rachal Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Mám 1,6 tdi asi 2 měsíce a spotřeba byla zhruba 4,7 L.Před měsícem jsem nechal dělat rozvody a teď je spotřeba 6,4.Nevíte někdo čím by to mohlo být? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 (editace) Tak si nech překontrolovat nastavení rozvodů přes VAG (u někoho kdo tomu rozumí) Svoje co se spotřeby týče dělá ted i zima.... (ale pochopitelně ne skoro 2 litry) Editováno: 22. Prosinec 2012, autor: Liapor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 1.) názov témy úžas ..čo tak trebárs "Zvýšená spotreba po výmene rozvodov" 2.) súhlas čo napísal Liapor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiser Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 kolik si měl najeto že už si dělal rozvody?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rachal Vloženo 22. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 170000 km.Asi to dám někde na diagnostiku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Jestli nevíš kam to dát..dej to do Škoda servisu..měli by to bez problémů udělat..je to jejich denní chleba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 S tím zkontrolováním bych souhlasil, jen bych vynechal autorizovaný servis škoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 nevidím v tom problém,len si správne vybrať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Tak píšu dle vlastní zkušenosti...nevím jak je to ve Val. Meziříčí...ač jsem do autorizáku nikdy nechodil, v posledních letech jsem tam byl několikrát velmi spokojen jak s přístupem tak s cenou (!) Rozvody mi dělali mj. také.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rachal Vloženo 23. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Tak píšu dle vlastní zkušenosti...nevím jak je to ve Val. Meziříčí...ač jsem do autorizáku nikdy nechodil, v posledních letech jsem tam byl několikrát velmi spokojen jak s přístupem tak s cenou (!) Rozvody mi dělali mj. také.... Na kolik tě ty rozvody asi vyšli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Dělali mi toho více,ale co se rozvodů týče.. Materiál - vlastní (cena dle e-shopu) Práce - rozvody:1165 + pumpa: 233 + dph: 280 kč 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 29. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2012 přesně tak, donést třeba i vlastní olej. Furt lepší dát 900kč na netu než 2700.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 1.) názov témy úžas ..čo tak trebárs "Zvýšená spotreba po výmene rozvodov" Proč by to lidi dělali, vždyť by to pak mohl jednoduše najít i někdo jinej, máme se rádi a nemáme se rádi 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ashwin Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Zdravím chlapci, lámu si hlavu s průměrnou spotřebou u 1.6 TDI. Dle výrobce někde kolem 4,5 l/100 km, nepletu-li se, já se však nikdy nedostanu pod nějakých 5,4, spíš víc - kolem 6. Přitom se opravdu snažím aby spotřeba byla co nejnižší. Jak jste na tom Vy? Je možný že je někde něco špatně? Případně co? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Ano, je něco špatně. A to metodika měření pro automobilky. Nebo ty jezdíš jen po válcích s dokonalým povrchem a kde stojíš na fleku a nemáš odpor vzduchu?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 presne tak.... http://www.automoto.sk/clanok/190539/spotreba-podla-vyrobcu-mimo-reality Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrBo Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 je to skutečná (spočítaná) spotřeba nebo dle PC? PC většinou neukazuje úplně přesně, ale dá se nechat v servisu přenastavit. Ta spotřeba je třeba na popojíždění po městě reálná, ale pokud pominu město a dálnice, tak při normální jízdě mimi město se musíš pod 5l s přehledem dostat. Je ale pravda, že každý motor je jiný. Kolik máš najeto, sedlo si to už? Já mam stejný motor a zkušenost, že po 30tkm mi šla spotřeba dolu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ashwin Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Auto mám rok, kupoval jsem ho v 65000, teď mám cca 85000 aktuální průměrná spotřeba v počítači je 5.7....nepamatuji se, že bych byl někdy pod 5. Jezdím takovou kombinaci, ale povětšinou okresky; z Prahy - západ do Prahy a zpět (tak 70% jízd je mimo Prahu přes vesnice). Při plný nádrži se do rozsvícení hladovýho oka většinou nedostanu přes ujetých 1000 km - podle mě dost málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 (editace) Co udava vyrobce neres a jezdi si podle toho, jak se ti dobre jezdi. Bohuzel jak uz zde zaznelo v soucasnosti jsou vyrobcem udavane spotreby zcela mimo realitu. Na rozdil od dob minulych, kdy slo uplne normalne jezdit s mnohem nizsi spotrebou nez vyrobce udaval. Editováno: 25. Květen 2013, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ashwin Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 No, rozdíl litr a víc je na pováženou...... a to jsem ten "nejšnekovitější" řidič v okolí:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Ono když jedeš "hodně" pomalu, tak to neznamená, že máš nejmenší spotřbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Ano, je něco špatně. A to metodika měření pro automobilky. Nebo ty jezdíš jen po válcích s dokonalým povrchem a kde stojíš na fleku a nemáš odpor vzduchu?? Já bych řekl, že ty válce simulují všechny jízdní odpory. Pokud by ne, tak už by bylo jednodušší (než nějaké válce) dát auto na špalky a nechat kola točit naprázdno ve vzduchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warpcz Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Já se svoji 1,6 (r.v. 2011, 94 000 km) dokážu po okreskách jet za 4,5 bez potíží, kolikrát to jde i za méně, ale ta jízda je spíše otravná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 25. Květen 2013 Sdílet Vloženo 25. Květen 2013 Pokud jedu po okreskách cca 80-100, tak 4,6, pokud na dálnici 140 tacho, tak 5.8 - 6.3, dlouhodobá asi 5,6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jano78 Vloženo 26. Květen 2013 Sdílet Vloženo 26. Květen 2013 Presne tak, mam combi, po okreskach sa mi podarilo ist raz dokonca za 4.3, ale to som sa vliekol v kolone za kamionom po rovine 90km/h. Na dialnici presne tak ako Radek. Vynimkou bola cesta do Alp, 4 os. a plny kufor - 5.3l priemer, asi kvoli castym tunelom, kde je tusim 100. Dlhodoby priemer mam tiez 5.6. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.