Publikováno Červen 10, 201312 r Zdravím.Takže nedělá to moje fabka úplně pravidelně, ale stává se, že když přidám plyn tak se začne celá přední část vozu klepat.Míň plynu - míň se klepe a obráceně.Nejvíc je to když přidám do kopce.Prostě když potřebuju krouťák.Je to 1.9 tdi s čipem na 100 Kw.Netuší někdo kde je zakopanej pes?A opravdu to není při každý jízdě.
Červen 10, 201312 r Dělá ti to jen při určitých otáčkách, nebo v celém rozsahu? Po přidání plynu, motor zrychluje i s klepáním a nebo se dusí a nezrychluje?
Červen 10, 201312 r Příteli okřídleného šípu, pro: saimon3 - tak, jestli ta Tvoje Fabule nemá z toho přidání plynu strach a potom se rozklepe Ale nyní vážně, příčina vibrací může být různá - od nevyvážení, volných gumových uložení, volných spojů, čepů atd. To si asi nechtěl slyšet. Ty si chtěl slyšet, že to dělá pouze spojka, že? Na zvedák s ní a provést důkladnou kontrolu podvozku. Nic jiného Ti nezbyde. Ale možná se Ti někdo ozve a prozradí Ti, že to dělá to nebo ono a bude to v cajku. To Ti přeji. Radek.
Červen 10, 201312 r Autor Motor zrychluje i s klepáním.Žádný dušení.Jí asi brzy zadusím sám.Kola jsou znovu vyvážený.Tak začnem u těch uložení.
Červen 11, 201312 r Autor Taky slušnej nápad s poloosou.Měnil jsem je předtím na Citrouši.To bych měl taky radost.Díky.
Červen 17, 201312 r zdravím, mám stejný problém jako saimon3. Při volném zrychlování od 100km výše mi začne vibrovat volant. Kola jsou vyvážený. Nedělá to v určité rychlosti, ale pouze když na pětku ze 100/110 začnu volně zrychlovat. Když dám 4ku a vytočím ji do 110, tak to nedělá. V servisu mi bylo řečeno, že je to možný, že to bude poloosa vnitřní kloub. Máte prosím někdo zkušenosti s výměnou, cena, případně tip, kde sehnat díl atd. Jaká to bude poloosa (bylo mi řečeno, že ta delší). díky moc..
Červen 20, 201312 r ok, díky, 1500 je ještě v pohodě. zapomněl jsem uvést motorizaci. 1,9TDi 74Kw. našel jsem tohle... http://www.levne-autodily-skoda.cz/product/kloub-poloosy-vnitrni-uplny-skoda-fabia-2-14tdi1974kw1j0-498-103kpo-dovoz-9488/ příjde mi to možná až moc levný. V origo mi řekli, že by to stálo cca 4tis. Vždycky jsem se snažil dávat origo, ale tohle ne
Červen 24, 201312 r tjn. ještě bych měl dvě ot. dělá škodovka repas? je vnitřní kloub stranově zaměnitelný (prvavá, levá strana)? díky moc za info :-)
Červen 24, 201312 r Jen potvrdím, že to s největší pravděpodobností budou poloosy. Služební Focus se klepal jako ratlík v celém spektru otáček. Následná výměna komplet poloos to vyřešila a auto bylo ready. Pokud se přestane klepat po uvolnění plynu, tak je to jasné. Jinak jsou firmy, které dělají repas. Ale víc ti poradí přítel Google.
Červen 24, 201312 r jj, díky, tak přesně tohle to dělá a příjde mi, že se to stupňuje, proto se to snažím co nejrychleji vyřešit :-)
Červen 25, 201312 r Autor Byl jsem na STK .Známej to vzal projet a samozřejmě nic.Koukli na to technici a taky mi bylo řečeno, že to jsou poloosy.Já jel dnes do Praglu a po 40 km to začlo dělat.Na 1, 2 při vytočení nic. Začína to hodně vibrovat až od 3-ho stupně.Až mi z toho třasu klepe vejfuk do podlahy.
Červenec 10, 201312 r Autor Tak auto se klepalo teď už i po městě.Poloosy byla správná volba.Vyměnil jsem teda radši obě.Vnitřní klouby byly úplně v háji.Auto je OK.Snad na delší dobu.
Červenec 31, 201510 r Zdravím pánové , já mám přesně opačný problém , při zrychlování na 1. a 2. stupeň se ozývají divné zvuku z motorového prostotu a převodovky a auto se rozklepe , ale to jenom v tom případě , když se rozjedu svižně , při jemném akceleraci je klid . Nejdřív jsme mysleli , že spojka (už měla taky svoje kilometry ) , tak jsme ji vyměnili a dělá to stále . Už se vyměnilo lízátko pod motorem , to samé . Auto najelo po chipu cca 60 tis. km a byl klid až teď . Už nevíme , kde může být problém . Mohl by někdo poradit . Díky
Červenec 31, 201510 r A na ostatní rychlosti je klid? Jinak asi budeš muset vyměnit i ostatní silentbloky hnacího agregátu, tedy zavěšení motoru a převodovky.
Srpen 6, 201510 r na ostatní kvalty je klid , dneska se bude měnit ten silenblok , co drží převodovku , Už fakt nevím , jestli třeba není problém v převodovce ?
Duben 26, 20187 r čaute mam Fabiu 1,9SDI auto sa rozvibruje na 3, 4 a 5 prešiel som celú túto tému poloosi som vymenil dnes som kupil spojku a hodim tam novu mozno sa to strati uz neviem co by mohlo byt spojka zabera uplne na vrchu a dokonca dnes som nechal zatiahnutu rucnu brzdu mal som zaradenu jednotku pustil som spojku a s autom to neurobil nic ako keby som tam mal vyhodenu rychllost a volnobeh predpokladam ze spojka to uz ma uplnne za sebou.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.