Publikováno Srpen 13, 201312 r Ahoj všem, doufám, že nevadí, že jsem založil nové téma o VW Polo na foru o vozech značky Škoda. Avšak koukal jsem, že jste tady dost vstřícný a probírají se nejen vozy od ŠA, navíc i motor je víceméně stejný. Moje první otázka navazuje na úvod: Forum jsem detailně prošel, ale přesto by mě zajímalo zda-li motor od VW (1.2 TSI 66 Kw) je v něčem jiný, rozdílný (kromě většího výkonu) než ten od Škody (1.2. TSI 63 Kw). Také by mě zajímalo jest-li nemáte informaci, zda-li je už vyřešen problém s turbem a rozvodovými řetězy (určitě víte, co mám na mysli), zejména pak u modelů VW. Vím, že se to tu hodně probíralo, psal jsem i na VW, tam mi řekli, že už implementovali nová řešení, které tyto problémy odstraňují, ale je mi jasné, že nic jiného mi ani neřeknou(tím myslím pravdu) a proto se ptám tady. Za druhé, máme objednané rádio RCD 310 a je tam vnější konektorový vstup tzv. "aux-in". Zajímá mě zda ten daný aux-in je 3,5 mm jack nebo jiný konektor a zda-li jde propojit s mobilem pro přehrávání písniček v rádiu nebo jak vůbec se propojuje s něčím jiným a s čím, jak funguje apod. Za třetí, máme verzi Comfort Edition a je tam mechanická klimatizace - chci se zeptat jaká to je ? Resp. viděl jsem dva druhy těchto klimatizací, první kde na mechanickém posuvníku s teplotou jsou ještě uvedena tři čísla(nalevo, nahoře a napravo) a pak tento kolečkový posuvník bez čísel - je v tom nějaký rozdíl ? Myslím si že Polo a Fabia si jsou podobná - hlavně, co se týče interiéru a proto si myslím, že budete znát na mé otázky odpovědi. Pro někoho jsou to možná zbytečné dotazy, mě to však zajímá. Předem děkuji za odpovědi !
Srpen 13, 201312 r Mno,Sebastene,když už jsi sem zavítal s VW,tak alespoň ty dva dotazy,které se netýkají motorů,přenes do sekcí Autohifi a Interiér,kam patří. Tady jsou úplně mimo téma.K motoru - problém s turbem (respektive jeho elektrickou regulací),pokud vím,se třeba u Fabií a Roomstera,týkal jen vozů ze začátku výroby (2010). O dalších není nic slyšet. Rozdíl v motorech bude,předpokádám,v SW řídící jednotky - obdobně jako je tomu mezi 63/77 kW. No a rozvody - sám sis odpověděl - různě se inovují,co to ale vydrží,ukáže jen čas a najeté km. Myslím,že je tady toho o tomto problému napsáno až dost.
Srpen 13, 201312 r Pawouk ako vždy, odpovedal na všetko (čo nebolo OT). Ešte by som dodal malé info, v prípade Pola je rozdiel vo 66/77 kW verziách aj v tom, že silnejšia má 6-stupňovú prevodovku. To, že ako je odstupňovaná si ale zisti, možno posledné stupne na tom budú podobne. Fabia sa aj v silnejšej verzii dodávala iba s 5 stupňovou prevodovkou. Tiež môže byť rozdiel v zadných brzdách, ale už sa nepamätám ako to bolo u Pola. S turbom tu už dlho nikto nemal problém. O rozvodoch sa tu toho napísalo veľa, prelistuj si fórum. Niekto sa sťažuje aj pri novších ročníkoch, niekto nemá žiaden problém (napr. u mňa po viac ako 40000 km bez problémov). Ak budeš kupovať Polo, tak si priplať predĺženú záruku (vraj ju už ponúka aj VW) na čo najdlhšiu dobu a najväčší počet km. Potom keby bol problém ti to pravdepodobne uznajú na kulanciu, len musíš chodiť stále do značkového servisu (treba nájsť taký kde majú normálne ceny).
Srpen 13, 201312 r Tak jest - Ivan to doplnil i další info,třeba o převodovce (na to jsem nepomyslel). Upraveno Srpen 13, 201312 r od Pawouk
Srpen 13, 201312 r Autor Děkuji za odpovědi, máte pravdu, zbylé 2 otázky přesunu do příslušných témat. Abych to upřesnil, Polo už je objednané, jedeme si pro něj 20. srpna - Ano máte pravdu, verze 66 Kw má podle všech recenzí prodloužený 5 převodový stupeň a proto točí také méně otáček, verze 77 Kw má navíc "šestku". Od 63 Kw se dozadu montují i lepší brzdy(bubnové? - to nevím jistě) Prodlouženou záruku jsme pro jistotu přikoupili, přesněji na 4 roky\80 000 Km. Takže bude i klidnější spaní ( ) (Jen bych rád řekl, že rozhodování bylo dlouhé a těžké - nakonec bylo mezi Fábií a Polem - zvítězilo Polo a to jen z toho důvodu, že autosalon nabídl lepší úroky a celkové financování.)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.