Publikováno Květen 28, 201312 r Nazdárek, zřejmě budu pokárán za opakovaný dotaz, ale nenašel jsem ve Fóru obdobný problém, ač pečlivě hledaje - jsem majitelem Octavie I 1,9 TDi. Bezprostředně po nastartování , když uvolním klíč zapalování - ozve se z motoru krátký ječivý zvuk, jakoby pastorek zůstal po roztočení setrvačníku v ozubení. Nestává se to pokaždé. Dále mám dotaz - opět budu pokárán editorem - napadá mne zařadit do el. vedení magnetické cívky stratéru pomocí níž se zasouvá pastorek - ukrytý vypínač a tak zvýšit možnost obrany před odcizením. Díky za odpověď. Tadeáš
Květen 29, 201312 r Ten zvuk vydává startér a je to způsobeno tím, že se po nastartování nestihne vrátit pastorek a protočí se s motorem. Řešení je vymontovat startér, vyčistit ho a promazat ložiska, pak budeš mít klid. Jinak u Octavek je tento problém častý, co tak poslouchám u ostatních majitelů co startují
Květen 29, 201312 r A já přidám k tomu vypínači - zbytečná snaha. Motor, i když se ro nemá, se dá natočit roztažením. To už lépe je vypínat přívod pro ventil paliva. "Zájemce" o auto, tak nic netuše, to po pár pokusech vzdá. Jinak co? Nějak zapne zapalování a...... nic, vidí zapalování jede, zkusím do toho šťouchnout a hle, jede to
Červenec 24, 201312 r Zdravim mam ten isty podobny problem len ak by si nahral zvuk ako sa to tebe prejavuje pri starte ci sa jedna aj o moj problem ked nastartujem tak ako keby som pridal plyn pri starte
Srpen 13, 201312 r klucí,co vás nemá,když bude někdo krást octávku tak si jí prostě veme i kdyby jí měl na laně táhnout jinak je to starter,vyndat,rozebrat a namazat Upraveno Srpen 13, 201312 r od Jantarvočuch
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.