Listopad 4, 201311 r ja jsem teď zimní 185/60 R15 nafoukl na 2,4 (tusim ze na vicku je 2,2 u prazdnyho a 2,5 u plnyho auta) tak jsem dal takovy střed
Listopad 4, 201311 r Svět motorů 45/2013 velký test pneuměřičů. Filson - při hodnotě jednoho baru má odchylku 41%!!!
Prosinec 7, 201410 r Tak jsem si "zkalibroval" tlakoměr. Změřil jsem průměr pístu (12,7 mm). Z toho jsem spočítal jaký tlak vzduchu způsobí sílu např. 3 000 g. Tuto sílu způsobí tlak 2,37 kg/cm2. A tuto sílu jsem kontroloval na kuchyňské váze. Pístem tlakoměru jsem tlačil na váhu a když ukázala 3 000, tak jsem odečetl výchylku tlakoměru. Původně ukazoval víc (2,55) což se docela shodovalo s porovnáním s jinými tlakoměry. Na konci pístnice mám šroubek, kterým se upravuje naměřená výchylka. Takže mně to teď měří docela dobře, určitě lépe než před "kalibrací".
Únor 5, 20178 r Dodržujete předepsaný tlak pro zimní 15´ u poloprázdného auta - 2.1 předek a 2.3 zadek nebo dáváte obvyklých 0,1 navíc? Mně to vepředu příjde málo, ze servisu mi to vrátili s 2.1 všude.
Únor 5, 20178 r Přes zimu dávám o 0,1 více než je předepsáno. Z pneuservisu mě to vrátili také se stejnými hodnotami jako tobě ze servisu. Upraveno Únor 5, 20178 r od Yosef
Únor 5, 20178 r Máš pravdu, díky za upozornění, takže budu zase o 0,2 více přes zimu. Někde jsem vyčetl ze má být o 0,1 a že to bylo v návodu k obsluze a chybička.
Únor 7, 20178 r ja som teraz kontroloval a mal som na 15kach uz nizsi tlak ako je predpisane, tak som natlacil o 0,2 viac a spotreba isla dolu a auto sa ovela lepsie sprava na ceste
Únor 15, 20178 r Tlakuju vzdy na max. predepsanou hodnotu a je jedno jestli jezdim sam nebo plnej. U tech zimaku si mi jen potvrdilo jaka je obycejnej vzduch potvora. Husteno pri cca 10°C, jake prekvapeni ze pri 0°C je pneu pomalu prazdne. Ze to bude az takovej rozdil me nenapadlo...
Březen 21, 20178 r Pozdravujem, niekde tu asi v sekcii Podvozok bolo spominane mierne prehustenie pneumatik z dovodu lepsieho drzania auta na ceste. Ak si dobre pamatam, niekde bolo udavane, ze o 0,3 bar viac ako je predpisane vyrobcom. Neviete mi prosim poradit, kde to najdem, resp. ako teda nahustit letne pneu 17" 215/40 aby bolo lepsie spravanie auta na ceste? Dakujem
Březen 21, 20178 r před 11 hodinami, tapert napsal: Pozdravujem, niekde tu asi v sekcii Podvozok bolo spominane mierne prehustenie pneumatik z dovodu lepsieho drzania auta na ceste. Ak si dobre pamatam, niekde bolo udavane, ze o 0,3 bar viac ako je predpisane vyrobcom. Neviete mi prosim poradit, kde to najdem, resp. ako teda nahustit letne pneu 17" 215/40 aby bolo lepsie spravanie auta na ceste? Dakujem Ja mám v návode v sekcii Kolesá a pneumatiky uvedené toto: Hodnoty tlaku pre letné pneumatiky sú uvedené na vnútornej strane krytu palivovej nádrže » Obr. 105 . Hodnoty tlaku pre zimné pneumatiky sú o 20 kPa (0,2 bar) vyššie ako pre letné pneumatiky.
Březen 21, 20178 r Zimní se foukají o něco víc proto, že při nižších teplotách se tlak v nich sníží. To je fyzika - tlak, objem, teplota. Teplota se bere v kelvinech, takže (+ 10 / - 10) pro jde o poměr 283 / 263 st. Kelvina (izochorický děj). Neřekl bych, že přehuštěním o 0,3 atm se vlastnosti pneu nějak výrazně změní, už při předepsaném huštění jsou vlastnosti ideální. Každpádně to bude něco za něco, jídní vlastnosti za pohodlí, životnost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.