chleidy Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 ...čím dál víc vidím jezdit okty s clonou na chladiči, jaký na to máte názor?... znám to z náklaďáků a dalo se kdysi koupit takový koženkový udělátko na žigula, ale kolik se tehdy najezdilo kiláků, maximálně do práce z práce, takže furt studený auto, a na vánoce na hory...teď není problém udělat za víkend Alpy a to je celkem nálož...chlazení je nějak dimenzovaný a podle mě má clona význam jenom v extrémních podmínkách pod -20 stupňů a na krátkých trasách, nebo se pletu ?.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Sice ne pro OIII, ale pro jiný modely tady nejdeš spoustu témat s názorama pro a proti. A´t u FI, OII, FII nebo SUP. Princip a výsledek je stejnej u jakýho koliv modelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Blíží se zima, tak přišel tradiční evergreen - zimní clona.http://forum.skodahome.cz/topic/77960-kryt-masky-chladice-o2/page-2?hl=clonahttp://forum.skodahome.cz/topic/35231-rychlejsi-zahrati-motoru/?hl=+clona%20+chladi%C4%8Dehttp://forum.skodahome.cz/topic/121072-zimni-clona-ma-to-smysl/?hl=%2Bclona+%2Bchladi%C4%8De#entry1685863 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Pawouku, mám použít mé (i Tvé) oblíbené slovo jako odpověď na potřebu clony chladiče? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Snad ani ne. Ať to tady proboha není zase samej off topic binec. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Hravec, klidně ho použij, budu s tebou souhlasit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Tak u OIII se clony neřešili, tak to tu nechat. Jen pak smáznout OT. Třeba někdo dojde s něčím novým. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 15. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 ...nechci nic řešit, jen mě to zajímalo...klidně to tu smažte 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luman Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 docela slušivá zimní clona na O3 http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-iii/plexi-ofuky-oken-zimni-clony/skoda-octavia-iii-zimni-clona-predni-masky-ki-r-horni-id:9501.eshop Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 Z této diskuze jsem tedy "pochopil" že je tady více odpůrců než zastánců "clony" ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 přesně tak, není důvod.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 S tzv.clonou, (jsem asi ze staré školy, já tomo říkám pořád lidově dečka) dosáhnu daleko dříve za stejných klimatických podmínek plné provozní teploty na vozidle +- 90st.Jde to krásně vidět na starých dobrých motorech 1.9 tdi 66/81kw : Četl jsem si tady názory i v jiných tématech a každý se může vyjádřit, tak doufám, že mě zato tady neukamenují, ale já jsem jednoznačně PRO. Není třeba to rozebírat z hlediska teorie (okruh, voda..), praxe je prostě taková, že vozidlo se zahřeje rychleji (vnější část chladiče není ochlazována v celé své ploše). Pokud pojedu za stejných klimatických a provozních podmínek se stejným vozidlem bez a se clonou, tak se clonou dosáhnu dříve teploty 90st. Navíc clonu většina řidičů montuje (s přihlédnutím že jsme na Oc.fóru) na horní část plastové mřížky, přičemž k největšímu náporu, příp.ochlazování dochází právě spodní částí (spodní částí masky). Člověk, který jezdí s autem na delší tratě třeba rozdíl nepozná, nebo to nějak neřeší. Píšu tady ale z vl.zkušenosti, že pokud jedu např.trasu +- 15 km v -15st. i s přihlédnutím k tomu, že je např.povrcvh vozovky pokryt uježděným sněhem apod. - styl jízdy, tak rozhodně zahřeju rychle vozidlo s dečkou a nepřijedu např.do práce a motorem na 70st. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 ... Navíc clonu většina řidičů montuje (s přihlédnutím že jsme na Oc.fóru) na horní část plastové mřížky, přičemž k největšímu náporu, příp.ochlazování dochází právě spodní částí (spodní částí masky). .. jen drobnost... O III ma "děravou" jen dolní ani né polovinu mřížky masky.... horní část mřížky je zaslepená... a předpokládám, že tou spodní částí jsi myslel tu voštinovou mřížku v nárazníků... což je pravda, tudy jde nejvíc vzduchu náporem k motoru, resp. chladiči... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Reagoval jsem zejména na název tématu "zimní clona chladiče".Chtěl jsem vědět, co si o tom myslí i ostatní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurikan88 Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 zimní clona: https://www.youtube.com/watch?v=4guXKWGH_Og#t=27 ta z OB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 To si snad děláte legraci s těma clonama ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 nedělají, ale je to děs a dovedu si představit jak se vibracemi ta pěkná lesklá maska poškrábe a vyleští... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurikan88 Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 já jsem nandal jen video, ale kupovat bych to nechtěl.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 Kdo chce kam, pomozme mu tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 Kdo chce kam, pomozme mu tam. Včem tedy je ta clona nevýhodná? Nerozumím tomu, když se dobře upevní, tak nechápu jaké má zápory. K přehřátí motoru rozhodně nedojde, tak v čem je tedy problém, když neberu v úvahu estetiku, to u mě není argument. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 23. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2013 nevýhoda je ta, že není zadarmo....když je vlastně prakticky k ničemu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 23. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2013 nechápu jaké má zápory Já zas nechápu, jaké má přínosy. Lidi, na stodvacítky jsme dávali kus papírovýho kartonu, tam to mělo nějaký smysl. Na dnešní auťáky to snad není zapotřebí! To se přesně poznaj škodovkáři (ve vší úctě teda). To v zimě na jiných autech neuvidíte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 23. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2013 vasku, plusy jsou pokud jezdis v zime tyto: do motoroveho prostoru jde min bordelu, kaminky, ktere muzou poskodit chladic pri pruletu maskou (a v zime jich je z posypu hodne) se vetsinou zastavi uz o clonu, a ohrivani je taky trochu rychlejsi a motor si dele drzi teplotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 23. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2013 no urcite se tak neochlazuje chladic takze smysl to ma ja mam na sve II jen spodni v natazniku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 23. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2013 presne tak, ja uz ted take cekam na jeziska, ktery by mi mel obe clonky prinest... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.