vikyviky Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 (editace) tak jsem začal poslední dobou pozorovat, že když uberu prudčejí ply tak se ozve řinčivy zvuk z motoru , z ubytkem otáček motoru postupně zmizí rozvody ? táhlo od regulace turba ? nebo ? Editováno: 10. Listopad 2013, autor: vikyviky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 B je spravne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 10. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 nevím tím si nejsme moc jist , táhlo jsem skoušel a namá žadnou vuli , nikde se nedotýká že by mohlo rezonovat nebo tedy pokud to je tahlo od řízení turba tak nebo o co vyluzuje ten zvuk ? pokud je to táhlo od turba co se stím dá dělat ? nebo resp když to bude reklamovat , udělaji stím něco ? nebo to zase bude dělaji nám to i nová auta a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 Jestli je to ono,tak s tím asi nikdo nic moc neudělá - je to vlastnost. Tady je o tom celé vlákno: http://forum.skodahome.cz/topic/115389-drn%C4%8Diaca-ty%C4%8Dka-regul%C3%A1cie-obtokov%C3%A9ho-kan%C3%A1la-turba-12-tsi/Tady je znění servisní informace na tento problém pro F/R 1.2 TSI:Servisní informace: Raslování / cinkání / řinčení z oblasti motorového prostoruDatum zveřejnění: 18.10.2012Vyjádření zákazníka/ zjištění dílnyRušivé hluky (raslování, cinkání, řinčení) z přední části vozu (z motorového prostoru) při rozjezdu nebo při krátkém přidání plynu.Technické pozadíHluk způsobuje volně uložený talířek ventilu WESTGATE v turbodmychadle (Obr.1), který je rozkmitáván prouděním výfukových plynů turbodmychadlem.Talířek musí být uložený volně z důvodu dilatace a přesnému navedení do sedla.Uvedené hluky nemají žádný vliv na funkčnost nebo provozuschopnost turbodmychadla motoru.Zavedení v sériiOpatřeníInformace pro zákazníka•Vysvětlete prosím zákazníkovi příčinu hluku•Neprovádějte žádné opravy - není možné jiné technické řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 10. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 (editace) děkuji mně by tady zajímal kde je ten talířek přesně umístěný , nechce si mi dlachnit auto jen proto aby věděl kde je tak jsem odkaz přečetl celý, ale mi se to najk nezdá , když uberu plyn m nemněl by být obtokový ventyl zcela otevřený ? tím padem by drnčet nemněl ne ? jen fakt že neznám mapy pro obtokový ventyl kda a jak je otevřeny zavřeny , vycházím jen z logickoho předpokladu Editováno: 10. Listopad 2013, autor: vikyviky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 Na obrázcích je označen jako "obtokový ventil". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 Nikdo ti tady na 100% neřekne, že to nutně musí být ono. Může to být cokoliv jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 není nic lehčího než si to svépomocí vyzkoušet a mš jasno hned. navíc je to vlastnost a nemá cenu to řešit. stejně to jde slyšet jen když je vypnutý rádio a ventilátor a stažený okýnko :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 aha proto jsem to asi ještě neslyšel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 10. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 (editace) nn mně je to slyšet i když není stažené okínko, aji když jede radio slabě tak je to slyšet , ten zvuk se dá těžko popsat je to jak když přejedete po velkém plechovem hrnci řetězem od kola nebo podobně , nejsou to ani víšky a ani basy je to takový střed jak to mám skusit jestli to je obtokový ventyl ? super obrázky kde je berete ? Editováno: 10. Listopad 2013, autor: vikyviky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 Tady si to stáhni: http://forum.skodahome.cz/topic/123617-12-tsi-ea-111-63-kw-a-77-kw/page-2#entry1758777 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 13. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2013 normálně řekni někomu ať si sedne za volant a vytočí motor, pak prudce pustí plyn. ozve se to drčení, ty budeš čumět do motoru. pak udělá ten člověk za volantem to stejný a ty budeš lehce působit na tu tyčku od ventilu směrem od sebe, ala bacha, bude se zasunovat :-D a uvidíš, že bude ticho. tohle byla první věc, kterou jsem zkoumal po pár najetých km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taktik Vloženo 4. Červen 2014 Sdílet Vloženo 4. Červen 2014 je to pocut ako nejaky uvolneny sus-plech....zarezonuje to??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 5. Červen 2014 Sdílet Vloženo 5. Červen 2014 jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kucis Vloženo 23. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2014 (editace) Nemáte někdo zkušenosti s rezonujícím plechem (aspoň to tak zní) v motoru? Když nastartuju je to OK ale když prudce sešlápnu plyn a zase pustím tak tam něco zadrnčí. Když tak přesun do sekce -> motor 1.2 TSI Edit: jak čtu je to normální - zkusím taky na tu tyčku mrknout Editováno: 23. Červenec 2014, autor: Kucis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wyder Vloženo 3. Září 2023 Sdílet Vloženo 3. Září 2023 Podarilo se nekomu tento problem vyresit? Nebo porad drncite a neresite? Me to dost stve:(... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.