guest100 Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 (edited) záleží čím to rozbaluješ, pomocí 7zipu to chyby také vypíše, ale rozbalování se dokončí a aktualizace se provedla, doporučuje se nerozbalovat přímo na kartu ale v počítači a pak teprve adresáře a soubor zkopírovat na flešku nebo na sd kartu Edited October 26, 2021 by guest100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danno1771 Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 (edited) Ja to rozbaľujem tak isto 7zip a žiadnu chybu nehlási. Včera som akurát aktualizoval rok 2022 zo Škoda portálu. A je naozaj lepšie rozbaliť niekde na disk a až potom skopírovať na kartu než to na ňu rozbaľovať, vtedy sa stáva, že môže dôjsť ku chybe. Edited October 26, 2021 by danno1771 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter77 Posted October 27, 2021 Share Posted October 27, 2021 Zdravím pani, dnes som stiahol mapy zo škoda portálu, verziu STD2_1720_EU_A1_202145 pre Amundsen, ktorá ma cca 15 GB, keď som ju chcel rozbaliť cez win.rar, alebo 7zip, tak mi chce rozbaliť priečinok maps, ktorý ma len cca 5gb, a keď ho rozbalím tak v extrahovaných súboroch mam len priečinok maps a potom 00, priečinok EEC mi tam chyba...vedel by niekto poradiť, čo robím zle? Ďakujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Podborský Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Mapy na Columbus mi taky při rozbalování ve winrar i 7zip házeli chybu. Zkusil jsem je rozbalit přímo v průzkumníku windows a funguje to. Před chvílí jsem je úspěšně nainstaloval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strojvůdce Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Mapy 1810 pro Amundsena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 V 1. 11. 2021 na 20:15, Jan Podborský napsal: Mapy na Columbus mi taky při rozbalování ve winrar i 7zip házeli chybu. Zkusil jsem je rozbalit přímo v průzkumníku windows a funguje to. Před chvílí jsem je úspěšně nainstaloval. Stejná situace a postup zde, pro rar chyba v souboru France*.* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misor1994 Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Mne to hadzalo chybu v roznych suboroch a potom som skusil nahrat na USB a bez akychkolvek problemov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l79 Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Stahoval jsem ECE AS a ECE4 a u obou mi to tentokrát systém (W10) nerozbalil, musel jsem to dělat pomocí 7zipu, tam to proběhlo bez problému. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Zvláštní, po mě to navíc při aktualizaci asi 2x chtělo znovu vložit kartu (bylo to při jízdě po D11, která není nijak rozbitá), ale aktualizace proběhla nakonec úspěšně... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radlat Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 (edited) Nesouladu mezi mapovými podklady s realitou si všimli u D35 na idnesu: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/dalnice-d35-navigace-skoda-casy-ostrov.A211221_164943_pardubice-zpravy_lati Edited December 22, 2021 by radlat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guest100 Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 napřed je Amunsen, má jiné datové podklady než Colubus, ten je vždy pozadu, naopak silnice nebo kruháče již několik let zprovozněné se v mapových podkladech od here nezobrazují správně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rayx Posted December 25, 2021 Share Posted December 25, 2021 Nevíte někdo, co blbli s posledním updatem ECE P195 pro colomba? Se jim na portáte na chvíli objevil update 202148, link je stále živý, je to o malinko menší než 202145, už ale není pro VINka nabízen ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krosta Posted December 25, 2021 Share Posted December 25, 2021 Schválně jsem stáhl i tu druhou verzi a je tam stejný počet souborů, složek i stejná dekomprimovaná velikost. Jen komprese je jiná. Viz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guest100 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Nejspíš opravili chyby v komprimaci o čem jsem psal já i další výše. Nevím proč by měli něco blbnout. Naopak, je vidět že se tím zabývají a nenechají to být. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jozef Bundzík Posted February 13 Share Posted February 13 Zdravím Chcel by som aktualizovať mapy v Columbusu ale nikdy sa mi nepodarí stiahnuť celý súbor máp. Pokúšal som sa o to asi 5x a 5x mi stiahlo rôzne velkosti map a nikdy nedostahovalo do konca a po stiahnuti mi vyskocila chyba, že je súbor poškodení. Vedeli by ste mi prosím poradiť ako mám pokračovať dalej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krosta Posted February 13 Share Posted February 13 Zkusit stáhnout přes jiný prohlížeč (já osobně stahoval vícekrát a vždy v pohodě přes Google Chrome) nebo další možností je například Free Download Manager Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmen201 Posted February 13 Share Posted February 13 https://www.slunecnice.cz/sw/freerapid-downloader/ Super na stahovani doporucuju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petoru Posted March 21 Share Posted March 21 Zdravím ve spolek, dají se ještě někde stáhnout aktuální aktualizace map Evropy pro Amundsen MIB1 do Octavie 3? Oficiální stránky Škody Auto má asi rok starou aktualizaci, kterou mám, a další jsem nenašel. Někde na netu jsem četl, že Škodovka pro verzi MIB1 už aktualizace neposkytuje. Je to pravda? Nebo to lze nějak obejít a použít aktualizace map pro MIB 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobredal Posted March 29 Share Posted March 29 Zdravím.Na aktualizáciu máp u amundsen MIB2 potrebujem teda originál SD kartu.Chcem sa spýtať: dá sa táto karta zamieňať medzi autami? Viem že pri octavii 2 to fungovalo tak,že pri RNS310 čítalo mapy z kartye a pri RNS315 teda amundsen+ sa dali karty zamieňať medzi vozidlami,mapy sa aktualizovali v systéme a karta mohla von.Ako to teda je pri novších amundsenoch? Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox50 Posted April 20 Share Posted April 20 Amundsen co mám já (MIB2.5) 2019 přijímá jen originální SD kartu, a mapové podklady jsou na SD kartě, tedy musím být pořád zasunuta v autě. Ale není problém ji vyndat s použít v jiném autě. Tím že kartu z auta vytáhneš nemá mapové podklady. Tedy SD karta je zároveň jakoby "licencí", tedy navigace funguje jen v tom autě ve kterém je zasunutá SD karta. (Neoriginální karta prý nefunguje.) Pokud vím Columbus to má tak, že SD karta může být jakákoliv (i neoriginální) prototže tam se mapy překopírují do jednotky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirer Posted May 13 Share Posted May 13 Amundsen ma nove mapy, stiahnute sice az na treti pokus, ale funguju :) https://www.seatcupra.net/forums/threads/updating-the-inbuilt-mib2-satnav-mib2-tricks-and-lost-mib1-card-solution.388586/post-5008005 Opat nutne pri 16GB karte a zvoleni ASA1 (cela europa) zmazat nepotrebne jazyky v priecinku SDS 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemo Posted May 14 Share Posted May 14 Mapy jsem v (SIII Columbus) aktualizoval, nicméně oprav se Škodovce moc přenést nepovedlo. Spousty změny na cestách jsem hlásil 09/2021 (byly mi potvrzeny a zmíněno vydaní v Q1 2022) ovšem opravy stále chybí. Maďarská M30 z Košic taktéž chybí. 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirer Posted May 16 Share Posted May 16 Vacsinou jazdim na Waze, ale aj tak mam rad ked to je aktualizovane. Ked som auto pred mesiacom a pol kupil, boli tam snad povodne mapy z roku 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talo77 Posted May 16 Share Posted May 16 (edited) Ja som Columbus Mib1 poriesil instalaciou android modulu.Na navigaciu pouzivam Sygic s online aktualizaciou dopravy.Sadnem do auta a telefon automaticky cez rutinu vytvori hotspot a modul sa nan pripoji.Origo navigacia je nepouzitelna sragora Edited May 16 by Talo77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirer Posted May 16 Share Posted May 16 dovolim si nesuhlasit. uz som to niekde pri F3 urcite pisal. Rumunsko, kopce, bez internetu - nechytila sa Waze, Google mapy, Mapy.cz ani Sygic (ktory by mal byt offline). jedine co sa chytilo okamzite, bola prave zabudovana navi. niekto to mozno ani nezazije, ale ako zaloha je fajn mat nieco navyse 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts