Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

tak jsem začal poslední dobou pozorovat, že když uberu prudčejí ply tak se ozve řinčivy zvuk z motoru , z ubytkem otáček motoru  postupně zmizí

rozvody ? táhlo od regulace turba ?  nebo ?

Upraveno od vikyviky

B je spravne

• Autor

nevím tím si nejsme moc jist , táhlo jsem skoušel a namá žadnou vuli , nikde se nedotýká že by mohlo rezonovat

nebo tedy pokud to je tahlo od řízení turba tak nebo o co vyluzuje ten zvuk ?

pokud je to táhlo od turba co se stím dá dělat ? nebo resp když to bude reklamovat , udělaji stím něco ? nebo to zase bude dělaji nám to i nová auta a :kol-46:

Jestli je to ono,tak s tím asi nikdo nic moc neudělá - je to vlastnost. Tady je o tom celé vlákno: http://forum.skodahome.cz/topic/115389-drn%C4%8Diaca-ty%C4%8Dka-regul%C3%A1cie-obtokov%C3%A9ho-kan%C3%A1la-turba-12-tsi/

Tady je znění servisní informace na tento problém pro F/R 1.2 TSI:

Servisní informace: Raslování / cinkání / řinčení z oblasti motorového prostoru
Datum zveřejnění: 18.10.2012

Vyjádření zákazníka/ zjištění dílny

Rušivé hluky (raslování, cinkání, řinčení) z přední části vozu (z motorového prostoru) při rozjezdu nebo při krátkém přidání plynu.

Technické pozadí

Hluk způsobuje volně uložený talířek ventilu WESTGATE v turbodmychadle (Obr.1), který je rozkmitáván prouděním výfukových plynů turbodmychadlem.

Talířek musí být uložený volně z důvodu dilatace a přesnému navedení do sedla.

Uvedené hluky nemají žádný vliv na funkčnost nebo provozuschopnost turbodmychadla motoru.

Zavedení v sérii

Opatření

Informace pro zákazníka

Vysvětlete prosím zákazníkovi příčinu hluku

Neprovádějte žádné opravy - není možné jiné technické řešení.

• Autor

děkuji

mně by tady zajímal kde je ten talířek přesně umístěný , nechce si mi dlachnit auto jen proto aby věděl kde je

tak jsem odkaz přečetl celý, ale mi se to najk nezdá , když uberu plyn m nemněl by být obtokový ventyl zcela otevřený ? tím padem by drnčet nemněl ne ?  jen fakt že neznám mapy pro obtokový ventyl kda a jak je otevřeny zavřeny , vycházím jen z logickoho předpokladu

Upraveno od vikyviky

Nikdo ti tady na 100% neřekne, že to nutně musí být ono. Může to být cokoliv jiného.

není nic lehčího než si to svépomocí vyzkoušet a mš jasno hned. navíc je to vlastnost a nemá cenu to řešit. stejně to jde slyšet jen když je vypnutý rádio a ventilátor a stažený okýnko :-)

aha proto jsem to asi ještě neslyšel :D

• Autor

nn mně je to slyšet i když není stažené okínko, aji když jede radio slabě tak je to slyšet , ten zvuk se dá těžko popsat je to jak když přejedete po velkém plechovem hrnci řetězem od kola nebo podobně , nejsou to ani víšky a ani basy je to takový střed

jak to mám skusit jestli to je obtokový ventyl ?

super obrázky kde je berete ? :kol-47:

Upraveno od vikyviky

normálně řekni někomu ať si sedne za volant a vytočí motor, pak prudce pustí plyn. ozve se to drčení, ty budeš čumět do motoru. pak udělá ten člověk za volantem to stejný a ty budeš lehce působit na tu tyčku od ventilu směrem od sebe, ala bacha, bude se zasunovat :-D a uvidíš, že bude ticho. tohle byla první věc, kterou jsem zkoumal po pár najetých km.

• 6 měsíců později...

je to pocut ako nejaky uvolneny sus-plech....zarezonuje to???

jo

• 1 měsíc později...

Nemáte někdo zkušenosti s rezonujícím plechem (aspoň to tak zní) v motoru?

Když nastartuju je to OK ale když prudce sešlápnu plyn a zase pustím tak tam něco zadrnčí.

Když tak přesun do sekce -> motor 1.2 TSI 

Edit: jak čtu je to normální - zkusím taky na tu tyčku mrknout 

Upraveno od Kucis

• 9 let později...

Podarilo se nekomu tento problem vyresit? Nebo porad drncite a neresite? Me to dost stve:(...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.