Migen Vloženo 5. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Zdravím, Vlastním Octavii II 1.8 TSI MR08. Včera jsem zapnun klimatizaci (climatronic) a z prostoru palubní desky se začal ozývat hlasitý syčivý zvuk. Nejvíc byl slyšet z prostoru za středovými výfuky vzduchu. Tento zvuk je slyšet pouze když je nastartovaný motor a je zaplá klimatizace. Pokud jsem zapnul režim ECON, zvuk ihned ustal. Po následném zapnutí klimi bylo syčení opět slyšet. Řídící jednotku jsem připojil na diagnostiku a v sekci klimatizace byla tato chyba: 00229 - Refrigerant Pressure002 -- Lower Limit Exceeded - Intermittent Udelas sem veškeré testy, všechny klapky funkují. Natočil jsem video, kde je průběh a zvuk zachycen. Nastartoval jsem auto - spotřeba na volnoběh cca 0.8l/h. Tlak v okruhu klimatizace asi 3.2 bar. Po zapnutí klimatizace začne syčení, kompresor se sepne a začne zatěžovat motor, přičemž aktualni spotřeba vzroste cca na 1.3l/h. Tlak v okruhu klimi stoupne na cca 6bar. Dle videa je na obrazovce notebooku videt stav před a po zapnutí klimy. Z tohoto všeho usuzuji, že kompresor je funkční. Ještě musím podotknout, že v lete klimatizace chldila, ale na plnění jsem nebyl od doby co auto mám, cca 3,5 roku. Video mužete shlednout zde: http://www.youtube.com/watch?v=DhZuNogV1bE Hledal sem na webu, a jediny přizpěvek podobný mému problemu měl v jednom případě řešení "vypuštění" chladícího média a opetné naplnění. Odkaz: http://forum.skodahome.cz/topic/27726-huceni-klimatizace/ Můj dotaz zní: Myslíte, že bude stačit znovu naplnit chladící medium, nebo to muže být závažnější problém? Děkuji za každou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Birkin Vloženo 5. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Přesně tohle syčení mě dělalo, když jsem měl málo chladiva, po naplnění byl klid a vše fungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 5. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 na plnění jsem nebyl od doby co auto mám, cca 3,5 roku. Na 99% málo chladiva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Migen Vloženo 5. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Diky za rychle odpovědi. Mam klimu nechat naplnit hned, nebo až před sezonou? nemuže se tomu neco stát. Přez zimu to moc nepouživam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 5. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Doplnit hned a klimu občas pustit i v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Tak jest, náplň totiž obsahuje i mazivo nutné k mazání mechanismu kompresoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Migen Vloženo 5. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2013 Jasny, to vim že se to ma občas přez zimu necht puštěny. Diky za rady a doufam, že to bude opravdu přičina. Přišti tejden necham doplnit a uvidime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Migen Vloženo 10. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Říjen 2013 Dnes jsem byl v servise doplnit klimu. Trvalo to cca 50 min a technik na zavěr řikal, že by tam mohla byt nejaka netesnost dle množství chladiciho media, ale že přistroj pro plnení nic neukazal (musela by se potom udelat tlakova zkouška jiným zařízením. Když jsem mu řekl, že auto nebylo plněny určitě 4 roky (a víc), tak odpověděl, že je možný unik chladiva za tuto dobu na uroven kterou zjistil. Každopadně zvuk z videa už mi to nedělá. Vše ukaže čas a leto:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tony350z Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 Ja som mal to iste, zabehol som do servisu a bolo mi povedane ze klimu nestaci naplnit ale je potrebna oprava za nejakych 200-300 eur... si hovorim ze sa idem pozriet najprv na forum ci sa niekto nestretol s takym to sycanim klimy... a presne som to tu nasiel zbehol som do druheho servisu tam mi ju bez okolkov vypustili premerali ci okruh tesni naplnili a vycistili ozonom... Klima krasne chladi tak som sa zastavil v prvom servise kde chceli zarobit na nezmyselnych opravach a dockal som sa len vyhovoriek..... takze dakujem zasa raz forum pomohlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 20. Duben 2020 Sdílet Vloženo 20. Duben 2020 Zdravím, trochu toto téma oživím. Mám podobný problém, ale klimu nechávám doplnit každé jaro a stejně mi klima syčí. Je to slyšet hlavně, když climatronik dorovná teplotu. Pokud jede "naplno" při velkm rozdílu teplot, tak nic nesyčí. Když vypnu AC, tak je taky klid. Klima chladí hezky. Zvuk jde ze středových výdechů a je to takové syčení/šplouchání, které jde jakoby ve vlnách. Chvíli hodně a chvíli míň. Asi podle toho, jak spíná kompresor. OII 2011. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 29. Duben 2020 Sdílet Vloženo 29. Duben 2020 Hmmm tak mi za 11 měsíců uteklo 25% chladiva, takže nižší hladina asi mohla za to syčení. Někde mi to asi pomalu zdrhá :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John74 Vloženo 31. Července Sdílet Vloženo 31. Července Zdravím mam uplně stejný problém se sičením pod přistrojovou deskou na Škoda Oktavia 2 v servisu mi dělali test dusíkem a řekli my že musí sundat palubku aby odstranili problém a že oprava by stala 15000 kč myslite že když to nechám napustit normálně klimatizaci že to přestane ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 1. Srpna Sdílet Vloženo 1. Srpna A výsledkem toho testu bylo co? Že je netěsnost v interiéru pod palubovkou? To zní hodně nepravděpodobně. Za ty roky se mi tento jev vůbec nezměnil. Vždy, když mi za rok zdrhne cca 20% chladiva, tak v tom začne syčet/šplouchhat. Po naplnění se to značně ztiší. Nechávám to naplnit každé jaro a mam celkem klid. Dlouho laboruju s myšlenkou nechat vyměnit chladič klimy, kde to prej z 80% utíká, ale i v servisu mi řikaj, ať to zatim neřešim. Žena má 5 let staré auto a od novoty jí pravidelně vždy taky cca 20% zdrhne. Oprava 15tis za co? jen za práci, nebo hodlají něco měnit? Pod palubovkou je jen výparník s trubkama. Že by to netěsnilo zrovna tam je divné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.