rogerer Vloženo 4. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2013 ja jsem teď zimní 185/60 R15 nafoukl na 2,4 (tusim ze na vicku je 2,2 u prazdnyho a 2,5 u plnyho auta) tak jsem dal takovy střed Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2013 Svět motorů 45/2013 velký test pneuměřičů. Filson - při hodnotě jednoho baru má odchylku 41%!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 7. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2014 Tak jsem si "zkalibroval" tlakoměr. Změřil jsem průměr pístu (12,7 mm). Z toho jsem spočítal jaký tlak vzduchu způsobí sílu např. 3 000 g. Tuto sílu způsobí tlak 2,37 kg/cm2. A tuto sílu jsem kontroloval na kuchyňské váze. Pístem tlakoměru jsem tlačil na váhu a když ukázala 3 000, tak jsem odečetl výchylku tlakoměru. Původně ukazoval víc (2,55) což se docela shodovalo s porovnáním s jinými tlakoměry. Na konci pístnice mám šroubek, kterým se upravuje naměřená výchylka. Takže mně to teď měří docela dobře, určitě lépe než před "kalibrací". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 7. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2014 McMatej: nechceš mi zkalibrovat i můj měřák? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 7. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2014 McMatej: kde se na tebe hrabe metrologický ústav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 5. Únor 2017 Sdílet Vloženo 5. Únor 2017 Dodržujete předepsaný tlak pro zimní 15´ u poloprázdného auta - 2.1 předek a 2.3 zadek nebo dáváte obvyklých 0,1 navíc? Mně to vepředu příjde málo, ze servisu mi to vrátili s 2.1 všude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 5. Únor 2017 Sdílet Vloženo 5. Únor 2017 (editace) Přes zimu dávám o 0,1 více než je předepsáno. Z pneuservisu mě to vrátili také se stejnými hodnotami jako tobě ze servisu. Editováno: 5. Únor 2017, autor: Yosef Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 5. Únor 2017 Sdílet Vloženo 5. Únor 2017 V navodu se pise ze zimni pneu mas hustit o 0,2 vice nez je predepsano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 5. Únor 2017 Sdílet Vloženo 5. Únor 2017 Máš pravdu, díky za upozornění, takže budu zase o 0,2 více přes zimu. Někde jsem vyčetl ze má být o 0,1 a že to bylo v návodu k obsluze a chybička. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tapert Vloženo 7. Únor 2017 Sdílet Vloženo 7. Únor 2017 ja som teraz kontroloval a mal som na 15kach uz nizsi tlak ako je predpisane, tak som natlacil o 0,2 viac a spotreba isla dolu a auto sa ovela lepsie sprava na ceste Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 15. Únor 2017 Sdílet Vloženo 15. Únor 2017 Tlakuju vzdy na max. predepsanou hodnotu a je jedno jestli jezdim sam nebo plnej. U tech zimaku si mi jen potvrdilo jaka je obycejnej vzduch potvora. Husteno pri cca 10°C, jake prekvapeni ze pri 0°C je pneu pomalu prazdne. Ze to bude az takovej rozdil me nenapadlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tapert Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Pozdravujem, niekde tu asi v sekcii Podvozok bolo spominane mierne prehustenie pneumatik z dovodu lepsieho drzania auta na ceste. Ak si dobre pamatam, niekde bolo udavane, ze o 0,3 bar viac ako je predpisane vyrobcom. Neviete mi prosim poradit, kde to najdem, resp. ako teda nahustit letne pneu 17" 215/40 aby bolo lepsie spravanie auta na ceste? Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Nevim to 100% ale to prehusteni se snad tykalo zimnich pneumatik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tasum Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 před 11 hodinami, tapert napsal: Pozdravujem, niekde tu asi v sekcii Podvozok bolo spominane mierne prehustenie pneumatik z dovodu lepsieho drzania auta na ceste. Ak si dobre pamatam, niekde bolo udavane, ze o 0,3 bar viac ako je predpisane vyrobcom. Neviete mi prosim poradit, kde to najdem, resp. ako teda nahustit letne pneu 17" 215/40 aby bolo lepsie spravanie auta na ceste? Dakujem Ja mám v návode v sekcii Kolesá a pneumatiky uvedené toto: Hodnoty tlaku pre letné pneumatiky sú uvedené na vnútornej strane krytu palivovej nádrže » Obr. 105 . Hodnoty tlaku pre zimné pneumatiky sú o 20 kPa (0,2 bar) vyššie ako pre letné pneumatiky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Zimní se foukají o něco víc proto, že při nižších teplotách se tlak v nich sníží. To je fyzika - tlak, objem, teplota. Teplota se bere v kelvinech, takže (+ 10 / - 10) pro jde o poměr 283 / 263 st. Kelvina (izochorický děj). Neřekl bych, že přehuštěním o 0,3 atm se vlastnosti pneu nějak výrazně změní, už při předepsaném huštění jsou vlastnosti ideální. Každpádně to bude něco za něco, jídní vlastnosti za pohodlí, životnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.