Publikováno Leden 20, 201411 r Učební pomůcka týkající se i tohoto motoru.Motory-1.8-l-a-2.0-l-TFSI-(řada-EA888).pdf
Únor 25, 201411 r Super počteníčko moc děkuji :kol-47: Jeden malý dotaz - už jste někdo na benzinové RS měníl motorový olej? V servisu jsem dostal informaci že zátka olejvé vany má utahovací moment 30Nm a tady se píše o nějakém bajonetovém závěru na výpustném šroubu tak jak to tam vlastně je? Díky za odpověď.
Únor 25, 201411 r Jiříčku, mám najeto cca 4tis/km a dalších pár let to budu dávat do škoda servisu takže opravdu nevím a neměnil
Únor 26, 201411 r V servisu jsem dostal informaci že zátka olejvé vany má utahovací moment 30Nm a tady se píše o nějakém bajonetovém závěru na výpustném šroubu tak jak to tam vlastně je? 30Nm sa uťahuje kovový šrób... ....tento motor má spodnú časť olejovej vane z plastu,takže je tam aj plastová zátka s O-krúžkom,ktorá sa mení pri každej výmene..uťahuje sa nadoraz,ale OPATRNE (NEPRETIAHNUŤ!!!!) obj.číslo 06L103801 inak súhlas čo napísal Hurikan88
Červen 18, 201411 r A jak ten 06L103801 odstraním? Vypadá to, jako by to chtělo nějaký speciální klíč. Díky. EDIT: Tak údajně postačí široký plochý šroubovák :-) Upraveno Červen 18, 201411 r od swenak
Říjen 1, 201410 r Není to tady úplně on topic, ale když už je tady ta dílenská učební pomůcka - nemáte někdo i 86 Systém START-STOP ve vozech Škoda (ev. jestli je i jiná varianta přímo pro tento 2.0 TSI). Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli je START-STOP dobro nebo zlo :-)
Říjen 1, 201410 r Autor Není to tady úplně on topic, ale když už je tady ta dílenská učební pomůcka - nemáte někdo i 86 Systém START-STOP ve vozech Škoda (ev. jestli je i jiná varianta přímo pro tento 2.0 TSI). Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli je START-STOP dobro nebo zlo :-) Všelijaké učební pomůcky jsou k nalezení vždy v sekcích "Ostatní" u jednotlivých typů škodovek. Tento konkrétně třeba ZDE. Stačí použít vyhledávání.
Červen 28, 20169 r Link na video se servisnímy tipy. Ušetřili 100g na plastové vaně místo kovové, ale kolik asi dělá úspora v penězích? Za chvíli si budeme vše tisknout doma na 3D ...
Červen 28, 20169 r To si myslím, výměny oleje to pěkně prověří. Je závit výpušťáku přímo v plastu nebo je tam zalitá kovové vložka? Bože, beru zpět, teď jsem si to pročet ještě jednou, a ono to má jen plastovou zátku s bajonetem ... Mimo to, zvětšená vůle pístu pro omezení tření, hezký, jakpak asi vypadají kroužky, poučili se z předchozí generace? Jsem moc zvědav na zkušenosti po 100t km. Upraveno Červen 28, 20169 r od rayx
Červen 28, 20169 r černej plast to je. musí se opatrně no a opravdu si být jistý, že se šroub zarazil.
Prosinec 20, 20168 r Ahoj ve spolek, můžete někdo napsat, jaké jsou varianty (typy) motoru 2.0 TSI? Jsou některé série podařenější, jiné horší? Uvažuji o koupi RS s VIN TMBAE7NE2F0038082, můžete někdo ověřit, jaký typ tam je? Mohl by mi někdo kouknout do servisní historie a případně přes SZ sdělit, jestli tam není něco "zajímavého"? Děkuji za reakce. Upraveno Prosinec 20, 20168 r od Malawi
Únor 5, 20178 r V 20. 1. 2014 na 21:43, Pawouk napsal: Učební pomůcka týkající se i tohoto motoru.Motory-1.8-l-a-2.0-l-TFSI-(řada-EA888).pdf Můžeš sehnat popis k motoru 2.0Tsi/132kW je montován do Tiguanu a bude i v Kodiaku. Diky.
Únor 5, 20178 r Autor Bohužel ten nemám, ale je k dispozici za patřičný poplatek 7€ na portále VW erWin.
Červenec 14, 20178 r Motor 2.0 TSI EA 888 v Octavii RS 245 FL už nemá kombinaci nepřímého a přímého vstřikování ?! Dočetl jsem se v měsíčníku Automobil Revue č.7 str. 24 tyto informace ohledně modifikace motoru v Octavii RS 245 (cituji): "... přepracované sání s novou vysokotlakou soustavou přímého vstřikování, díky níž odpadla potřeba kombinace s nepřímým vstřikováním do sacího traktu. Přechází se na řidší olej specifikace 0W-20, s čímž souvisí použití jiného olejového čerpadla, modifikovaného turbodmychadla a nových pístů s třetím stíracím kroužkem. ..." V technických parametrech pro RS 245, které uvedl Pawouk v sekci ostatní, je ale použití kombinovaného vstřikování uvedeno. Neví někdo podrobnosti? Co je pravda, Boleslav informace záměrně neuvádí? Byla by to zase jedna změna k horšímu a snaha ušetřit. Připomenu jen některé výhody kombinovaného vstřikování: čistý sací trakt, nouzové dojetí v případě závady na vstřikovači jednoho systému, nižší spotřeba v některých režimech jízdy ... A co ten olej.
Červenec 17, 20178 r Já měl za to, že zavedení nepřímého vstřiku bylo právě kvůli Euro 6, kdy motor neprodukuje tolik sazí.
Září 13, 20177 r Odpovím si sám, odpověď jsem našel v posledním Světu Motorů - technika speciál 3/2017 , článek redaktora M.Vaculíka (díky Pawoukovi, který dnes přidal do sekce Ostatní): Test OIII RS 245 část.pdf Upraveno Září 17, 20177 r od mirek22
Prosinec 12, 20177 r Dobrý den marně hledám nějaké podrobnější info motoru "245" (jako předešlé popisy ) a také informace o nové 7°DSG která je již v octavii RS 245 montována, ale nic se o ní neví. Pokud budete mít někdo větší štěstí a nebo možnosti dejte echo. Děkuji
Květen 22, 20187 r Zdravim vespolek, chtel bych se zeptat zda Octavia RS 2.0 TSi 162kw 2013-2016 ma opravdu plastovou vanu nebo to byla inovace az u nejakeho konkretniho rocniku. Diky! Upraveno Květen 22, 20187 r od c00per
Květen 22, 20187 r Měl jsem Octavii RS 2.0 TSI 162 kw vyrobenou 18.12. 2013 a plastovou vanu již měla. Nyní u RS 245 180 kw je také a úplně stejná.
Srpen 15, 20187 r Dobrý den vespolek! Přemýšlím nad koupí ojeté O3 RS v benzínu s motorem 2.0TSI a rád bych se zeptal na zkušenosti s tímto motorem (jelikož jezdím v 80% město diesel jsem zavrhl kvůli většímu množství věcí které by se mohlo pokazit a ať to netrápím cukáním po městě). Manuál / automat je mi asi jedno. Jsem škodou dosud nepolíben a zajímá mně spolehlivost tohoto motoru, na co si dát pozor .. a také jestli se neženu do nějaké pasti :-) Počítám s autem mezi 400-500tis s nájezdem do 100k kilometrů. R.V. okolo 2014. Tak třeba mi to tu někdo rozmluví, že to nebude moc dobrá volba v této finanční relaci :-) Moc díky za jakékoliv rady!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.