Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

Jojo, protože jsem to poctivě přečetl na netu a tak jak jsi to vyložil ty mi to prostě nepřipadá že je to správně... Nemůžu si pomoc, ale prostě to ze všech podkladů vypadá, že nezáleží vůbec na situaci za které dochází k zúžení dvou pruhů do jednoho a je nutné se zipovat na konci dvou pruhu kde se sjíždí do jednoho ať už se jede, stojí nebo letí ...nemůžu si pomoc ale takhle jsem to pochopil já a to jsem podle mě celkem průměrně inteligentní člověk... A takhle to chápe většina lidí co jsem se jich na to ptal ten zbytek vůbec netušil o čem mluvím...

Boha, já nic nevykládám, je to explicitně stanoveno patřičnými ustanoveními zákona. Nečti nějaké články na netu, ale zákon! Ten jediný je platný!

Tak naposled - zip platí jen za předpokladu souběžné jízdy (§12, odst.5 zákona o provozu na pozemních komunikacích) a souběžná jízda je když "Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen "souběžná jízda"); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu." (§12, odst.3, zákona o provozu na pozemních komunikacích v platném znění). 

§12

odst. (5) Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy. Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu.Tam, kde se dva jízdní pruhy sbíhají v jeden, aniž by bylo zřejmé, který z nich je průběžný, nesmí řidič jedoucí v levém jízdním pruhu ohrozit řidiče jedoucího v pravém jízdním pruhu.

Definice souběžné jízdy:

odst. (3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen „souběžná jízda“); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BESIP: Někteří řidiči včera si pravidlo zipu vynucují i v případě, kdy se jeden ze dvou pruhů jedoucích rovně mění v odbočovací. To je chybné. "Pruh, kterým jedou, nepřestává být průběžný, jen vede jiným směrem," vysvětluje Besip.  :kol-28:

• Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři

BESIP: Někteří řidiči včera si pravidlo zipu vynucují i v případě, kdy se jeden ze dvou pruhů jedoucích rovně mění v odbočovací. To je chybné. "Pruh, kterým jedou, nepřestává být průběžný, jen vede jiným směrem," vysvětluje Besip.  :kol-28:

tady zakládáte škodahome BESIP #2? :D

Odkaz ke komentáři

Nejlepe se pry klickuje s nakladakem po kolonade. Asi si pujcim kamion od stryce a zitra se jedu prohed po kolonade. Ale asi si spis pujcim sklopku osmikolku. S navesem bych se tam blbe vytacel. Jeste bych nekoho srazil [emoji23] [emoji23] [emoji23] . Stryc bude mit peknou reklamu a az budou o me psat jakej jsem tetorista tak napiste, ze to ze me neudelal IS ale SA. [emoji23]

Odkaz ke komentáři

Pawouku, u mě každý kdo se chce nacpat di mého jedoucího pruhu a jemu z jakéhokoli důvodu končí jeho pruh, tak ho pustím a je mi fakt úplně u prdele jestli jede, nebo už stoji před zúžením nebo jestli předjede kolonu, prostě je to nejlepší a nejrychlejší způsob jak v místě kde se tvoří kolona opustit toto místo a zbytečně dál nezacpávat komunikaci. To že se kecá o nějaké souběžné jízdě kdy to platí, pak tě dva debilové nepustí a ty musíš zastavit a v tu chvíli už pro tebe zip neplatí... tohle je kreténské řešení a je absolutně zavádějící a matoucí a jak říkám, celé naše zákony i předpisy jsou schválně matoucí aby se v nich dalo kličkovat, v Americe je vsechno jasné dané, je jedno jestli sáhneš při kontrole do kapsy pro papíry nebo pro zbraň, je nastavený přesný postup a jak ho posereš jsi mrtvej, tady musíš na policajta vystřelit aby mohl on něco udělat... Kokotinec jakej nikde jinde ve světě není...

Takže přede mě se dostane vždy jedno auto, někdy i dvě a na druhou stranu ja přijede, dám blinkr auto první za mnou nechám přejet pokud me nepustí, ale další už tlačím a cpu se pokud mi nenechá místo na zařazení a říkej si co chceš. Nikoho to nezabije a nikoho to neomezí, sám to tak dělám a vím to... Tím ukončují ze své strany plky o ZiPu a mysli si o mě co chceš, třeba že nemám na silnici co dělat. Řídím se selským rozumem a snahou řešit situaci tak, jak je to nejefektivnější...

[emoji6]

Jsem pirát, proto jsem v tomhle vlákně...

Editováno: , autor: Stringo
Odkaz ke komentáři

Jistě, dělej si co chceš, ovšem je do té doby, než něco způsobíš. To pak taková legrace nebude. Potom tady budeš skučet, žes dostal pokutu (to v lepším případě). Sám jsi zde jasně popsal, jak jsi svým nezákonným jednáním ohrožoval jiného řidiče a ještě ses na něj neoprávněně osopil (měl ti nejspíš dát přes držku, možná by se ti rozsvítilo). Na co tady vymýšlíš nějaké konstrukty, když je to jasně dané. Při jízdě přes křižovatky také nedodržuješ podmínky, za kterých je to možné? Je to naprosto stejná analogie. Amerikou se neoháněj, těch kravin v zákonech tam mají nejspíš víc než my. Dodržuj raději ty české. Tož tak.

Odkaz ke komentáři

Tak jako ma Clint nad posteli na zdi, misto svatebni fotografie s manzelkou, portret Putina a Clint pri nem denne usina s malou modlitbou. Tak Pawouk ma obraz v nadzivotni velikosti te damy se zavazanyma ocima v jedne ruce mec a v druhe vahu. Modlitba kazde rano a kazdy vecer aby mu dsla silu behem dne neporusit ani jeden bod, odstavec ci paragraf nebo zakon v platnem zneni pravni upravy CR. A pokud porusi dopravni predpis, vyhleda nejblizsi policejni dluzebnu kde se uda a uhradi radne pokutu a necha si vystavit trestny bod. [emoji23] [emoji23] [emoji23]

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Zrusit tento teroristicky nastroj. Co kdyz s tim vjedes na kolonadu a prejedes s tim hromadu lidi. A tech tvych 110kg jen tezko nekdo zastavi. Rika se, ze naboj raze .45 byl konstruovan tak sby zastavil beziviho kone s jezdcem. Myslim si ze Koktu na tom e-prkne nezastavi ani toto. [emoji23]

Editováno: , autor: Petrrr
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři

Není to schválené na provoz po veřejných komunikacích a po chodníku se s tím nesmí. Takže se s tím dá jezdit doma po dvorku, je to dobrý třeba na vynášení odpadků, nebo na jízdu mezi obyvákem a kuchyní, když dostane Kokta hlad, aby nemusel pěšky. Protože má hlad skoro furt, ušetří takhle denně i 15 kilometrů chůze [emoji23]

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...