Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj. Objevil jsem vaše fórum náhodou. Mám nově Octavii III s Amundsenem z roku 2014 a chtěl bych udělat aktualizaci map. Na tomhle odkazu http://updateportal.skoda-auto.com/en-US/Updates/TMBJG7NE5E0109607 mi to ukazuje, že jsou k dispozici mapy 20/21. Je někde na fóru podrobný návod jak aktualizaci udělat? Já se bojím, že zničím SD kartu se stávajícími mapami, která funguje. Moc děkuji za pomoc.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Airleos: jen doplním Radase99: pokud by sis chtěl ponechat i ty původní mapy, tak jen obsah té SD karty nakopíruj do počítače do nějaké složky a kdykoliv je můžeš nakopírovat zpět na SD kartu.

Vloženo (editace)

Má už Škodovka aktualizaci map pro Amundsen letos? Poslední, co mám u VW ekvivalentu, je z loňska a Columbus podle všeho už má novější mapy. Netušíte někdo, kde to vázne?

Editováno: , autor: ELXEL
Gramatika…
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Dobrý večer,

Může mi prosím někdo poradit? Stáhla jsem si na webu škodovky aktualizaci dle VIN auta. Na SD kartu se soubor nahrál. V autě mi systém ukazuje verze ECE 2020/21. Když však zadám aktualici softwaru, napíše mi to: Chyba: data nedostupná. Vložte zdroj s daty pro aktualizaci softwaru nebo zkontrolujte zdroj. Díky za pomoc.

Vloženo

Mně fungovalo: stáhnout aktualizaci map na disk, zformátovat SD kartu, nahrát na SD kartu nové soubory, vložit SD kartu do auta, nastartovat a jet. Nic jiného aktualizovat nebylo potřeba.

Vloženo
před 15 minutami, JanaC napsal:

Dobrý večer,

Může mi prosím někdo poradit? Stáhla jsem si na webu škodovky aktualizaci dle VIN auta. Na SD kartu se soubor nahrál. V autě mi systém ukazuje verze ECE 2020/21. Když však zadám aktualici softwaru, napíše mi to: Chyba: data nedostupná. Vložte zdroj s daty pro aktualizaci softwaru nebo zkontrolujte zdroj. Díky za pomoc.

Pokud mas macOS tak to nejde 

a nebo pokud neni  columbus tak to potrebuje original sd kartu

Vloženo
před 10 hodinami, JanaC napsal:

Dobrý večer,

Aktualizace softwaru =/= aktualizace map. Mapy stačí prdnout na tu sdkartu a máš to.

Vloženo

Tak už fakt nevím co dělám šatně :-( SD karta je originál Škoda. Soubory stáhnu, kartu naformatuju, pak stáhnu mapy na kartu, dám do auta a stále hlásí, že chyba. 

Vloženo

@JanaC dle té poslední reakce to asi děláš špatně..pokud používáš origo navigační kartu, tak ta není tak velká, aby pobrala stažení na kartu a pak její rozbalení tam. Nevím jak octávia, ale u Fabie je to tak, že karta má jen 16GB, takže musím tu mapu nejdříve stáhnout do počítače, v PC ji rozbalit, protože se stáhne zazipovaná a teprve pak takto rozbalenou je třeba nakopírovat na kartu a pak by mělo stačit jen vložit do rádia a měla by se automaticky aktualizovat sama, předpokládám, že u Octávie je to podobné, ale jestli má octávia větší velikost karty netuším, jen píšu, jak je to u fabie.

Vloženo (editace)

@JanaC fajn, takže stahuješ do PC, v počítači to rozbalíš a pak to tedy kopíruješ na kartu, potud ok, ale můžeš říci, co tam kopíruješ ? celou tu složku tak, jak se to rozbalí ? už sice Amundsen nemám, ale pokud vím, tak se musí ten rozbalený soubor otevří a poslat tam jen přesně to, co bylo na té kartě předtím..

Editováno: , autor: ski1961
Vloženo

Kopíruješ rozbalený adresář maps? Pokud ano, pak je možná chyba ve zformátování SD karty. Zkus formátovat v jiném formátu. Matně si vzpomínám, že mně fungoval FAT32, ale vyzkoušej všechny možnosti.

Vloženo

@JanaC tak ted už tomu nerozumím, proč to nejde..aktualizoval jsem Amundsena několikrát, když jsem ho měl a vždy to fungovalo, když se nakopíroval na kartu jen ten soubor "maps ", a po vložení do rádia to autamaticky hlásilo update, ani jsem nemusel, ten update vyvolávat ručně v rádiu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...