Publikováno Listopad 10, 201311 r tak jsem začal poslední dobou pozorovat, že když uberu prudčejí ply tak se ozve řinčivy zvuk z motoru , z ubytkem otáček motoru postupně zmizí rozvody ? táhlo od regulace turba ? nebo ? Upraveno Listopad 10, 201311 r od vikyviky
Listopad 10, 201311 r Autor nevím tím si nejsme moc jist , táhlo jsem skoušel a namá žadnou vuli , nikde se nedotýká že by mohlo rezonovat nebo tedy pokud to je tahlo od řízení turba tak nebo o co vyluzuje ten zvuk ? pokud je to táhlo od turba co se stím dá dělat ? nebo resp když to bude reklamovat , udělaji stím něco ? nebo to zase bude dělaji nám to i nová auta a
Listopad 10, 201311 r Jestli je to ono,tak s tím asi nikdo nic moc neudělá - je to vlastnost. Tady je o tom celé vlákno: http://forum.skodahome.cz/topic/115389-drn%C4%8Diaca-ty%C4%8Dka-regul%C3%A1cie-obtokov%C3%A9ho-kan%C3%A1la-turba-12-tsi/Tady je znění servisní informace na tento problém pro F/R 1.2 TSI:Servisní informace: Raslování / cinkání / řinčení z oblasti motorového prostoruDatum zveřejnění: 18.10.2012Vyjádření zákazníka/ zjištění dílnyRušivé hluky (raslování, cinkání, řinčení) z přední části vozu (z motorového prostoru) při rozjezdu nebo při krátkém přidání plynu.Technické pozadíHluk způsobuje volně uložený talířek ventilu WESTGATE v turbodmychadle (Obr.1), který je rozkmitáván prouděním výfukových plynů turbodmychadlem.Talířek musí být uložený volně z důvodu dilatace a přesnému navedení do sedla.Uvedené hluky nemají žádný vliv na funkčnost nebo provozuschopnost turbodmychadla motoru.Zavedení v sériiOpatřeníInformace pro zákazníka•Vysvětlete prosím zákazníkovi příčinu hluku•Neprovádějte žádné opravy - není možné jiné technické řešení.
Listopad 10, 201311 r Autor děkuji mně by tady zajímal kde je ten talířek přesně umístěný , nechce si mi dlachnit auto jen proto aby věděl kde je tak jsem odkaz přečetl celý, ale mi se to najk nezdá , když uberu plyn m nemněl by být obtokový ventyl zcela otevřený ? tím padem by drnčet nemněl ne ? jen fakt že neznám mapy pro obtokový ventyl kda a jak je otevřeny zavřeny , vycházím jen z logickoho předpokladu Upraveno Listopad 10, 201311 r od vikyviky
Listopad 10, 201311 r Nikdo ti tady na 100% neřekne, že to nutně musí být ono. Může to být cokoliv jiného.
Listopad 10, 201311 r není nic lehčího než si to svépomocí vyzkoušet a mš jasno hned. navíc je to vlastnost a nemá cenu to řešit. stejně to jde slyšet jen když je vypnutý rádio a ventilátor a stažený okýnko :-)
Listopad 10, 201311 r Autor nn mně je to slyšet i když není stažené okínko, aji když jede radio slabě tak je to slyšet , ten zvuk se dá těžko popsat je to jak když přejedete po velkém plechovem hrnci řetězem od kola nebo podobně , nejsou to ani víšky a ani basy je to takový střed jak to mám skusit jestli to je obtokový ventyl ? super obrázky kde je berete ? Upraveno Listopad 10, 201311 r od vikyviky
Listopad 10, 201311 r Tady si to stáhni: http://forum.skodahome.cz/topic/123617-12-tsi-ea-111-63-kw-a-77-kw/page-2#entry1758777
Listopad 13, 201311 r normálně řekni někomu ať si sedne za volant a vytočí motor, pak prudce pustí plyn. ozve se to drčení, ty budeš čumět do motoru. pak udělá ten člověk za volantem to stejný a ty budeš lehce působit na tu tyčku od ventilu směrem od sebe, ala bacha, bude se zasunovat :-D a uvidíš, že bude ticho. tohle byla první věc, kterou jsem zkoumal po pár najetých km.
Červenec 23, 201411 r Nemáte někdo zkušenosti s rezonujícím plechem (aspoň to tak zní) v motoru? Když nastartuju je to OK ale když prudce sešlápnu plyn a zase pustím tak tam něco zadrnčí. Když tak přesun do sekce -> motor 1.2 TSI Edit: jak čtu je to normální - zkusím taky na tu tyčku mrknout Upraveno Červenec 23, 201411 r od Kucis
Září 3, 20232 r Podarilo se nekomu tento problem vyresit? Nebo porad drncite a neresite? Me to dost stve:(...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.