Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Málo, jak se to veme, je tam ještě 40l benzínová v tom Polu, takže dojezd je celkem přes 1000km, ale je fakt, že cca 300km dojezd je pro mnohé tankování skoro obden... (nádrž na CNG u něj má 11,6kg), to těch skoro 18kg u Octavie vypadá lépe.

• Autor

S tou benzínovou ten dojez 1000km je ok,ale dokud nebude dojezd aspon 500km,tak o tom asi uvažovat nebudu.Nezkoumal jsem přesně kde se dá v mém okolí tankovat CNG,ale počítám třeba že budu muset zajet 7km tam,to samé zpátky a pokud má auto dojezd 365km,tak už tam pojedu třeba při 300km abych nejezdil na benzín,když jsem si koupil auto na plyn a tu už je otravné.To samé platí i pro elektro pohon.

uvidime s cim fabka vyleze.. ano, ma to byt koncepce z ibizy.. ale uviidme, s cim skodovka přijde.. na male auto si myslím, že 360km +- stačí.. v brně mam čerpačku za rohem, v Břeclavi je další a pak dálnice do Prahy, Prostějov, Olomouc, Jihlava... všude kam jezdím jsou pumpy.. rozhodně to zní zajímavě..

http://www.hybrid.cz/novy-seat-ibiza-tgi-jezdi-na-stlaceny-zemni-plyn

Upraveno od JirkaBrno

U současné herky jsem si nezvykl na špatná sedadla, na mechanickou klimatizaci, ale na dojezd 340-360 km překvapivě ano. Bohužel musím tankovat v průměru 1,5x týdně. Ale už mně to překvapivě přijde "normální". Za lepší podvozek a zvuk benzinového auta to ale podle mě stojí. Pro sebe bych si ale kvůli kufru musel koupit combi.

Největší smysl by mně dávalo CNG v Superbu/Passatu. Místa na nádrže by tam snad bylo dost. Asi je málo pražských taxikářů, aby se to vyplatilo :-/

Upraveno od bojler

Tak v tom Superbu/Passatu by hlavně byla ta 2.0 TGI, což už by zase jelo jinak, ale zatím bohužel jen v Audi.

• 2 týdny později...
  • 2 týdny později...

Je veselé, že se selektivně podporuje určitý typ pohonu. S podobnými sazbami na naftu a benzin by byl plyn zcela nekonkurenceschopný.

No a jestli skutečně dojde k "elektrifikaci", tak by mě zajímalo, kde vezmou vlády na přerozdělování po výpadku spotřební daně (která se mimo jiné ještě zdaňuje daní z přidané hodnoty).

To je v klidu, oni pak zdaní pořádně spotřebně i elektriku. A protože to dost dobře nejde rozlišit, zdraží se elektřina všem. Něco jako je nyní s podporou obnovitelných zdrojů, taky ji platíme v každé kWh. 

Ještě z jiného soudku, vrátím se ke spotřebě, Teď jsem dal na nádrž asi 400km po dálnici, z toho cca 250km v klidné provozu sobotního večera, nespěchal jsem, tak jsem dal tempomat na 128 což je dle GPS cca těch 120 kmh. Normálně mívám na CNG spíše vyšší spotřebu, ale výše uvedené bylo za průměr 3,8kg na 100. To mě velmi příjemně překvapilo. Je teda fakt, že na té zkur*píp* D1 jedete tak 40% osmdesátkou v uzavírkách, ale i tak jsem byl spokojen. Chce to prostě jen nespěchat a mít poloprázdnou dálnici :lol: ... takže se odstěhovat do Srbska nebo do Bulharska ...

já teď po devíti měsících dostal zase nového GTECa a učím ho znova jezdit, moc se mu zatím nechce a spotřeba 4kg, ten přechozí měl 30.000km na tachometru a jezdil už krásně

• 10 měsíců později...

Tak dneska po 14ti dnech vlastctví jsme oktu konečně protáhli po dálnici. Brno -> Praha, tempomat na 137km/h dle tacho., tzn rovných 130km/h dle GPS, a průměr 4kg/100km. Celkem mě (mile) překvapilo, že ve městě s tím žena jezdí kolem 4,3kg/100km, takže tam není tak velký rozdíl spotřeby (město vs. dálnice). 

IMG_20190216_163802.jpg

Upraveno od P1azer

• 1 měsíc později...

Předevčírem jsem 1,4 TSI protáhl po dálnici 200 tacho, a 6,7 jako nic. Už rozdíl mezi 140 a 150 tachometrově dělá cca 0,5kg.

• 1 rok později...

Zdá se mi to, nebo je cena kg CNG nyní vyšší než cena litru benzínu? To už se teď moc asi CNG nevyplatí, že? Tedy bez uvážení spotřeby kg x litry.

• 4 týdny později...

Cena plynu je sice navazana na ropu, ale v podstatě se nehybe, takže zatímco lpg je za 11.50 tak cng je pořád za 28kc +-.. Jestli se vyplatí je otázka spotřeby, pokud někdo jezdí za 4 kg cng a nebo 7 litrů ba tak se to pořád +- vyplatí.. Já jezdim za 8 l lpg, takže lpg vychází stále nejlevněji. 

V ‎01‎.‎07‎.‎2020 na 9:18, bouchy napsal:

Zdá se mi to, nebo je cena kg CNG nyní vyšší než cena litru benzínu? To už se teď moc asi CNG nevyplatí, že? Tedy bez uvážení spotřeby kg x litry.

Jestli se to vyplatí, je spíše otázka způsobu a ceny pořízení auta, a pak uvažovaného km nájezdu.

Konkrétně já mám dlouhodobou spotřebu 4,5kg CNG (jezdím dost po městě), a km mi tedy aktuálně na palivu vychází na cca 1,20 Kč.

Auto vyuzivam skoro denne, prejezd vesnice mesto. Spotreba dlouhodoba spokojenost, jinak se da zajet i paradni vysledek. Celkove jsem z plynu nadseny.

20200627_185743_copy_1651x1238.jpg

Upraveno od hopa26
edit foto

received_736267853827499_copy_1612x1209.jpeg

20200627_185759_copy_1651x1238.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.