Deepness Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Ahoj, mohl byste mi někdo prosím vás poradit, jak mám vydělat žárovky z parkovaček z Superba 2, mám xenony. Mám návod a dočetl jsem se, že se má sundat objímka a vydělat ven, ale když šáhnu na žárovku tak ji nemůžu vydělat... Díky za rady... Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Nejde ti vytahnout zarovka z objimky nebo objimka ze svetla? Me taky praskla parkovaci zarovka vepredu a nepodarilo se mi ani vyndat objimku ze svetla, asi jsem se bal poradne zabrat. Kazdopadne vepredu je zarovka W5W a ta by mela jit z objimky jednoduse vytahnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 30. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Nejde mi vydělat objímka ze světla... sundám takovou tu gumovou krytku, dostanu se až k žárovce, pootočím ji, ale nejde vytáhnout, když zaberu tak hýbu s celou parabolou a nerad bych něco poškodil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 (editace) Nebát se toho a zabrat - vyskočí ven. Taky jsem se bál, ale nakonec v pohodě . Je tam jen těsně ,,nacvaklá", zádné ,,packy" nebo jiné pojistky nemá... Editováno: 30. Červenec 2013, autor: GeorgeFSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 30. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Moc vám děkuji... doufám, že nic nerozbiju... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Určitě ne .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 3. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 Len doplním že originál tam patrí modrá žiarovka http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/n01775310-ziarovka-12v-w5w-oe-10851.html N01775310 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 3. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 Tak dneska se mi parkovacky podarilo vyndat, chce to poradne zabrat. Koupil jsem ve skodovce ty modre, ale myslim, ze je to zbytecne, protoze jsou drahe jako cert (1 stala 80KC) a stejne sviti zlute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 3. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 drahé sú ale tie moje svietia bielo , porovnávali sme s klasikou a rozdiel tam bol , a hlavne sú biele kým sa nevypália , nie ako tie modré natreté farbou čo opadá po jednej jazde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 3. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 já bych tam rád dal bílé ledky... předpokládám, že to bude vypadat lépe než s origo žárovkami... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 5. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2013 Ledky hazi chybu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 6. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2013 (editace) S odporem chybu nehází, bez odporu to umí pořešit např. ferda25... A lépe to vypadá určitě ... Editováno: 6. Srpen 2013, autor: GeorgeFSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 7. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2013 ledky s odporem je vrchol nespolehlivosti. Pokud nekdo umi vypnout chybove hlaseni, pak bych proti ledkam nic nemel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 7. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2013 proč vrcholem nespolehlivosti? mě slouží dobře už několik let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 7. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2013 Osobně bych je tam s odporem taky už něchtěl - odpor se hodně zahřívá a rozpadají se LEDky (takovou mám zkušenost z jiného auta, kde bylo teda na žárovku i málo místa, resp. svítila ve velmi těsném prostoru), ale někdo říká, že bez problému. Každopádně já jsem to na SUPovi řešil tím druhým způsobem (resp. řešil mi to ferda25) a jsem úplně spokojenej. Chybové hlášení nemám vypnuté, jen přizpůsobené LEDkám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 27. Září 2013 Sdílet Vloženo 27. Září 2013 (editace) Zdar lidi, dnes jsem instaloval ledky do předních parkovaček a k mému údivu, vše funguje bez problému a nehlásí žádnou chybu. Zkusil jsem tedy schválně ledku úplně vyndat a ihned chyba vyskočila. Moje požadavky na LED byly a) barva ke xenonům svítivost jako žárovka c) aby nebylo na první pohled vidět, že je instalovaná LED kvůli PaChům. Moje řešení Osram LED w5w. a) barva 4000K má rozptylový klobouček, který světlo láme všude kolem c) díky kloboučku není vidět na první pohled že je to LED a jako bonus, jak jsem zmínil výše, nehlásí chybu na PP a ani se nemusí dodržovat polarita + a - Koupil jsem zde: http://www.autozarovky.cz/osram-w5w-led-2850cw-02b-6000k-12v-1w-2ks-147 Takže spokojenost veliká. Foto pro porovnání, pravá strana ve směru jízdy originál žárovka, levá LED. Foceno mobilem, ale rozdíl vidět je. Editováno: 27. Září 2013, autor: waikiki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 27. Září 2013 Sdílet Vloženo 27. Září 2013 Problém všech těchto řešení je, že je stejně systém hlídání odstaven....ta elektronika co ho "oblbuje" může fungovat dál a LEDky svítit nemusí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 27. Září 2013 Sdílet Vloženo 27. Září 2013 Třeba ta elektronika na oblbování to hlídá sama a pak to sama práskne, když to nebude svítit. Uvidím, až to nastane. Čekal jsem, že to bude hlásit závadu a budeme to řešit u tebe, až pojedu na ty koncové světlomety a osvit RZ, ale ono to nic nehlásí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiKey Vloženo 30. Září 2018 Sdílet Vloženo 30. Září 2018 (editace) Vzhledem k tomu že není kompletní téma a podle mě jde i o špatné rady uzavírám inteligentně téma. Nikdo nečeká, že po pokusu o demontáž obrysu skončí demontáží celého světla kvůli poškozené kabeláži! Jelikož už obrys pomalu odcházel,chtěl jsem žárovičky vyměnit. U mě nějaký inteligent tahal obrys za kablíky kleštičkama bohužel to nebylo vidět a kdybych přemýšlel a nečetl rady odsud tak jsem na tom lépe! Následkem tahání bylo jen, že povolila lehce izolace naštíplá kleštičkama a krom toho že se odhalil kablík. Začal se taky obrys vypínat plus hláška na přístrojovce. Povytáhl jsem totiž kontakt a možná poškodil i plusový přívod to se teprve uvidí... Jelikož to je dělané na tahání z příma a ne z boku, nešla objímka pořádně chytit a ani jsem ji napoprvé nedokázal demontovat! Snad někdo s malou ručičkou by to dal :-D První i druhá žárovička odešla, jestli to bylo zkratem v kabelu netuším? Už jsem neměl další, dal jsem ledky a ty tedy při pár pokusech svítili bez problému. Moje rada teda zní, buď si udělejte očko z tenké stahovací pásky a navlékněte ho na vroubkované úchyty objímky W5W. Což u jednoho obrysu šlo napoprvé a pak stačí jen zatáhnout a krásně to jde nebo kleštičkama chytit za ty samé vroubkované úchyty a vytáhnout Hlavně ne jak nějací debilové za kabeláž! Pak si v klidu navléknout stahovací pásku a nechat jí tam a příště se nemusíte srát s nějakým vytahováním! Když to nejde v normálním počasí, jak by jste to chtěli tahat v zimě? Jo hold když to nejde velkým kladivem, musí to jít větším :-( Editováno: 30. Září 2018, autor: DiKey Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.