Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

Jo neves hlavu u me neni nikdy nic normalni. Ta ze zadnes stres mam to stesti ze tady je furt kolem nuly nebo lehce nad nulou +4. Podle toho co mi rekli tak AS. Neni to takove jako pred vymenou. Obcas to prehlusi vrzajici plasty, ale slysim to a kdyz to slysi i moje zena ktera z toho neni tak pripitomela jak uz muzu byt ja, tak halucinace asi nemam. Uvidime, jestli to bude pokracovat k "lepsimu". :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1000 km necely mesic od vymeny. I kdyz jsem to slysel uz driv akorad to kleplo treba jen jednou nepatrne i pri prejezdu vice nerovnosti. Rikal jsem ze uz slysim travu rust. Bohuzel dnes pri i pri uplne jine dalkove ceste s kouskem s mnohem horsim povrchem nez co obvykle jezdivam se mi to potvrdilo s tim ze to neni ojedinely jev jednou za dlouho. Proto to sem pisu kdyby nahodou mel nekdo obdobne zkusenosti. Mozna je to shoda nahod a dela to neco jineho, nebo neco nedotahli nebo ja nevim. Rozdil je v to ze nyni ten zvuk je lehce jinej a klepe to stejne jak na neutral tak s rychlosti a takove to vrzani gumy i kov to nedela jak v urcitych situacich pred tim. Stejne tak ted to dela spis pri prejezdu hodne hrubych hrbolu za sebou zatim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, Rapida 1.2 TSI 63 kw mám od března 2013, aktualně 16000 km. Klepání dle popisu se projevuje od cca 11 tis. U ŠA Hlaváček Olomouc na mě koukali jak na blba a po projížďce s technikem uvedl, že klepou zámky zadních dveří. Promazal je a zbavil se mě.  Po novým roce jdu na ně znova.. Dík za fórum.

Editováno: , autor: Snipp6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neskutečná neschopnost. Jak můžou tvrdit takový nesmysl, pokud je to tedy slyšet zepředu. I když u mě to nejdřív bylo slyšet jakoby ze zadních dveří.

Tak to tedy buď změň servis nebo operuj tím, že tato závada je hromadnejšiho rázu a je to 100% ten silentblok, ne zámky dveří, to je naprostá blbost. A naschvál zjisti, jestli to už v systému hlášení závad Škodovka konečně něco má. Napiš na linku zákaznické podpory popis závady, ať ti když tak pomůžou, když je servis neschopnej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ja se pridavam, cca 800km po vymene a uz se obcas taky ozve klepnuti. zatim to neni tak intenzivne slysitelne a caste jako s predchozim silentblokem, nicmene se to zase zacina slysitelne projevovat. uz by to chtelo, aby soudruzi konecne udelali novy dil, jelikoz bude dalsi reklamace a po nasledne 3. si pak muzem rovnou jit vybirat novy vuz MR2014 :D

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zatím ťuk ťuk ťuk ťuk ........ na dřevo, zatím nic, od výměny najeto zatím jen 770km, trasa do práce dnes stejná jako vždy po záplatované silnici. Že by to bylo tím indickým silentblokem 6Q0199555AS?

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám min. 1000km od výměny a nic neslyším (nebo nechci slyšet)...občas si myslím že to zaslechnu ale to je normálně rána od podvozku když vjedu do díry (stejně je to slyšet třeba i zprava když do něčeho vlítnu). Na místech kde to dřív klepalo o sto šest, nic neklepe. Jezdím víceméně město a ca 100 metrů  cesty s nerovnostma  2x denně ... Tak uvidím. Číslo silentbloku co tam mám já, nevím.

 

Co kolega emates? Ten by měl mít stejný díl jako já.

 

Petrrr: já na Nový rok nikam nejel takže žádný klepání po celý rok nebude :D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě jel na Nový, ale u mě už to začlo dřív naštěstí, ale zatím to řešit nebudu, až se mi to začně pěkně projevovat na 100%. Zatím preventivně dávám nahlas rádio abych si nekazil den a případně to neslyšel.

Emates si myslím tu bude cobydup pokud mu to začne, to v jeho případě nemám strach.  :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrrr: tytyty, nestraš mě!

Hlavně aby ŠA neudělala z klepajícího silentbloku normální hlukový projev, jako to je u chrastících "inovovaných" řetězů rozvodů TSI-čka; opravnou sadou jednou vyměněný řetěz už znovu nevymění.  :kol-48:

Ale to maluju čerta na zeď, trochu optimismu do nového roku.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nutno dodat, ze zvukovy projev neni takova hruza jako tomu bylo u origo silentbloku, kdy clovek jel s klepanickem. tedka se ten hluk po najeti do diry nebo pri jizde po spatnem povrchu blizi standardnimu zvukovemu projevu, nicmene musim rict, ze z prave strany se nic podobneho neozyva...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

otestuju, nicmene jestli je to ve fazi kdy to nejak nepozoruji, tim padem mi to nevadi a tim padem je mi to fuk ...uvidime :D

 

edit: tak emates má prý taky zatím ticho, bohužel nevíme ani jeden jaký silentblok nám tam dali... pokud má někdo přístup do toho systému a mohl by to zjistit tak ať se mi ozve prosím do PM

 

edit2:

tak abych doplnil předchozí: Najeto 1400km od výměny silentbloku (20.11.), po klepání ani podobných zvucích ani památky, dnes jsem to testoval na obvyklých místech bez rádia...

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem přišel ze servisu s tímto problémem. Bál jsem se že semnou vymetou jako s některými tady. Ale k mému překvapení se k tomu postavili dobře. Hned po ránu jsme byli s technikem na projížďce a já klépaní neslyšel, ale technik mi řikal že to slyší a začal ihned jednat. Prý o tom jako servis neví, že na to ještě reklamaci neměli, ale věřil mi s tím silentblokem a řekl že se hned zaměří na něj. Prý by ho ještě dnes objednal. Jen se ujistí, jestli to není stab. Prý je to podobný zvuk. Takže já jsem spokojenej. Servis autosport Kučera Liberec. Dám vědět jak se to vyvíjí odpolko

Editováno: , autor: Benny55
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja kdyz vymetu diru tak klepnuti taky slysim, ale to jsem slysel vzdy a jak jsem psal slysim to i zprava kdyz vymetu pravym kolem diru :) prave pri vymeteni der to klepani slyset nebylo (vzdy jen na nerovne nejlepe zaplatovane silnici, díry byly ok)...urcite ti to neklepe.... Fko bude zajiste ten spravny dil...1400km a ticho:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak pánové. Úplně nový, inovovaný silentblok právě teď dorazil do servisu, takže v pátek realizuji záměnu. Pak dám vědět číslo dílu.

Ještě v pátek ráno musím zajet na "ťukací" cestu, ať si klep, klepy, klep naposled užiji :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...