Kenapuc Vloženo 29. Září 2016 Sdílet Vloženo 29. Září 2016 Taky se přidám se spotřebou. Když jsem auto koupil, tak na první cestě kterou jsem absolvoval (Brno -> Pardubice) jsem měl průměrnou spotřebu 5,2l/100km. Předtím jsem byl zvyklý jezdit starým načipovaným TDIčkem. Kolem Pardubic jsem jezdil do 7l. Po pár dnech jsem si na oktavii docela zvyknul a díky spotřebě stále nevycházím z úžasu. Druhou cestu Pardubice -> Brno -> Pardubice jsem jel s průměrem 4,8l/100km (rychlost do 120km/h, obce 60). 10km trasy do práce a zpět jezdím stabilně s průměrem 5,3 - 5,7 l/100km. I když jsem zkoušel z auta vymáčknout maximum (214km/h, víc jsem nevyždímal), tak jsem měl s tímto testem na cestě Pardubice -> Hradec Králové -> Pardubice průměrnou spotřebu 6,2l/100km. Průměr na posledních cca 4000km mám 5,5l/100km. Ze začátku jsem se toho motoru bál, ale nakonec jsem poměrem výkon/spotřeba opravdu potěšen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 22. leden 2017 Sdílet Vloženo 22. leden 2017 Porovnání spotřeby dle PP - 1,4 Tsi ( lift na 16" kolech) vs. 1,8 Tsi (combi na 15") : identická trasa za stejných provozních podmínek 1,4 průměr 6,8 lit /100 km 1,8 průměr 7,4 lit /100 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Confiman Vloženo 3. Červen 2017 Sdílet Vloženo 3. Červen 2017 Zajima me, jaky jezdite otáčky, když se snažíte jezdit na spotřebu, skrtite to i pod 2000 a nebo klasika 2000-3000? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2017 To se nedá tak snadno říct - musíš napřed definovat, co to u tebe znamená "jezdit na spotřebu". A co to znamená "škrtit to pod 2000"? Já jezdím obvykle stále stejně, otáčky se pohybují v intervalu cca 1500 - 6500. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Confiman Vloženo 7. Červen 2017 Sdílet Vloženo 7. Červen 2017 Jezdit na spotřebu u me znamena to, ze se z bodu A do bodu B snazim dostat s co nejmensi spotřebou. Jasne ze je rozdil jestli mam na mysli město, okresky nebo dalnici. Me jde spis o z vetsi casti město plus okresky. To je pro me klasickej denní provoz. To "skrtit to pod 2000" sem myslel tak, ze jezdit dlouhodobe ve spektru 1500 - 2000 není uplne to nej pro benzinovej motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2017 Tak toto je u mě economy run, kde se samozřejmě jezdí co nejdříve na co nejvyšší rychlostní stupeň. Jinak to totiž nejde a tento způsob provozuji pouze na soutěži Economy Run. V běžném provozu takto nejezdím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří012 Vloženo 20. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2020 Zdravím, i já se tedy pochlubím spotřebou , nejnižší spotřeba co jsem zajel asi na 90 km dlouhé trase (převážně okrsky) , motor jsem rozhodně nijak nedusil. Poslední 3 deci jsem už teda jel celkem pomalu a na neutrál ,ale 4,5 tam bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.