodieslů je to jasné, ale u HTP nějak postrádám význam. Já naštěstí ještě EGR nemám, takže jsem o tom moc u benzímů nečetl, takže mě zajímá v čem je to lepší.
Srpen 7, 201213 r Autor no u HTP to má ten význam, že když se ti posere, což u mě je relativně často (už čtvrtý za těch 240t km), tak když ho zaslepím a není pokažen elektricky, jak ten můj první, nebo teď ten můj poslední, tak se s tím dá normálka bez jakýchkoli průvodních jevů jezdit, teda pokud pominu svítící check.
Srpen 7, 201213 r Autor tak asi ještě čekáte na ty fotky že ... no dával jsem je celý večer (na tři pokusy ) teď na Orbion, takže, než bych to sem dával znovu, tady máte link na to fotoalbum http://bulharsko.orbion.cz/fotogalerie/primorsko-2012-53413/ , máte to tam i patřičnými komentáři a výcucem těch koukatelných fotek
Březen 3, 201312 r Ajta krajta, Martin už zase chystá svůj "MODREJ KUFŘÍK" na vejlet kamsi do dálav za hranice všedních dnův...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.