Přejít na obsah

zjisteni x vad po koupi fabie


ondikTDI

Doporučené příspěvky

ahoj koupil sem asi slepe  predrazenou fabii s domenim,ze je po velkem servise,ale naletel sem totalnimu lhari. bylo mi receno,ze je auto po rozvodech -souhlasi, po filtrech a oleji- souhlasi castecne,ale  kravina neresil bych,ale ted to zacina, vymena zadnich tlumicu domeni,ze to neni smejd - zjisteno,ze jde o levnou cinu zas ebych neresil to je otazka par korun, nove predni brzdy i zadni- vysledke pouze desticky plus zatuhly zadni pistek a  zkroucene kotouce, po vymene prednich lozisek a cepu- vysledek auto bylo tezce bourano a vymenena jedna strana   tlumic,poloosy,tehlice,lozisko, cepy rizeni, geometrie udelana spatne volant je malicko vytoceny doleva, auto pdoel nej bylo jen strikane kvuli skrabancum,ale vysledek,je ze bylo bourano na zadek,predek poradne na tu poloosu a druhas strana az po sloupek, auto je cele zkroucene,protoze celni sklo je krivo a jedna strana nadoraz druha dira jak prase. nechapu jaktoze sem si nevsiml:( byl sem uplne mimo hedel sem na to,ze nic nemlati a auto malo zere a to,ze byl strikly skarede naraznik sem neresil. takze prodejce mi rekl,ze auto nepotrebuje investici, je vse vymeneno. dale sem zjistil,ze se vypina vnitrni cirkulace vzduchu a nekdy jde nesmyslne spustit i na okna a nekdy vubec to same AC. pri zapnutem topeni je citit hrozne stiplavy vzduch nevim jestli to muze byt fridex. voda nemizi. to bych zase taky nehrotil pokud neni neco s hlavou motoru,ale vypisuju co vse musel vedet a zatajil.

smlouva byla sepsana jednoducha muzu dat odkaz na vzor.  po tydnu co sem se mu ozval co mi to prodal za auto jen s vysmecehm odsekl,ze nevedl ,ze to bylo bourane,ze s autem kazdy den jezdil a ,ze mi ho nenutil dal se nechtel bavit. vedle moc dobre vse,protoze jeho tchan ma autoservis.kde mi to zvedli. ja zespodu bohuzel nepoznal,ze je vymenene jen jedno lozisko,a tlumic to sem zjistil,az se snudaly vsechny kola co tam je naprasene. ja vim moje chyba. dokonce sem debil odesel s autorizaku s tim,ze chteji moc za provereni VIN kdybych to nechal vyjet vse zjistim,protoze tam byla ta bouracka vypsana.

chci se zeptat jak by jste to resli? sklopili usi a jezdili a byli ponauceni?Dost lidi mi napsalo,ze to mam resit pres soud,ale prej zase i kdyz bych vyhral,tak nemusim nic dostat,ze by zaprel,ze proste penize ma.

a asi to je beh na dlouhou trat. jedna se o 80 tis za rok 2002. potom co sem odhalil todle vse je  prodejni cena sotva 40 tis. nikdy sem nereklamoval auto a uz vubec ne soukromnikovi. jde o borce 25 let.

vyhrozovat mu nemam ani s kym myslim treba s kamosema. napadlo me je jedine sebrat par klubaku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych mu říct, že vzhledem k tomu, že tě podvedl, chceš vrátit peníze a auto ať si nechá, asi na to nepřistoupím ale řekl bych, že v opačném případě půjdeš podat trestní oznámení. Prostě mu říct, že to tak nenecháš. Možná pro něj bude menší zlo ti vrátit peníze a prodat někomu, kdo to řešit nebude..

 

S tím, zda-li ho půjdeš podat je již zela na tobě. 80 000 je hodně peněz a jen tak je vyhodit za pojízdný vrak je blbost. Ale jestli to budeš řešit přes policii, bude to bohužel běh na dlouho vzdálenost, bude tě to stát peníze, nervy a spoustu času - mluvím z vlastích zkušeností. Já bych v této situací nemeškal a utíkal na policii. Pokud půjdeš podávat trestní oznámení, bylo by dobré mít veškeré materiály, které o autě půjdou zjistit (dost se tím vše urychlí), takže například vytisknutý inzerát, podle kterého to prodejce prodával, e-maily, smsky, cokoliv. Dále bych auto hodil do autorizovaného servisu a prohlídku (já kupoval v únoru Fabii a v autorizovaném servisu v Olomouci si za "prohlídku před koupí ojetého vozu" řekli o 400,- s tím, že auto kontrolovali hodinu, v několikastránkové zprávě jsem se dočetl, že kontrolovali i např. vyvážení kol, v rámci té prohlídky mě i projeli auto podle Vinka, takže to tak drahé nebylo). Pokud máš kousek do Olomouce, napiš, řeknu co je to za servis. Vyjádření ze servisu včetně této zprávy určitě také přiložit, pokut bude vše špatné, bude evidentní, že ti prodal vrak a pochybuji, že by byl tak blbý, že by ani o  jedné z těchto věcí nevěděl. Pokud bylo auto bourané, tak jej musel i někdo opravovat, takže to musel dělat on, v případě že je to jenom překupník, tak to bude těžší, ale nějaká šance tu je. Pokud znáš SPZky jde podle internetu bezplatně zjistit, zda bylo celou dobu pojištěné, případně že se opravuje vrak, tak obvykle se ukončuje pojištění a pak se obnovuje, ať nemusí platit, protože oprava netrvá 2 dny... bohužel to jde jen podle SPZ, například ZDE . Případně pokud máš známé v pojišťovně, je vše jednodušší a zjistíš i pojistné události.

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me to bylo bourane tak 3x. opravovane v Nemecku dle vypisu VIN.a,le enchapu proc menily  jen jedno lozisko,tlumic atd. proste oplne odflakla oprava. to,ze trosku nesedi blatnik ci naraznik bych prezil,ale to celni sklo je uplne sejdrem. to by bylo potreba srovnat na stolici. Hlavni problem vidim v tom,ze casove nestiham absolutne kazdy den dojizdim  25 km do prace smenuju. a sotva sem mel cas koupit auto a prihlasoval sem ho  vic jak 14 dni nevychazelo mi to.

takze pokud by to melo trvat nekolik mesicu a stat moc penez,tak to je fakt. jako realne vidim vzit si souseda co dela ve skodovce a par dalsich lidi a jet mu to vysvetlit.ale on se nemusi zdrzovat v uvedem trvalem bydlisti a budu ho nahanet  kazdej den. nevim no muzu si za to sama, ale jak rikas 80 tis je moc penez a auto uz nikdy neprodam.

Editováno: , autor: ondikTDI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To,ze tomu nerozumim presny neni. jak sem sal mel sme mimozu hledel sem jen na spotrebu a stav podvozku, zadne vule brzdi to krasne. pak sem spechal do prace,takze sem to proste vzal. jako sory,ale cumet na emisni karticku to by nenapadlo nikoho. kor kontrolovat to s TP a pak jeste s tim,ze to bylo  dovezne z DE.

koupeno 26.3. ,ale to je uplne nepodstatne aj kdybby to bylo 2 mesice nebo prvni den.

Editováno: , autor: ondikTDI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vidíš, napřed jsi řešil chip, protože ti to tak netáhne a když ti pár lidí radilo, ať si dáš auto napřed do pořádku, tak jsi se rozčiloval, že je auto OK. A teď zjistíš tohle.

 

Jinak ti tu situaci nepřeju. Ale podle mě máš jen 3 možnosti.

1 - auto si nechat a jezdit

2 - dát to k soudu

3 - auto prodat, s tím, že najdeš stejného pitomce co tomu nerozumí (teď se hlavně nenaser)

 

Když jdu kupovat auto tak jedině s vlastní diagnostikou, prověřím si VIN, rozumím tomu (nebo poprosím známého mechanika) a auto pořádně projedu, s tím, že řídím já. Vyzkouším auto za studena, za tepla, v rejdech, na zpátečku, rychle, pomalu, zvednu ho a jiné věci. Klidně ho protáhnu myčkou jestli tam neteče. A kldyž se to prodávajícímu nebude líbit, tak u mě skončil a nekoupím si u něj ani pohlednici

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty si trouba fakt. co sem z toho neudelal? diagnostika byla provedena vcetne vsech live dat zastudena ai zatepla.  km sedeli s RJ dokonce sedi i s udaji ze skoda servisu. vykon, spotrebu, podvozek i brzdy. je divne,ze ten jedne kotouc nehucel pri  testovani mozna sem ho zvlnil az ja.,ale to je kravina to je otazka 800 kc a da se s tim zit. motor je v super stavu,ale tady jde o tu bouracku. ja myslel,ze to je jen dotukany a hnusne zpraveny,ale az karosar mi to osvetlil. ani mechanik co se na to dival mi nebyl schopny rict jak to bylo bourany!!! chapes? az uplny vypis materialu ze skodovky objasnil na jakou stranu to bylo bouchle a co se menilo.

ja se jen ptam jestli mam sanci uspet. napsla sem co mi rekl a co je pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šanci uspět určitě nějakou máš, ale jak jsem psal už nahoře, je velká otázka, jestli ti to zato stojí.. Protože jak je u nás zvykem, tak to určitě nebude záležitost na pár měsíců.. Pokud se bude prodejce cukat, vymlouvat a pod, tak to muže trvat i několik let.. Bohužel dokázat mu to budeš muset ty, že on ti prodal šmejd a že on o tom při prodeji věděl a prodával to s cílem aby někoho podvedl.. Zkusil bych sednout s nějakým právníkem, probrat s ním tuhle situaci a určitě ti řekne, jaka šance zhruba je...

 

Já bych do toho rozhodně šel, ale opravdu záleží na tom, zda-li jsi schopnu mu to prokázat, případně zdali se už on přímo podílel na opravě a upravě do provozuschopného stavu s cílem někoho odrbat...

 

Návrh, který tu někdo psal s tím, ať to prodáš a pokusíš se najít nějakého pitomce který to koupí je opravdu blbost.. A rozhodně by se ti nemusela vyplatit, protože stav auta znáš a prodávat to z úmyslem tomu nic není a je to v pořádku je prostě podvod a mohl by se s tebou daný kupec taky začít soudit..

 

Pokud se s prodejcem nechce sr´t, tak máš jen 2 možnosti a to buď s autem jezdit, psal si že motorově je v pořádku, tak určitě by něco najezdilo a ještě odsloužilo.. Nebo rozebrat a prodat na díly.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsem dobre cetl, vuz je dotazen z DE, prodejce muze rict, ze uz takhle vuz koupil a dale ho prodal v dobre vire, ze se jedna o nebourany vuz...dokazat opak je prakticky nemozne. Jak psal spravne zralok, je treba tomu venovat pri koupi velkou pozornost...nejprve pises, ze te zajimala jenom spotreba a na vse ostatni ses vykaslal, pak ze sis vse overil...nam muzes nakecat co chces, ale udelal jsi blbost ty. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na dily? kolik se da dostat z auta na dily? 10 tis? ja ted rozprodavam fiat a jsou to korunove polozky motor mel najeto 190 tis a prodejna je pouze vana. vstriky jsou vsude po 500 kc  to,ze novej stoji 11 nikoho nezajima.

vim,ze to budu rozebirat rok a  z auta do ktereho sem dal vic jak 65 tis dostanu tak 5 tis   i s zelezem.

soused ted vystudoval prava,ale ten mi asi prd poradi,ale matka moji pritelkyne je advokatka. http://povinne-ruceni-levne.cz/dokumenty/kupni-smlouva-auto_obcan_i_obchodni-zakonik.pdf takovou jednoduchou smlouvu mame

podle toho co mi on rekl  i Tp  on byl prvni zapsan v TP pred rokem rok s tim jezdil. v prosinci ted vymenil rozvody, filtry a olej a zadni tlumice. brzdove desticky a nastrikal  oba boky auta az po strechu

 ty brzdy uz asi delal nekdo pred nim predni kotouce maji vic jak 20 tis. ty loziska a kynetak jak psal to delal servis skoda poloosa sla cela, tlumic, lozisko a tehlice. pak smaozrejme svetlo,blatnik(nechapu proc hnije) a dal uz nevim.

ale nechapu jak muze byt on prvni majitel v TP  a emisni karticka ma  2 kontroly. ta oprava byla v autorizaku skoda v nemecku  presne pred rokem. to vyapda jako by auto bylo v cesku,pak slo do nemecka  a pak zase do ceska.

motor je dobrej , s timsem spokojenej jen se mi zda ze to malicko volnejsi asi reakcni silentblok,ale kazdej ropak zatim docela skubals  motorem takze mozna to tak ma byt nevim musim zkusit jiny. ale spotreba proste kombinovana 4,2 litru.

je mastna trosku prevodovka,ale nekde nic netece, jestli zere olej zjistim najel sem zatim 900 km. to chce tak 3 tisa,el tady se to tezko zjistuje u PD muze tyct nafta do oleje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevim co si o tobě myslet..pročítal jsem tady příspěvky kde jsi řešil spotřebu a nějaký kola (ale ted to nenajdu) a teprve ted zjištuješ problémy na autě...fakt trochu pozdě ne? a ty se nás ptáš co stim máš dělat? Neber to  jako narážku ale fakt tě nechápu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak napřed koupíš auto a pak řešíš historii co s ním bylo? Proč ti píše pocity z motoru? To ti nemohl říct osobně? To jsi mu poslal video se zvukem na youtube?

 

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ty jsi napřed koupil auto bez nějakého prověření a testování. Pak jsi to přivezl ke svému mechanikovi a karosáři a řekli ti, že je to OK. Pak ti nějaký známý vytáhl informace z databáze.

 

Tak nevím, kdo z nás dvou je trouba. Tak se teď na nás nerozčiluj. Podle mě už nevíš, jak nám to rozumně vysvětlit a jen se do toho zamotáváš. Napiš rovnou, že jsi udělal kravinu a koupil si auto bez prohlídky před koupí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic neřeš, jezdi dál a ono to nějak dopadne. Třeba za pár let zjistíš, že auto ti nakonec odvedlo dobrou službu. Dodnes vzpomínám jak kámoš koupil dodávku Mercedesa z 650t. km o které jsem si myslel že vydrží tak týden......a ono jezdí s 900t.km stále. On to taky nechápe, ale furt se dodávečka drží, a to  ji v žádném případě nešetří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic neřeš, jezdi dál a ono to nějak dopadne. Třeba za pár let zjistíš, že auto ti nakonec odvedlo dobrou službu. Dodnes vzpomínám jak kámoš koupil dodávku Mercedesa z 650t. km o které jsem si myslel že vydrží tak týden......a ono jezdí s 900t.km stále. On to taky nechápe, ale furt se dodávečka drží, a to  ji v žádném případě nešetří.

ale to vis,ze jo tady jde jen o to,ze to auto ma daleko mensi cenu. ten blbec mi tvrdil,ze za min to neproda,ze si stoji na nece,ze s tim kazdy dne  jezdi a nepotrebuje se toho zbavit. je pravda,ze to bral pritelkyni z prace a byla tam plna nadrz nafty coz se malokdy vidi. Jak sem videl   nynejsi inzeraty,tak rozvody ma vymene kazde druhe auto. aj si tehda rikal dobry usetril sem 5 tis za rozvody 2 tis za olej a filtry. budu jen jezdit.

ja sme to chtel puvodne nechat rozhodit ten predek  blatniky dole prestrikat prahy taky nebo jen zakytovat a dat folii,ale ted si rikam prdim. udelam geometrii, prezuju a budu jezdit  dokud se neco neposere. pred STK uvidim kdovi co bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je přesně ono. Když kupuju auto tak jako první investici beru výměnu rozvodů, olejů a filtrů. Nevěřím nikomu, i když to tam napíše. A hlavně, mám pak  jistotu, že je to skutečně udělané a v jaké kvalitě.

 

Tebe vážně zajímala jen ta spotřeba. Jak si myslíš, že se dnes prodávají Felicie. Jedině s plnou nádrží, jinak by to nikdo nekoupil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existuje staré dobré "za blbost se platí" a ještě "nekupuj zajíce v pytli". Na to, že píšeš, že máš kolem sebe samé odborníky a právníky, tak i kamarád, který zrovna skončil práva, asi vloni, ať co by koncipient, či čekatel, musí být natolik erudovaný, aby Ti sdělil, že dobrá smlouva je základ obchodu a každý kdo se motá kolem aut ví, že se vůz nejprve musí po všech stránkách prověřit!

Stoupni si před zrcadlo a pěkně nahlas si vynadej a popros Pána Boha, aby Ti dopřál alespoň nějaké svezení! :rip:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...