Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím nemůžu tu nikde najít radu na výměnu těsnění víka hlavy válců. Začal přes něj chcát olej, je tam nějaká záludnost nebo je to jednoduchá věc. Díky za radu

Vloženo (editace)

Ju měl by to být OHV, mám sedana 2001, 1,4/50kW, stačí tedy sundat ten plastový kryt a pak demontovat vrchní část víka, vyměnit to těsnění a zase zašroubovat? 

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Vloženo

Je dobré při tom ještě vyměnit gumičky pod maticemi co drží víko, a nahradit původní obyčejné matice uzavřenými matkami, kterými již nemůže prosakovat olej.

Vloženo

Tak hotovo koupil jsem těsnění + 2x těsnící gumičky a vyšlo to na 160,-Kč. Výměna byla hotová za cca 0,5 hodinky. A když jsem měl sundaný ten ochranný plast tak jsem hned prostříkal škrtící klapku neboť mě zlobily otáčky při volnoběhu. A jak jsem to projel vše je OK a bez servisu to ujde na amatéra. Díky všem za rady.

• o 4 roky později...
Vloženo

zdravím všechny, postup jsem provedl následovně - demontáž víka - staré těsnění pryč, odmastit jak stranu víka tak dosedací plochu na hlavě a přesto to stále teklo. Zkusil jsem tedy druhou variantu. Víko - těsnící silikon - těsnění  - těsnící silikon - hlava. Nyní to už neteče ale "vzlíná" na straně u vstřiků a hlavně pravý roh. Nějaké tipy a rady jak to provést aby to neteklo ? Díky všem

Vloženo

Tady to chce dát hlavně pozor na opatrné dotažení  upevňovacích šroubů,aby neprohýbaly to víko a nezmenšovaly tím tu těsnící plochu.Já jsem dokonce naposledy dostal v prodejně těsnění korkové a také jsem ho namontoval nasucho.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...