speed8 Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Pánové potřebuji poradit. Jak je to se zimními pneu? Nevěřím totiž článkům na idnes, autorevue apod. Tam to bývá většinou podmázlé. No ale k věci. Mám možnost koupit zimní Nokiany za dobrou cenu - asi 3 tisíce za všechny 4. Jsou jako nové, jeté jednu zimu. Jenže... jsou již 7 let staré. Co myslíte? Listopad už se blíží a já to všechno nějak blbě spočítal... Takže peníze nejsou a jezdit je potřeba :-) Díky za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 3tisice za 7let staré gumy je dobrá cena? Ty gumy tak zadara. Já měl 7let staré gumy na fábce a vzorek 7 mm. Při přezouvání v loni jsem si všiml, že na bocích jsou takové prasklinky. Tak jsem je vyhodil a koupil nové a musím říct že jsem čučel jaký je v tom rozdíl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 No jestly nejsou nějak poškozené/popraskané atd. tak bych stáří neřešil. Více bych je pak kontroloval a moc bych na nich neprasil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Hodně bude záležet na tom, jak byly skladovány, ale pokud dobře tak si myslím že budou v pohodě. Hlavně aby nebyly popraskané či nějak deformované Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 3 000 kč za 7 let staré gumy? Kup si za 4000 kč nové Barumky a budou fungovat tisíckrát lépe, jak staré Nokiany já bych se bál jezdit i na 4 roky starých gumách, natož na 7 let starých na zimních gumách bych nešetřil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Mně nikdy tedy zimní gumy 4 roky nevydržely, jednou jsem měl ale Barum Polaris 2 a ty už po dvou letech byly téměř nepoužitelné. Takže bych věřil tomu, že časem tvrdnou a sedm let už bude asi hodně i na Nokiany... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed8 Vloženo 9. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 3 000 kč za 7 let staré gumy? Kup si za 4000 kč nové Barumky a budou fungovat tisíckrát lépe, jak staré Nokiany já bych se bál jezdit i na 4 roky starých gumách, natož na 7 let starých na zimních gumách bych nešetřil Za 4 jsem žádné neviděl. Potřebuji 205/55/16... Pod 1300 to nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 No to jsi nenapsal, že potřebuješ tak velký kola já to bral podle sebe, když jsem kupoval R14 gumy No dobře, tak je koupíš za kolik? 5600 kč? Pořád celkem dobrá cena. 7 let staré gumy bych určitě na auto nedal. Co se týče Polaris 2, tak já je měl na autě 3 roky a dokud jsem nevyměnil předek za nové a zadek měl staré, tak jsem nepociťoval problém, že by to nějak nedrželo ale je pravda, že 3 roky jsou na Barumky maximum. Ale mě ty gumy stejně déle nevydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed8 Vloženo 9. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Taky pravda, že jsem to nenapsal. Ale mám tu někde vlákno o mém SUPovi. No kdybych si kupoval 14", tak to neřeším. Otec kupuje už léta jenom Polaris a je s něma spokojený. Nojo, ale 5600 nejspíš neseženu. Chodím teď do školy, měl jsem teď takové čekané-nečekané výdaje (čekal jsem je minimálně za měsíc). No ale to je jedno. Co říkáte na protektory? Na aukru je vidím malinko pod tisíc. Jezdím spíše zřídka, ale za to delší cesty. Teďka asi cca 1000km/měsíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Jak bych ti to napsal. Když máš Superba, musíš počítat s vyššíma nákladama měsíc nejezdi a máš na zimáky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed8 Vloženo 9. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Hh. Kdybych nemusel do školy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 Tak já myslím, že ještě měsíc můžeš jezdit na letních gumách ale nejsem si jistý, ale myslím, že ve vyhlášce je i to, že gumy nesmí být starší 4 let. Takže pokud koupíš 7 let staré gumy, tak pokud tě zastaví policajti, tak stejně dostaneš pokutu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 (editace) V zákoně je 4mm na 4 kolech. Já měl protektory z Obnova Brno a super. Editováno: 9. Říjen 2013, autor: motosman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 o žádném stáří není v zákoně zmíňka. Pokud ty gumy jak psal někdo výše, nejsou poškozené, popraskané, vůbec bych se toho nebál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 (editace) Taky pravda, že jsem to nenapsal. Ale mám tu někde vlákno o mém SUPovi. No kdybych si kupoval 14", tak to neřeším. Otec kupuje už léta jenom Polaris a je s něma spokojený. Nojo, ale 5600 nejspíš neseženu. Chodím teď do školy, měl jsem teď takové čekané-nečekané výdaje (čekal jsem je minimálně za měsíc). No ale to je jedno. Co říkáte na protektory? Na aukru je vidím malinko pod tisíc. Jezdím spíše zřídka, ale za to delší cesty. Teďka asi cca 1000km/měsíc. Tak to je gol, vozit prdel do školy supem a řešit nějaký ten litr na gumách. Prodej supa a kup fábku a budeš mít zimáky kus za litr. Editováno: 9. Říjen 2013, autor: Woody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed8 Vloženo 9. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 (editace) Čoveče ty jsi gól. Kde píšu, že jezdím do školy autem? To jen jednou za měsíc těch tisíc km tam a zpátky. Kdybys měl takové výdaje teď jako já ve svých studentských letech, tak bys aspoň normálně poradil. Rada typu - kup fábku je od věci. Příště se raději prosím zdrž komentáře. Děkuji. (Avšak jestli bych tě opravdu zajímal, proč chci ušetřit, pošli mi soukromou zprávu a já ti mile rád odepíšu) BTW: Všem děkuji za reakce. Teď mi volal anděl strážný, že kšefty rostou. Takže budu kupovat úplně nové. Editováno: 9. Říjen 2013, autor: speed8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 9. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2013 (editace) Nepotřebuji vědět proč musíš šetřit. Je mi to u (.) .Rada typu kup si fabku je jak dotaz jestli mužu jezdit na 7 let starych zimnich pneu. Editováno: 9. Říjen 2013, autor: Woody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 zde je něco o stáří pneu: http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=792256 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 (editace) Tak je snad jasne proč toto vyrobci tvrdi...nemohli prodat starši pneu proto tento nesmysl vypustili do světa,prostě jim jde jen o posrany byznys,nic vic Editováno: 12. Říjen 2013, autor: bitttpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 Jj, nas.ali si do vlastního hnízda. Prvně chtěli zvětšit zisky, tak tvrdili že staří gumy max 4 roky a teď tvrdí zas toto. Já osobně bych si rok staré pneu nekoupil. Pokud mi v pneuservise nabidnou staré pneu, tak jdu jinde. Dnes je pneuservis na každem rohu, tak je z čeho vybirat. Starou (novou) gumu bych koupil jedině případě, že je tam třeba 20% sleva. Jinač ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.