ferda25 Vloženo 19. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2015 (editace) Ano...tj. nové mapy pro Columbuse: http://vw.download.navigation.com/automotive/VW/MIB1/MIB_High1_Single_File_EU/P134_N60S5MIBH3_EU_NT.7z nebo http://infotainment-cdn.skoda-auto.com/base/maps/P134_N60S5MIBH3_EU_NT_Q1.15.ZIP nové mapy pro Columbuse - auto vyrobené od 05/2015(dole lze aktualizovat jen jednotlivé země): http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-NavteqEurope-Site/en_GB/-/GBP/View-Promo?&cwt=application/ApplicationFrame_campaign_light&Page=VW_Europe_Pro_MIB2 nové mapy pro Amundsena - auto vyrobené do 05/2015: http://vw.download.navigation.com/automotive/VW/MIB1/MIB_Standard1_Single_File_EU/P54_N60S3MIBS2_EU_NT.7z nové mapy pro Amundsena - auto vyrobené od 05/2015 + face Yeti od 11/2014: http://vw.download.navigation.com/automotive/VW/MIB2/MIB_Standard2_Single_File_EU/0521_V04_1205c.xEUR.7z Editováno: 19. Listopad 2015, autor: ferda25 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AR1 Vloženo 19. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2015 ferdo, mám columbuse, auto 2011, můžu z toho něco beze škod použít? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 19. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2015 Tak tam nemůžeš použít z těchto map nic... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AR1 Vloženo 19. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2015 Ď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 To by mě taky zajímalo. Mám 4/2013, budeme na tom asi stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 Ano je to dle všeho poslední možná aktualizace pro první auta. Jsem zvědavý na kolik aktivace nových map vyjde, ale když vidím, že chtějí u navigace za aktivaci hlasového 6000,- a u rádia 3000,- můžete se připravit na hodně zajímavou částku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 A jak to mají ošetřené? Nějaké natvrdo zakódované datum v jednotce? Jinak teda oficiální stránka mi pořád nabízí tu starou verzi. Maj tam bordel jak v tanku. Ale už aktualizováno :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 Každá mapa má v sobě identifikaci a řídící soubor, který umožní její nahrání je digitálně podepsán, tj. upravit identifikaci a změnit kontrolní součty pro nahrání....narazíš na problém s digitálním podpisem a uvnitř navigace je další klíč a ten ví, že prostě je validní pouze pro mapy s určitou identifikací, tento klíče je rovněž digitálně podepsán a navíc obsahuje VIN vozu pro který byl uvolněn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 No jsem zvědav, jak to bude vypadat po vypršení těch tří let - jestli bude každá aktualizace stát X tisíc, tak je to dost na houby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 Plus teda kvalita dat opět nic moc, podíval jsem se na svou oblíbenou křižovatku v Lipůvce a co myslíte - i v aktuálních mapách je tam kruháč. Tj. už minimálně dvě aktualizace, kde měla být normální křižovatka. A přitom v mapách Here je to správně a je to tam správně už dlouho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 Očekával bych cenu kolem 10.000,- a to ještě bude jen na rok.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 20. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2015 Četl jsem v jiném vlákně, že pokukuješ po Supovi. Já si OIII budu muset nechat déle. V létě jsem musel jet podle navigace v mobilu, asi se k tomu vrátím. Pro mě osobně je Columbus zklamání, nedodělek. Zastaralé mapy a zvláštní výběr tras, špatným nastavením to ale není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SirThunder Vloženo 23. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2015 Tak konecne po tydnech cekani vidim pod svym VIN kodem i 2016 mapy. Jsou uplne stejne, jako tu ferda25 psal drive, takze opravdu meli jen bordel u skodovky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 Dnes ráno jsem na svůj VIN viděl taky stále ECE 2015/2016 pro Columbus, ale teď už tam vidím ECE 2016 (22,00GB). Nicméně už mám také aktualizováno z odkazu výše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Korni Vloženo 25. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2015 Tak stahuju mapy pro můj Columbus do O3, hele bude tahle aktualizace fungovat i u nového Supa, ať mám vše při jednom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 25. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2015 Asi ano. Pokud ti po zadání VIN Supa nabízí ke stažení stejný název souboru. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 Má někdo zaktualizováno? Mně to totiž po úspěšné aktualizaci úplně shodilo navigaci a píše to toto: Současný stav je takový, že mám navigační systém Columbus bez navigace. V MaxiDOTu zmizel ukazatel světových stran a ukazatel teploty se přesunul z pravé strany MD doprostřed. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 Auto je 2013, MR 2014. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 Mě spíš přijde, že se něco stalo a špatně se to nahrálo. Pokud je navigace blokovaná nefunkčním klíčem tak to píše jinou zprávu. Nahrát jako softwarový update. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 To jest jak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 Mě se to stalo (tuším, že to mohla být tato hláška), když jsem dělal svoji první aktualizaci. Ale tenkrát to bylo tím, že mi nedoběhla celá aktualizace, já o tom nevěděl. Druhý den popojížděním po městě mi náhle naskočila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 tak to je mazec, raději auto prodat - ještě že to plánuji nicméně znám lidi co mají O II a Columba a nikdy v životě mapy neaktualizovali a jezdí podle těch původních - tedy tuším z roku 2004 Ale notak, Columbus v roce 2004? To byl možná tak na papíře:) myslíš 2008-9;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 (editace) Koncern opravdu začal montovat navigace Columbus a RNS510 až v roce 2008 a od 05/2011 v nich záměrně nechal způsobit softwarovou chybu a tím dle mého poškodil všechny zákazníky, kteří si tuto navigaci koupili spolu s novým vozem, protože způsobí časem pád celé této navigace(jedná se o špatný kontrolní součet pro oblast identifikace hardwaru a postupem času to zmenší oblast NAND pamětí s kontrolním součtem natolik, že navigace nelze spustit a nelze ji opravit přehráním jakéhokoliv typu software). V roce 2004 se mohla objevit jedině po vlastní instalaci majitele vozu. Nutné povolit diagnostikou "Vývojový režim" a následně dlouhým držením tlačítka MENU se dostat až do menu kde je volba green menu(do něj nevstupovat!!) a v této části menu si najít položku SWDL....zbytek je skoro shodný s aktualizací software: http://forum.skodahome.cz/topic/122512-infotainment-navigační-systém-columbus/?p=2016337 Editováno: 27. Listopad 2015, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LADIS AMBROS Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Zdravim jak zauktualizuji Amundsena v Octavii r.v. 2005 cerven kdyz to chci udelat pres www tak mi to po zadani vin napise neocekavana chyba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Já nevím, děláš si srandu? Už jsem ti tady jednou podobný dotaz přesunul do OII, tak si to laskavě najdi a nespamuj tady - zde jsi totiž v sekci OIII! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.