Přejít na obsah

Sportovní podvozek

Host PetrHravec

Doporučené příspěvky

@mastibruch ST 30/30 mam druhym rokom,znizenie 15mm kedze uz v serii je RS znizena o 15mm oproti beznemu podvozku.Znizenym taziskom s optimalnym vyvazenim je auto stabilnejsie pri rychlejsom prejazde zakrutami,zlespila sa jazdna dynamika a aj celkovy vzhlad auta.Mal som moznost vyskusat a porovnat s Eibach,moja volba bola jasna.

20200428_114307.jpg

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z mojho prispevku je hadam uplne jasne ake pruziny preferujem + podlozky 15mm vpredu 20mm vzadu 😉 ST maju hladsi priebeh prejazdu zakrutou vyssou rychlostou.Eibach maju zvacsa nakopnuty zadok a to co ST zvladli pri prejazde 180st vracackou pri rychlosti 62km/h to Eibach nezvladli v tej istej vracacke pri 58km/h a ustrelilo zadok.

20200909_120041.jpg

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři

V 29. 1. 2021 na 9:25, ritch napsal:

@mastibruch ST 30/30 mam druhym rokom,znizenie 15mm kedze uz v serii je RS znizena o 15mm oproti beznemu podvozku.Znizenym taziskom s optimalnym vyvazenim je auto stabilnejsie pri rychlejsom prejazde zakrutami,zlespila sa jazdna dynamika a aj celkovy vzhlad auta.Mal som moznost vyskusat a porovnat s Eibach,moja volba bola jasna.

20200428_114307.jpg

Rozšířit  

To máš i horní uložení a co dalšího?

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Koukám po Eibach pro-kit pružinách. Dle auta jsem našel dvoje:

https://www.eibach.cz/pro-kit-skoda-octavia-combi-5e5-2-0-tdi-110kw-312051.html#technical

https://www.eibach.cz/pro-kit-skoda-octavia-combi-5e5-2-0-tdi-110kw-312223.html#technical

rozdíl je ve váze zadní nápravy 1030kg vs 1075kg. Bohužel netuším, kde tenhle údaj najdu. Nemáte někdo tucha? 

Odkaz ke komentáři

V 10. 2. 2021 na 19:10, Moral3z napsal:

Koukám po Eibach pro-kit pružinách. Dle auta jsem našel dvoje:

https://www.eibach.cz/pro-kit-skoda-octavia-combi-5e5-2-0-tdi-110kw-312051.html#technical

https://www.eibach.cz/pro-kit-skoda-octavia-combi-5e5-2-0-tdi-110kw-312223.html#technical

rozdíl je ve váze zadní nápravy 1030kg vs 1075kg. Bohužel netuším, kde tenhle údaj najdu. Nemáte někdo tucha? 

Rozšířit  

Není to náhodou combi .

Odkaz ke komentáři

Nene, combi jsou oboje. Jedna je pro zadní víceprvek a jedna pro normální nápravu. 

Na jedné stránce jsou obě varianty a jsou takto 

Náprava: Náprava s prostorově uloženými rameny

Náprava: Sdružený otočný čep ramene nápravy

Takže tím je to jasné. 

Editováno: , autor: Moral3z
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  V 11. 2. 2021 na 18:34, Moral3z napsal:

Nene, combi jsou oboje. Jedna je pro zadní víceprvek a jedna pro normální nápravu. 

Na jedné stránce jsou obě varianty a jsou takto 

Náprava: Náprava s prostorově uloženými rameny

Náprava: Sdružený otočný čep ramene nápravy

Takže tím je to jasné. 

Rozšířit  

Nevím co řešíš 2.0 TDI 110kw má vzadu kliku!!! Víceprvek má 4x4.

Editováno: , autor: kacer1
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  V 27. 3. 2021 na 19:02, Moral3z napsal:

Nakonec jsem koupil ty Eibachy. Do konce března mají akci. Včera jsem je vyzvedl a teď se musím přemluvit k montáži... S utopením souhlasím. Proto jsem koupil ještě podložky...

Rozšířit  

Nemyslel jsem utopene jako ze dovnitř podbehu ale spis jen tou velikostí. Já mám ET 43 takže kola jsou s karoserii srovnána naprosto v pohodě. 

Odkaz ke komentáři

V 27. 3. 2021 na 19:29, Malarkey napsal:

Co takhle KW a nastavit si výšku podle svého ? Navíc jsou lepši jak Eibachy, jen ta cena...

K tomu sportovní uložení tlumičů, ložiska, silentbloky a stabilizátor a mohlo by to i nějak fungovat 😁 a ne jen tak napůl.

Rozšířit  

A pak to budu muset nechat stát na dvorku, protože to bude absolutně nepoužitelné. 🙄

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  V 27. 3. 2021 na 17:57, mastibruch napsal:

No a koupil jsi nakonec ten Eibach?  Ja uvazuju nad ST ale připadaji mi ty 3 cm už moc. Měl jsem to tak na Fabii s R17 a bylo to OK. Ale na té ovci co jsem viděl fotky tak s R18 mi to pripadalo nejak moc utopene s minus 30mm. 

Nenašel někdo náhodou nějaké pružiny minus 20mm? 

IMG_20210327_073407_891.jpg

Rozšířit  

A co koupit origo pružiny ze sportovního podvozku -1,5cm?(problem bude cena), ale za mě STčka -3cm jsou pohoda, někde je tady foto einbach -3cm.

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...