Tomas2007 Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 Zdravím, chcel by som sa opýtať čo može byť za problém, že rýchlosti sa radia ťažko, trasie mi spojkový pedál ked ho stlačím a napríklad ked dávam spiatočku tak ju zaradím iba cez "zuby" aj ked mám stlačený spojkový pedál... mám 1.2 HTP 47kw r.v. 2006 najazdených okolo 270000km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajfy Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 Zkontroloval bych prevodovy olej, menil jsi ho nekdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas2007 Vloženo 2. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 olej bol menený ked malo auto okolo 150000km tak to pojdem pozrieť . dakujem za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Květen 2013 Sdílet Vloženo 2. Květen 2013 no skôr by som povedal,že tá spojka už to má za sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Pridám sa do diskusie.Mne idú rýchlosti úplne ľahúčko a presne.No v poskednej dobe som si všimol že sa trochu zmenila presnosť radenia.ak idem zaradiť 1.stupeň tak cítiť ako keby pri zaradením na niečo narážalo,nie je to nič strašné ale predtým to išlo úplne presne.Auto má 170 000 km poctivých origoš,spojka pôvodná,olej v prevodovke pôvodný.1.2 47kw.Nemohlo by byť povolené niečo v uchytený radenia alebo niečo podobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Už to tu bylo vzpomínané,prvně bych vyměnil v převodovce olej. Pak bych evetuelně šel po táhlech. Vůle-znovu seřídit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Take mam stejny problem. Navic mam pocit, jako by mi spojka mirne zabirala i pri plne seslapnutem pedalu. Stejny motor i rok vyroby. 110.000 km. Mam dat opravit spojku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Tak je jasné,že spojka ti nemůže zabírat při plném sešlápnutí. Nezdá se mi,ale že by už byla na výměnu při 110tis. Ovšem taky záleží hodně na stylu jízdy. Těžko ti tak radit. Zajed do servisu a nech se na to mrknou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 Pokud spojka zabira i pri plne seslapnutem pedalu, tak by mohla byt zavzdusnena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 tá spojka bude pred smrťou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 Už to tu bylo vzpomínané,prvně bych vyměnil v převodovce olej. Pak bych evetuelně šel po táhlech. Vůle-znovu seřídit. Anebo alespoň zkontrolovat množství a doplnit, i když ve 170 si tu výměnu určitě zaslouží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 V príručke som čítal že sa olej nemusí meniť pokiaľ neuniká,no zistil som že mi vrzgá uloženie rýchlostknej páky.Skúšal som dať dole ten dekel,no podarilo sa mi to vycvaknúť iba zo strany ručnej brzdy,bolo jasné že to vŕzga odtiaľ,možno by pomohlo iba to trochu premazať alebo mastriekať silikónový olej.Vyskúšam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 Olej vyměn určitě jen převodovce polepšíš! Pozor ale co tam budeš dávat! Doporučuji si o výměně pročíst a samozřejmě olej origo. A co konkrétně jse ti nepodařilo sundat? Tunel celý nemusíš. Stačí opatrně vycvaknout rámeček z manžetou. Uložení prostříkej vhodným mazacím olejem a pak uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 17. Březen 2014 Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 No veď ten rámček na ktorom je tá kožená manžeta,podarilo sa iba zo strany ručky,asi to bude aj od popolníka také isté,robil som to už za tmy iba pri stropných lampách.Určite premazanie pomôže len musím niečo pohladať nato,najlepší je na šijacie stroje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 27. Duben 2014 Sdílet Vloženo 27. Duben 2014 Spojku jsem prozatím v servise neřešil, zjistil jsem, že neúplně rozepne pouze při prvním sešlápnutí spojkového pedálu, pokud bylo auto delší dobu (několik hodin) v klidu. Odrbal jsem to tak, že spojku po nasednutí do auta několikrát prošlápnu, pak je vše OK To by vypadalo na to zavzdušnění, jak tady o tom píše Petr L, ale tam přece není žádná hydraulika, jak na starých stodvácách, ne? Ten pedál je spojen se spojkou přímo táhlem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaveloSK Vloženo 27. Duben 2014 Sdílet Vloženo 27. Duben 2014 Nie, Fabia ma hydraulicky ovladanu spojku.. Nevyhoda je, ze je ovzdusnovaci ventil na spojkovom valci je plastovy a teda s nim treba narabat viac nez opatrne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 27. Duben 2014 Sdílet Vloženo 27. Duben 2014 Máš zavzdušněný spojkový válec. pokud máš tedy 1,2 12 V 47 kw a v tom je hydraulika ( brzdová kapalina). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 Ano, je to 12V 47kW, nechám to odvzdušnit při roční prohlídce. Díky moc chlapi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.