Publikováno Červen 19, 201015 r Ahoj.U Octávky II mně topí levá strana a píše to chybu 01809. Jedná se o duální klimu. Nevíte někdo čím by to mohla být? Dík
Červen 19, 201015 r Autor Tak to není tak strašné.Já měl strach, že budu muset vyndat celou polubovku. Upraveno Červen 19, 201015 r od Seidl
Červen 19, 201015 r Je kousek od výdechů pro nohy směrem k motoru schovaný pod plechovým držákem Pozor nad ním je ještě jeden a ten to není.Od V158 vede bílé ovládací táhlo. Upraveno Červen 19, 201015 r od acek
Červen 19, 201015 r Tak na tom prvním obrázku označené díly červeným křížkem je třeba sundat a na tom druhým v červeným kroužku je servomotor V158 Topení, klimatizace.pdf Upraveno Červen 19, 201015 r od acek
Březen 17, 201114 r vodicova strana mi topi o poznanie viac...v zime pri auto z vodicovej strany teply vzduch u spolujazdcu vlazny...co stoji vymena tejto srandy? diky
Duben 2, 201114 r Tak jsem měl sundané nárazníky protože jsem je stříkal.A jak tak koukám na chladič klimatizace tak ta sůl na něm pěkně zapracovala.Hliníkové mřížky jsou úplně rozpadlé.Stačí se dotknout prstem a jen se to sype.Tak bude výměna.
Duben 29, 201114 r vodicova strana mi topi o poznanie viac...v zime pri auto z vodicovej strany teply vzduch u spolujazdcu vlazny...co stoji vymena tejto srandy? diky 2800 kc stojí servo ke klapce+práce+diagnostika.Měl jsem ten samý problém.
Duben 29, 201114 r 2800 kc stojí servo ke klapce+práce+diagnostika.Měl jsem ten samý problém. diky a prosim ta dokazu cez diagnostiku zistit ze to je prave servo ku klapke? chcem sa vyhnut tomu aby mi vymenili polku auta a skusali co zafunguje
Prosinec 9, 201212 r Me se stava to,ze strana u spolujezdce topi uplne krasne a u ridice jen obcas a strida to studene foukani. kazdopadne to spis netopi,nez topi.. Vag hlasi V158 take. Je to teda taky tim servomoturkem?Diky
Prosinec 10, 201212 r Tohle mi dělalo taky vyměnil jsem servo ale nepomohlo to. Nakonec byla chyba někde v elektrice mezi ovládacím panelem a tím servem. Měřily to osciloscopem daly nový dráty a nyní funguje super!!! Upraveno Prosinec 10, 201212 r od žralok Necituj předchozí příspěvek !
Září 18, 201311 r Prosím o pomoc. Nikde jsem to tady nenašel. Setkal se už někdo s tím, že mu topila jen polovina auta? Jedná se o dvouzonový climatronic, strana u spolujezdce topí a u řidiče ne....
Září 18, 201311 r jj setkal buď motorek, nebo teplotní senzor, a chce to zkusit základní nastavení klapek
Září 19, 201311 r Jan155- díky, a mohl by jsi to blíže specifikovat? Kde ten motorek a ten senzor najdu? Tzn. že tam jsou ty motorky dva, na každou stranu jeden? Klimatizace funguje normálně, jen to topí polovinu auta...
Září 20, 201311 r No těch motorků je tam několik a jeden z nich podle mě reguluje pravou a levou stranu jako by..... Nevím přesně kterej to je.... musel bych to rozdělat a podívat se. Jinak asi diagnostika by ti mohla říct více, základní nastavení klapek klimatroniku si vygoogli, to nebude problém.
Září 20, 201311 r podrobnou diagnostiku a problém se určitě najde, jak se psalo výše, čidlo, servomotor nebo mechanická závada
Září 22, 201311 r Včera jsem řešil něco podobného: O2 klimatronik - u řidiče netopí ( na HI teda jo ...) Diagnostika - nic, nastavení klapek nepomohlo. U mne to bylo teplotní čidlo G150 (G151) v dílenský příručce strašej demontáží přístrojové desky , ale jde to v poho přes středovej ofuk..... Čidla jsou pak hned vidět - pootočit, vyndat ......- číslo dílu 3D0907543A ( cca 400 šušňů ), někdy ho stačí jen očistit. Půl hodiny i s pívem.
Září 22, 201311 r Tak diagnostika ukázala, že je to levý motorek. Prý je s tím dost práce, byl jsem ve dvou servisech a tam se jim do toho moc nechtělo, tak že mám radost
Červenec 20, 201411 r na oII som mal taky problem ze lava strana klimatizacie isla dobre no strana vodica topila maximum teply vzduch a to pernamentne aj ked bola klima vypnuta. Na diagnostike ukazala chyba 01809 - krokovy motor klapky - lava strana ziadny priznak TRVALE bol to chybny servomotor klapky ovladania teploty v158. Cena 109€ V servyse museli dat dole celu pristrojovu dosku je k tomu střasne blby pristup pod volantom. Po vymene ide zase super Prikladam foto:
Květen 1, 20187 r Ak uz mate klapku von a nechcete platit 100Eur za novu, staci vymenit vadny potenciometer, ktory sposobuje vacsinu problemov. (V pripade ze motorcek je funkcny). Po nejakej dobe sa vydrie draha na potenciometri a riadiacej jednotke klimatizacie dava nespravne signaly. U mna to vyzeralo tak ze jedna strana bud na plno kurila alebo chladila, popripade pri nastaveni teploty napr. na 22 stupnov pre vodica a spolujazdca bol citelny rozdiel teplot. Robilo mi to prevazne v zime, ked sa oteplilo fungovali spravne. Taktiez bolo v chladnom pocasi pocut ako si klapky hladaju poziciu, vydavali "pukajuci" zvuk. Po vymene treba spravit zakladne nastavenie klapiek cez VAG. Nove potenciometre na https://auto.bazos.sk/inzerat/85096038/Predam-potenciometre-na-klapky-klimatizacie.php ak link nefunguje hladajte "Predam potenciometre na klapky klimatizacie"
Květen 3, 20214 r Podařilo se mi vyměnit V158 zakoupené zde pomocí příručky a různých návodů - nejlepší asi zde (není to V158 ale princip je stejný), je to chuťovka - bez rozebrání palubní desky se šroubuje za rohem, kam není vidět :) P.S.: Vadný motorek V158 jsem si zjistil přes ODBII bluetooth diagnostiku a CarScannerPro. Upraveno Květen 3, 20214 r od Jakub Bukaj doplnění info
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.