Martingeff Vloženo 20. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2013 Zdravím, nesetkal se někdo s tímto problémem? Začalo mně zlobit zavírání (otevírání) kufru u SuperbaII Combi. Když chci přes lačítko zavřít kuft začne to pípat, ale kufr se nezavře. Opakoval jsem to asi 6x a pořád to jen pípalo, ale nezavřelo se to. Až když jsem mechanicky na víko zatlačil cca o 15 cm dolu a poté zmáčknul tlačítko tak se to zavřelo. Tato závada se objevuje náhodně někdy se to zavře a někdy to takhle zlobí. Jednou se mně stal opačný problém a to, že při otevírání kufru se jen pootevřel asi na 20cm a více se neotevřel. Díky moc za radu co s tím už mně to docela štve. Martin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 20. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2013 Ahoj, to pípání při zavírání právě signalizuje závadu, určitě něco bude v paměti závad, VAG (diagnostiku) si zkoušel? Neodpojil někdo akumulátor při otevřeném kufru? Příručka říká: Pokud byl při otevřeném víku zavazadlového prostoru odpojen a opětovně připojen akumulátor, je nutné systém el. ovládání víka zavazadlového prostoru aktivovat. Aktivací se rozumí inicializace řídicí jednotky ručním zavřením víka. Tím je uložena krajní poloha víka jako zcela zavřená v zajištěném zámku. Signalizace Stav Přerušovaný tón = Otevírání (tlačítkem na klíči s dálkovým ovládáním nebo tlačítkem na středové konzole ) 1 spojitý tón = Ochrana proti sevření 3 vzrůstající tóny = Potvrzení o uložení polohy víka 3 stejné tóny = Chyba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 20. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 20. Srpen 2013 Ahoj ...díky za radu. Baterku jsem neodpojoval ani nikdo jiný. Mám auto od března a začalo to zlobit před 14 dny jak byli ty velké vedra. VAG jsem zatím nezkoušel. Mylsím, že když to nechce zavírat tak se ozvou 3 stejné tóny - chyba. Zkusím to elektricky otevřít a potom ručně zavřít jestli se uloží ta krajní poloha. Pokud to bude pořád zlobit zajedu na VAG do Škodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 20. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2013 Nebo zkusit zatlačit opatrně víko dolů. Pak zkusit odpojit a znovu připojit akumulátor. To by ovšem pomohlo pouze v případě chyby "o poloze dveří" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 20. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 20. Srpen 2013 Když odpojím bateru tak budu muset nastavovat i krajní polohy oken, sklápění zrcátek, paměť sedadla a kdoví co ještě? Nebo si to všechno pamatuje i při odpojení akumulátoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Vloženo 20. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2013 Tak s podobným problémem mám živé zkušenosti- stalo se to u tátova Superbu. Otvíral jsem kufr a zrovna se trochu zvedl vítr- kufr se sekl a nešel ani natvrdo mechanicky stáhnout. Nakonec musel přijet servisák, odmontoval táhla a kufr jsme jenom zavřeli (to vše v hustém dešti). Později v servisu zjistili závadu u obou táhel a museli je vyměnit. Naštěstí vše ještě v době prodloužené záruky. Nemůžu si pomoct ale definitivně mě to utvrdilo- zlatý mechanický zavírání!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Sedačky a zrcátka si pamatuje, okna ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 4. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2013 Tak jsem byl v pondělí v servise Škoda a nechal jsem zkontrolovat zavírání na diagnostice. Byla tam závada na levé vzpěře - závadu vymazali s tím, že už je to OK. Včera jsem chtěl naložit nákup do kufru a opět ta samá závada - kufr jsem zavřel až po 4 zmáčknutí tlačítka. Takže to vypadá na výměnu obou táhel - pak to snad už bude OK. Nevíte někdo kde táhla (servomotory) sehnat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMichal Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 Ahoj, někde tady byl návod jak nastavit zavíráni pátých dveří přes klíček nebo tlačítko v autě. Nemůžu to najít. Neví někdo kde to je? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 15. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2014 na oživenie témy ...ak by niekomu nefungovalo elektrické ovládanie 5.dverí,tak jednou z možných príčin môže byť uhnitý pin v zámku ..otvoriť/zatvoriť ide len manuálne nasilu rukami Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k3nn8y Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Čauky všem co by měli problémy se zadním zavíráním kufru jako já. Koupil jsem Superba, přesně 2.0 TDI CR DPF Combi rok 2011. Sup šlape jako hodniky, ale. Jednoho dne začal blbnout kufr a občas se jakoby nedovřel a pak nešel na tlačítko jak na kíčí, tak vedle řadičky otevírat. Kašlal jsem na to, protože to zase začalo časem fungovat. Po určité době to začalo blbnout a takto se to často opakovalo. Nejhorší je, že pokud přestane fungovat to ovládání, tak se kufr nezamkne. Zadal jsem mechanikovi k opravě a ten mi po 2 dnech zkoumání jen řekl, že neví co s tím a že diagnostika hlásí nějakou zvláštní chybu. Auto mi vrátil a že prý zavolá do Škodovky co to znamená a pak mi dá vědět. Řekl jsem si, že když neví on, tak já to prostě vyřeším, stačilo rozebrat zadní víko kufru a zjistil jsem, že spínač na zámku byl zoxidovaný. Stačí ho opatrně vypojit pořádně očistit a prostříkat kontaktolem. Pak zapojit a hotovo. Vše funguje super tak jak má. Ten zadní plastový kryt je tam jen přichycený nějakými železnými svorkami, takže to chce pořádně zabrat. Tak snad se bude někomu hodit. Teď řeším jak předělat komplet předek na facelift, kdyby mi s tím někdo chtěl pomoct, tak písněte :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 Ahoj kluci prosím o radu Mam Supa II 2012, a začal me zlobit kufr ( automatické otevírání) otevře se do poloviny a jako by neměl sílu dal, pokud mu pomůžu tak to jde nahoru do mezní pozice. Dnes jsem byl u Vasi v PV na kontrole přes VAG a chybu to nehlásí ale občas kolísá napětí. Zavírat přes tlačítko jde a neseka se.Nevíte nekdo co s tim a jestli jdou ty vzpěry popřípadě opravit? Fakt 9 tis za jednu nedam :-/ Diky Castor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 3. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2015 Před dvěma dny mně opět začalo blbnout zavírání kufru (otevřít to jde). Nejde zavřít ani tlačítkem na kufru, ani tlačítkem na klíčích ani tlačítkem vedle řadičky. Pípá to jen to cukne a to je vše. Mám měněný asi před rokem levý servomotor a vypadá to, že nyní odešel ten pravý. Dnes jedu na VAG do škoda servisu tak jsem zvědavej jestli se moje doměnka potvrdí. Už mně to docela štve pořád dokola měnit serva. Kdyby to stálo pár stovek tak to člověk neřeší, ale dávat 8300,-kč už je celkem dost.... Nezkoušel jste někdo servo rozebrat a nějak to opravit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 4. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2015 Tak dle VAGU obě táhla v háji. Jedno má spálený motůrek a druhé nějaké čidlo. Oprava ve škoda servise 17.000,-kč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 4. Září 2015 Sdílet Vloženo 4. Září 2015 ..... a dát tam klasický mechanický vzpěry by nějak nešlo? Protože jestli se mě to někdy vyse*e tak nevím jestli budu chtít dát do opravy tolik peněz :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edie Vloženo 5. Září 2015 Sdílet Vloženo 5. Září 2015 Ja jsem zase zjistil ze se mi automaticky kufr neotvira az na doraz . Pri oterveni bud na dalku, talcitkem u radici paky nebo na kufr se mi oterve kufr do vysky ze se pod nen vlezu ale muzu rukou ho jeste otvrei asi o 10cm nahoru. Zatim mi to nevadi proto to neresim mozna nastaveni nebo servomotory uz maji svuj cas za sebou, uvidime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 5. Září 2015 Sdílet Vloženo 5. Září 2015 Nadoraz se ti ani nemá otevírat - výška je nastavitelná kvůli např. parkování v garáži (viz. návod k obsluze) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 7. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2015 Jasně prassat má pravdu - výšku si nastavíš jak potřebuješ. Po nastavení zmáčkneš tlačítko na zavírání kufru cca na 5s - zapípá to a tuto polohu si to pamatuje. Jestli se mně to ještě znovu vyse.e tak tam dám klasický plynový vzpěry...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas513 Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Nebudu zakládat nové téma a položím sem dotaz, mám elektricky ovládané páté dveře ... když podržím na dálkovém ovladači prostřední tlačítko otevřou se mi dveře.... super ale nelzou dálkově zavřít !!! když zamču auto dveře se nezavřou.... musím pokaždé zmáčknout tlačítko na dveřích... je potřeba něco nakodovat ??? nebo nastavit v maxi dotu ... díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 lukas513: musíš nakodovat.... http://forum.skodahome.cz/topic/112628-komfortni-zavirani-5-dveri-superb-combi/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkubik Vloženo 3. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 Taky mám teď problém s otevíráním klíčem. Někdy to funguje napoprvé (ale to je vyjímečné), většinou až na počtvrté nebo popáté. Pokaždé když tlačítko zmáčknu, směrovky bliknou, ale kufr se neotevře. Problém je jen když to chci otevřít klíčem, tlačítkem uvnitř to reaguje hned.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 3. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2015 Tlačítko klíče je třeba držet déle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkubik Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 (editace) jj to vím, bohužel to stejně nefunguje, ať držím 2 sekundy nebo 5... Zkusím ještě druhý klíč.. Editováno: 6. Říjen 2015, autor: xkubik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Tak mě kluci můžete přivítat v klubu nefungujících 5. el. vrat. Jak jste někteří výše radili, koukl jsem se na zámek a mám to také dost zoxidované a jeden pin je úplně pryč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 bud vymenit nebo opatrne vrtackem odvrtat plast kolem kontaktu a zkusit napajet novy kontakt na stary, nejlip pres nejakou spiralku, aby se to poradne zpevnilo... nic jinyho s tim asi delat nepujde.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.